Florbalistky Tatranu získaly důležité vítězství nad Olomoucí. Foto: Tatran Střešovice
4. 11. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran zvládl důležitý zápas s Olomoucí, Ostrava deklasovala Panthers a Billá je krůček od rekordu

 



Desáté kolo nejvyšší ženské soutěže nepřineslo vyložené překvapení. Důležitým výsledkem pro boj o postupovou osmičku do play off je vítězství Tatranu nad Olomoucí, ostatní favorité nezaváhali, byť třeba Bohemians s Vítkovicemi měly určité problémy. Zklamáním je výkon Panthers. Panterky totiž proti Ostravě zatáhly drápy a odešly vysoko poraženy 1:12. Následující víkend patří turnaji EuroFloorball Tour.

Pozornost se v tomto kole dělila především mezi dva duely. V jednom se proti sobě postavily celky Tatranu a Olomouce, v tom druhém pak Panthers vyzvaly Ostravu. Duel ve střešovické Stodole rozhodně nezklamal: Olomouc sice na začátku druhé poloviny základní hrací doby prohrávala již 1:4, nicméně se dokázala do utkání vrátit.

Ještě před druhou sirénou totiž tři různé střelkyně z Hané určily skóre na 4:4 po čtyřiceti minutách. Olomouci se málem povedl totální obrat, ještě dvanáct minut před koncem vedla 6:4, jenže Tatranu se povedlo srovnat a v prodloužení rozhodla v dobré formě hrající Daniela Reindlová. „Pro nás bohužel ztracený bod, když jsme nezvládli závěr druhé třetiny a ztratili náskok. Ve třetí třetině jsme soupeře přehrávali, ale bohužel jsme nedokázali proměnit více šancí,“ litoval Pavel Skazko.

Spokojená nemohla být ani trenérka Olomouce Alice Pavlíková. Dnes nám nefungovala obrana. Přesto jsme se dokázaly vrátit do zápasu a dokonce vést. Nezvládly jsme náskok udržet a v prodloužení už to bylo spíš o štěstí,“ uvedla.

To druhý zápas mezi Panthers a Ostravou z určitého pohledu zklamal. Domácím florbalistkám, které už také v této sezoně ukázaly, že se výzev nebojí, totiž absolutně nevyšel. Po velmi špatném nástupu do druhé třetiny prohrávaly Pražanky již 0:5, do konce prostřední části dostaly ještě dvě branky a až v předposlední minutě alespoň kosmeticky upravily na konečných 12:1 pro Ostravu. „Pohodový zápas a konečně jsme dali i trošku více gólů. Soupeři to dneska nesedlo, my jsme byli lepší kondičně i ve hře s míčkem. Velká škoda obdrženého gólů minutu před koncem. Těšíme se na odvetu, která bude dle mého názoru vypadat úplně jinak,“ vzhlížel do budoucnosti kouč Jakub Robenek.

Další velmi zajímavý výkon předvedl Jičín, ačkoliv na Ivanti Tigers nakonec nestačil. Poměrem 3:2 totiž FBK zvítězil v první třetině, rozhodující náskok pak favorit získal v první polovině druhé části. Utkání nakonec skončilo vítězstvím 8:6 pro domácí, v jehož dresu překonala hranici 500 bodů v základní části ženské nejvyšší soutěže, Denisa Billá. Se ziskem 501 bodů (252G – 249A / 283záp.) je nyní tři body od překonání rekordu Ilony Novotné (291G – 213A / 197záp.). „V dnešním utkání jsme to nebyly úplně my, možná i díky situaci z první třetiny. Snad bude Niky Hermannová v pořádku a brzy zpět na hřišti. I tak jsme dokázali nervózní zápas vyhrát a to díky povedenému výkonu našich juniorských nadějí, které dnes musím vyzdvihnout,“ řekla trenérka Ivanti Tigers Markéta Šteglová.

Florbalistky Židenic si pozvaly Vítkovice do Znojma a dlouho držely naději na další překvapivý výsledek. Po dvou třetinách to bylo 0:1 z jejich pohledu, nepovedená třetí část, ve které Vítkovice utekly až na 4:0, ale nakonec rozhodla o výhře hostí v poměru 4:1. „Svou kvalitu jsme předvedli asi jenom v 1.třetině, ta se nám povedla a jen díky výborné brankářce Židenic a naší střelecké neschopnosti, byl zápas otevřený. Pak jsme sebe sami znervózněli a už se spíše utápěli ve vlastních nepřesnostech,“ kritizoval kouč Tomáš Martiník.

Florbalistky Plzně měly opět založeno na solidní výsledek, podobně jako proti Liberci však vůbec nezvládly třetí třetinu. Do té sice nastupovaly za stavu 1:1, ale Bohemians ji nakonec pro sebe získali poměrem 5:0 a celý zápas tak vyhrály 6:1. „Dnes jsme hráli proti houževnatému soupeři, který výborně bránil a čtyřicet minut blokoval naše střely. My jsme se bohužel snažili hrát na krásu a přehrávali situace. Ve třetí třetině jsem se střelecky prosadili a došli si pro vítězství,“ řekl Tomáš Grigar.

Liberec držel krok s Chodovem pouze v první třetině, která skončila 3:3 a dokonce v ní hned třikrát vedl, další průběh zápasu už ale byl v režii favorita z Prahy 11, který nakonec zvíězil 9:4. „Po všech stránkách mizerná první třetina, posléze mírné zlepšení ve vnímání pokynů a snaze hrát florbal, jaký si představujeme.Na tým,který chce hrát o titul, málo,“ měla jasno trenérka Chodova Michaela Marešová.

Přehled výsledků 10. kola Extraligy žen

Ivanti Tigers Jižní Město – KM automatik FBK Jičín 8:6
K1 Florbal Židenice – 1. SC TEMPISH Vítkvoice 1:4
Crazy girls FBC Liberec – FAT PIPE FLORBAL CHDOOV 4:9
Panthers Praha – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 1:12
FbŠ Bohemians – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň 6:1
Tatran Střešovice – FBS Olomouc 7:6pp.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*