Chodov navázal na výhru proti Pardubicím. Foto: Florbal Chodov, Český florbal
4. 11. 2018 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Ostrava zaskočila rozjetý Liberec, Chodov ovládl derby s Bohemians

 



Dvanácté kolo pokračovalo v neděli třemi zápasy. Chodov potvrdil roli jasného favorita a i díky střelci Ondruškovi porazil Bohemians 6:1. Jednoznačný průběh měl i zápas Tatranu s Pardubicemi, většímu napětí zabránil svým výkonem Michal Rebro. Nejdramatičtější vývoj zápasu byl v Ostravě, kde domácí zvládli otočit nepříznivý stav s Libercem a nakonec zvítězit 6:5.

FLORBAL CHODOV – FBŠ BOHEMIANS 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Branky: 5. Ondrušek (Kašovský), 12. Ondrušek (Vošta), 20. Pražan (Ondrušek), 35. Koutný (Plíhal), 37. Ondrušek (Matejčík), 41. M. Vávra (Mikeš) – 46. Šneberger (Krebner). Rozhodčí: Gavlas a Mikula. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 253.

Chodov se po dvou ztrátách v boji o čelo tabulky dostal zpět na vítěznou vlnu, v pražském derby s Bohemians měl navrch po celý zápas. Na 1:0 otevřel z rychlého protiútoku Tom Ondrušek, z podobné akce se navíc znovu radoval o pár minut později. Do konce třetiny ještě z přesilové hry zvýšil na 3:0 Pražan.

Bohemians, kteří do zápasu vstupovali se šňůrou pěti proher, zápas příliš nezdramatizovali. Střelecky sice s domácími drželi krok, vstřelit branku se jim ale podařilo až ve třetí třetině. Mezitím Chodov dvěma brankami z dalších protiútoků zvýšil už na 5:0, potřetí v zápase se prosadil Ondrušek. Český reprezentant znovu potvrdil roli obávaného střelce, když s 25 brankami drží prvenství mezi střelci v Tipsport Superlize.

Hosté se v poslední třetině sice konečně prosadili, další šance už ale nevyužili a Chodov si tak pohlídal pohodlné vítězství. Zelenobílým patří po šesté prohře v řadě předposlední místo s osmi body.

TATRAN STŘEŠOVICE – SOKOL PARDUBICE 7:3 (4:0, 1:1, 2:2)

Branky: 3. Marek Beneš (Slavík), 15. Komárek (Meliš), 16. Sládeček (Kreysa), 19. Váňa (Marek Beneš), 35. Slavík (Kreysa), 44. Marek Beneš (Váňa), 58. Marek Beneš (Váňa) – 34. P. Pakosta (Černý), 57. Zozulák (P. Pakosta), 59. Zozulák (Šmíd). Rozhodčí: Sýkora a Tkáč. Vyloučení: 3 + Ondřej Vítovec (TAT) ČK1:1 + Ivo Teichman (PCE) ČK1. Využití: 1:2. Diváci: 375.

Tatran na svém dalším výjezdním utkání přivítal Pardubice v Hradci Králové a na cizí půdě začal skvěle. Ve třetí minutě se trefil Beneš, převahu domácích potvrdily ještě další tři góly během první třetiny.

Pardubicím se v posledních zápasech vůbec nedaří ve druhé třetině ale podaly zlepšený výkon. Většina šancí končila na skvěle chytajícím Rebrovi, první branka přišla až ve 34. minutě. Slavík ale záhy vrátil Tatranu zpět čtyřbrankové vedení.

Vysoký náskok si už Tatran pohlídal, Marek Beneš navíc zkompletoval hattrick a navázal na utkání s Libercem, kdy vstřelil dvě branky. Pardubice se sice v závěru ještě dvakrát trefily, dění a hřišti ale zastínila hromadné postrkování z 58. minuty. O vítězi bylo ale i tak jasno, Tatran po výhře ztrácí na pátý Liberec čtyři body.

Tatran rozhodl již v první třetině. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

FBC OSTRAVA – FBC LIBEREC 6:5 (2:1, 1:3, 3:1)

Branky: 15. Jurdzin (Posselt), 19. Mendrek (Čonka-Skyba), 32. Kaloč (Křiva), 45. Eichner (TS), 45. Moravčík (Jurdzin), 53. Sládek (Bauer) – 1. Valeš (Ferdan), 23. Balatka (Rozkovec), 25. Kořínek (Kopecký), 27. Valeš (Kološ), 56. Ferdan (Valeš). Rozhodčí: Kamil a Tomáš Sojka. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 118.

Souboj Ostravy a Liberce rozhodně nenudil, k obratu ve skóre došlo v každé třetině. Liberec se díky Valešovi dostal do vedení po 33 vteřinách, v druhé části domácí otočili po brankách Jurdzina a Mendreka.

Druhá třetina přinesla podobný začátek, jen s rozdílem, že Liberec vstřelil branky tři a dostal se opět do vedení. O jediný gól domácích ve druhém dějství se postaral rychlou střelou z výběhu Dominik Kaloč.

Napotřetí se ale už Liberec povedeného nástupu ze šaten nedočkal, byla to naopak Ostrava, kdo tentokrát měnil skóre. Ve 45. minutě se dostali domácí podruhé v zápasu do vedení, které už nyní udrželi do konce. Definitivní tečkou byl gól Michala Sládka na 6:4, z konečného tlaku už padla pouze branka Ferdana.

Ostravě vyšel na jedničku vstup do třetí třetiny. Foto: FBC Ostrava, Český florbal


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • FlorbalFanda napsal:

    S Pardubicemi to jde z kopce. Na soupeře přestávají stačit. Dokud tam bude (ne)trenér, který se nesmyslně zbavuje schopných lidí a hráčů jen aby si vynutil kontrolu nad týmem, nevidím to v soutěži moc dobře. Poslední zápasy to jednoznačně dokázaly. Neumí si vychovat mladé hráče tak, jako Bohemka nebo Tatran, takže chybí kvalita. Bude to ještě hodně zajímavé, Otrokovice v krizi, Brno boduje. Ale obecně spadla Superliga spíše do podprůměru.

  • Petr napsal:

    Může mi někdo znalý, nejlépe z Pardubic, vysvětlit, co kdo provedl Teichmanovi, že na konci zápasu tak nesmyslně úmyslně fauloval a ještě vzápětí vyvolal šarvátku. Musely mu rupnout nervy, protože taková situace se běžně nevidí.

Napsat komentář

*