Michal Jedlička povede tým Slovenska na domácím šampionátu. Foto: Flickr IFF Michal Jedlička . Foto: Flickr IFF
4. 11. 2018 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Michal Jedlička: Zahraniční soutěže jsou o kus dál než česká liga

 



Florbalový trenér Michal Jedlička s námi pohovořil o příčinách toho, proč se letos Bohemce tolik nedaří. Dále také zmínil, jaký je rozdíl mezi florbalem v tuzemsku a v jiných zemích, které patří ke špičce. Na závěr byla řeč o reprezentaci. Jaké tipuje Jedlička pořadí na prosincovém šampionátu?


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Analytik napsal:

    Bedla je fajnovej tréňa na strategii a hru dokáže pravděpodobně číst líp než slabikář jenže dost věcí mu zdrhá a Bohemka dost tratí i na tom že vod určitý fáze špílu se Bedlátor nesnaží koučovat svůj manšaft ale sudí

    Pěkně vypečená schíza panuje v český lize vo dorostu. Bedla tady kritizuje že česká superliga je vlastně juniorská soutěž a přitom strašně moc trenérů si kouše koule kvůli tomu že jim únie nechce dovolit pustit do hry dorostence a ještě se vodvolávaj k blonďákům ze severu 😀

    Jenže potíž je v tom že v SSL potažmo ve Finsku se do áčka jen tak nějakej dorostenec nedostane. Tady by naši orangutani okamžitě snížili věkovej průměr ligy vo další tři járy ani bysme nemrkli 🙂

    P.S.: Baví nás jak se furt dokola mluví že naše liga je z top čtyřky nejhorší což snad ani nikdy nezpochybnil ale slyšeli jste někdy ňákýho trenéra aby řek co s tím? Předem děkujem za vodkaz!

    • Petr napsal:

      Ad první odstavec) Koučovat sudí a ironicky shazovat kvalitu svých hráčů pokud se jim nedaří. Kromě výborné motivace a skvělé taktické přípravy tak občas přijde druhá strana mince, a to deptání a psychická deka, protože hráči vědí, že následně nebude zase s Bedlou nějakou dobu k vydržení. A ne každý hráč je proti tomu imunní.

      Řešením je prodloužení věkové kategorie pro juniory, případně liga do 21 nebo 23 let. Limitem jsou zde ale organizační důvody (haly, rozhodčí), především však finanční zázemí (kompletní financování další ligové kategorie). Takže vzniká otázka, kolik klubů by bylo vůbec schopno takovouto dodatečnou zátěž zvládnout.

  • Miloš Zeman napsal:

    Bedla vivat, narozdíl od Dóži ví, o čem mluví. Více Bedlí více florbalu. Bohužel je Bedla téměř osamocen! Pan trenér a člověk. K rozhodčím – na hrubý pytel hrubá záplata!

    • Petr napsal:

      Bedla prostě nemá rád, když to někdo dělá blbě – ať je to špatné rozhodnutí rozhodčích, faul soupeře nebo neschopnost vlastního hráče – a neumí nad tím mávnout rukou a neemočně to strávit. To ale jiné nebude, jeho emoční výlevy budou neustále předmětem obecného zájmu, sporů a nesouhlasu.

      Na druhou stranu je to člověk s velmi bohatými hráčskými a organizátorskými zkušenostmi, jehož názory by měly být brány v potaz. A jako člověk je sice cholerik, ale neschopný křivárny a podrazu.

  • MéďaBéďa napsal:

    Vždyť to Bedla tiše naznačil.
    Pitomost byla snížit juniorku o rok. V 18-19 letech není moc borců schopno čelit mužům. A i ti, co se tam dostanou, mají problém se vyhrát, takže i z těch část odpadá se ztrátou motivace.
    Do týmu mužů se z juniorky dostane tak jeden, max. dva. Častěji nikdo.
    V 19 letech je spousta kluků teprve ve třeťáku na střední škole a přitom už pomalu končí s florbalem. Ti, co jsou ve čtvrťáku a náhodou jsou v hledáčku repre, tak jsou zase tlačeni k odložení maturity.
    A co pak?
    Jít hrát druhou, třetí ligu, když za vás chtějí tabulkové odstupné 20 až 40 tisíc (podle toho, jestli jste se náhodou někde neotřel o širší nominaci talentované mládeže) je pro většinu týmů mimo mísu.
    Kdyby mohli pokračovat do těch 21 jako je to v jiných sportech, určitě by se našlo více konkurenceschopných hráčů.
    …a zrušte tabulkovné. Zabíjí to hokej, florbal i další sporty. I tak drtivou většinu peněz vytáhnou kluby z rodičů

  • Josef napsal:

    Proč děláte rozhovor s nýmandem, který po tolika disciplinárních zasloužených trestech by měl dostat doživotní zákaz činnosti? Zejména s mládeží a s ženami.

    Re: MéďoBéďo, Unie už mnoho let přenáší své výdaje na kluby a zvyšuje jim výdaje. Tabulky, kdyby měly logiku, by byly lepší řečení než zkorumpovaná arbitrážní komise.

Napsat komentář

*