Kapitán České Lípy Lukáš Mlejnek před dvojicí boleslavských hráčů. Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal Kapitán České Lípy Lukáš Mlejnek před dvojicí boleslavských hráčů. Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal
3. 11. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Česká Lípa potrápila Boleslav, Sparta má jedenáctou výhru v řadě

 



Mladá Boleslav se na vítězství v České Lípě hodně nadřela. Českolipští dokonce ve druhé třetině dvakrát vedli. Favorit však nakonec duel dovedl ke kýžené výhře. Tři body oslavila také vedoucí Sparta, která zapsala už 11. triumf v řadě.

TJ Znojmo – Sparta Praha 4:6 (1:2, 1:0, 2:4)

Branky: 20. Salava (Kucharič), 33. Ďuriška (Šindelář), 50. Ďuriška (Kladivo), 60. Horák (Šindelář) – 1. Krejča (Zouzal), 13. Košir (Ježek), 41. Pažák (Ujhelyi), 46. Ujhelyi (Křenek), 47. Krejča (Zouzal), 60. Garčar. Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 312.

Sparťané v tomto týdnu zvládli dva duely s celky z dolní poloviny tabulky. Po pondělní výhře na Vinohradech dokázali zvítězit také na hřišti Znojma. Výhra na Moravě byla pro pražský tým už 11. v řadě a Sparta tak stále vede superligu o pět bodů před druhou Boleslaví. Ačkoliv sparťané vedli v utkání od první minuty, v závěru si lehce zkomplikovali život. V 50. minutě totiž Ďuriška snížil na rozdíl dvou gólů a 30 vteřin před koncem využil hry v šesti Horák. Znojmo se pak chtělo nadechnout k závěrečnému pokusu o vyrovnání, ale přišla fatální chyba v rozehrávce, ze které vyplynul stvrzující gól Garčara do prázdné. Sparta porazila Znojmo 6:4.

FBC Česká Lípa – Florbal Mladá Boleslav 5:6 (2:2, 2:2, 1:2)

Branky: 15. Tichý (Karel), 17. Kněžour, 24. Krajcigr (Novotný), 32. Krajcigr, 59. Tichý (Slaný) – 1. Natov (Curney), 15. Tokoš (Novák), 29. Natov (Curney), 35. Höffer (Tomašík), 43. Tomašík (Höffer), 51. Curney (Natov). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváci: 413.

Hosté se těžce vypořádávali s houževnatou obranou České Lípy. V první třetině sice svěřenci Jana Pazdery dvakrát vedli o gól, jenže domácí pokaždé na trefu mistrovského týmu odpověděli. V prostředním dějství se Českolipští dokonce dvakrát dostali díky trefám Krajcigra do vedení. Favorit zlomil utkání až ve druhé polovině. Vyrovnání obstaral Höffer, pátý gól Tomašík a pojistku přidal devět minut před koncem Curney. Domácí už stihli pouze snížit. Boleslav tak ovládla derby těsně 6:5.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Panthers Otrokovice 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky: 8. Gregor (Hartman), 30. Svoboda (Z. Stuchlík), 48. Linhart (O. Stuchlík), 60. Hartman (Jelínek) – 52. Rožnovják (Švajný). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 154.

Páteční předehrávku 12. kola obstaral duel Vinohrad a Otrokovic. Domácí vstoupili do zápasu lépe a skóre otevřel přesnou ranou ze středu hřiště Gregor. Vinohradští pak přežili dvě oslabení i trestné střílení a v polovině zápasu zvýšili náskok. Po skvělé nahrávce Zbyňka Stuchlíka se trefil Svoboda. Po brance Linharta na 3:0 už domácí tým mířil ke třem bodům. Rožnovják dokázal za málo produktivní hosty pouze snížit a Hartman dal gólem do prázdné branky výsledku konečnou podobu. Vinohrady slaví třetí výhru v sezoně.

Elitní vinohradská lajna. Foto: SKV florbal, Český florbal

Elitní vinohradská lajna. Foto: SKV florbal, Český florbal


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*