Florbalistky Židenic přivezou ženskou nejvyšší soutěž do Znojma. Foto: K1 Florbal Židenice
3. 11. 2018 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Sobotní florbalová nálož ve Znojmě: kromě superligového lídra se servíruje také Extraliga žen

 



Znojemští příznivci florbalu si v sobotu opravdu přijdou na své. Jejich hráče totiž na domácí palubovce prověří ACEMA Sparta Praha, ještě předtím se ale ve Znojmě poprvé v historii představí ženská nejvyšší soutěž: v rámci projektu „Návraty domů“ ji totiž vyvezou Židenice, které s extraligovým oddílem spolupracují.

Střetnutí s pražskou Spartou, nečekaným lídrem tabulky, který si již byl schopný vybudovat pětibodový náskok na druhý Chodov, by samo o sobě asi stačilo jako pozvánka do útrob sportovní haly, Židenice ale v rámci projektu „Návraty domů“ představí také ženský florbal.

Bude se jednat již o třetí pokračování tohoto projektu. „Před dvěma lety v Uherském Brodě jsme trochu překonali i vlastní očekávání. Na zápas proti Bohemians tehdy dorazilo více než šest stovek diváků. Pro holky to byl obrovský zážitek. Pro nás naopak signál, že návraty domů mají smysl,“ řekl prezident klubu Jiří Starý. Projektové utkání dostalo název pro svůj jednoduchý princip: takříkajíc na místo činu se vracejí odchovankyně tamních klubů. A malým florbalistkám tak ukazují, že i ony mohou jednou hrát nejvyšší soutěž. Ve Znojmě začínaly s florbalem dvě talentované Evy: Smutná a Nečasová.

Celé akce současně prohloubí spolupráci obou oddílů. „Navázali jsme ji vloni, kdy k nám přišly talentované odchovankyně Znojma. My jsme na oplátku některé naše zkušené hráčky poslali na střídavé hostování opačným směrem. Vzájemná spolupráce nám dává smysl, Znojmo dlouhodobě dobře pracuje s mládeží. Vývoj talentovaných hráček by ale ve druhé lize žen stagnoval nebo se úplně zastavil. Letos už Znojmo tuhle kategorii ani nepřihlásilo. Jsme tak pro řadu hráček schůdná alternativa,“ uvedl v tiskové zprávě prezident Židenic Jiří Starý.


Autor: Michal Dannhofer, Tisková zpráva K1 Florbal Židenice



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*