Pražské derby mezi Bohemians a Panthers je šlágrem kola. Foto: Panthers Praha
3. 11. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Panthers hostí Ostravu, zajímavý souboj bude mezi Tatranem a Olomoucí

 



Před reprezentační přestávkou zbývá odehrát ještě jedno extraligové kolo. Jeho tahákem je utkání Panthers s Ostravou, zajímavá bitva se dá čekat také mezi Tatranem a Olomoucí. Třetím exponovaným zápasem by mohl být také zápas mezi Bohemians a Plzní. Jičín by mohl navázat na zajímavý výkon proti Ostravě a potrápit Ivanti Tigers.

Program 10. kola Extraligy žen:

Ivanti Tigers Jižní Město – KM automatik FBK Jičín
Sobota, 15.30, SH Jižní Město
Jičín má na co navazovat, v předchozím kole pořádně potrápil Ostravu. Nyní jej čeká výzva na hřišti Ivanti Tigers, který jde do zápasu z pozice favorita. Nicméně Jičín předvedl, že koncentrace kvality do dvou formací může být něco, s čím budou mít také elitní týmy problém. Nakonec by se ale mohla projevit právě šířka kádru, kterým Ivanti Tigers disponují.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

K1 Florbal Židenice – 1.SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 16.00, SH TJ Znojmo
Židenice se zatím trápí, naposledy podlehly Plzni, Vítkovice naopak mohou být v psychické pohodě poté, co získaly ostravské derby. Hrát se bude ve Znojmě, které poprvé uvidí ženskou extraligu. Za podobné konstelace se před dvěma lety povedlo Židenicím senzačně zvítězit, jedna z hrdinek tehdejšího zápasu, Nikola Příleská v sobotu dost možná nastoupí právě za Vítkovice. Ostravanky nebudou chtít další kolaps připustit a potvrdit roli favorita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 17.30, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Chodov je na vítězné vlně a pro domácí Liberec bude velmi těžké jej zastavit. Odrazit se může od výkonu proti Ivanti Tigers, nicméně v posledním dvojkole utrpěl těžké porážky jak od Vítkovic, tak především od Jičína. Situace Liberce je podobná jako Židenic: oba celky by potřebovaly body proti silným soupeřům, aby se jim podařilo snižovat poměrně vysoký bodový odstup na osmičku týmů na pozicích pro play off.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

FbŠ Bohemians – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
Neděle, 16.00, SH Děkanka
Plzeň se dostala z posledního místa, Bohemians zase úspěšně přešli selhání v Olomouci, které částečně zkazilo dosavadní dojem z jejich sezony. Proti Plzni jsou v roli favorita a selhání by nebylo nepodobné tomu v Olomouci. Na druhou stranu jejich soupeř může přijet do Prahy uvolněný, protože mu druhá výhra může dodat klid a sebevědomí.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians za 3 body

Panthers Praha – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA
Neděle, 16.00, Jedenáctka VS
Ostrava měla v minulém kole problémy s Jičínem, florbalistky Panthers zase ve dvou víkendových utkání hrály dvakrát prodloužení. Svou šanci svěřenkyně trenéra Lukáše Jenšíka určitě cítí, v dosavadních partiích s elitními soupeři ukázaly, že se rozhodně nedají zadarmo. Ostravu tedy nečeká nic snadného, svou roli ale bude chtít potvrdit.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy za 3 body

Tatran Střešovice – FBS Olomouc
Neděle, 17.00, STODOLA Aréna Střešovice
Potenciálně nesmírně důležitý a podstatný duel pro oba soupeře. Olomouc si může upevnit pozici v nejlepší osmičce a výrazně si pomoci právě vůči Tatranu a – v případě porážek – také ostatním týmům na nižších pozicích, na druhé straně Tatran může pomoci nejen sobě, ale právě také týmům na pozicích 9 – 12. Do Stodoly se proto vyplatí přijít.
Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*