Češky podlehly na EFT Finsku 4:8. Foto: Flickr Swiss Unihockey
11. 11. 2018 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky nenavázaly na pozitivní výkon a Finsku podlehly 4:8

 



Druhé vystoupení na švýcarském turnaji EuroFloorball Tour se českým florbalistkám příliš nepovedlo. Po většinu zápasu s Finskem tahaly za kratší konec provazu a nakonec odešly poraženy poměrem 4:8. Dost možná navíc přišly o kapitánku Elišku Krupnovou, která utkání nedohrála.

Českým florbalistkám se v sobotu nepovedlo navázat na výkon z utkání proti Švédsku. Od začátku zápasu byly pasivnějším týmem, což se nejprve neprojevovalo na skóre. Ve 12. minutě začala svou cestu za hattrickem Veera Kauppi, ve 22. minutě Češky poprvé a naposledy srovnaly zásluhou Řepkové.

Rovnovážný stav ale vydržel pouze 36 sekund, poté se totiž prosadila Saario a vzápětí přidala druhou branku Veera Kauppi. České florbalistky ještě v polovině zápasu snížily díky Mlejnkové, převaha Finek se ale projevila ještě do druhé přestávky dalším zásahem Veery Kauppi a po hezké individuální akci se prosadila také Manninen.

Už bez zraněné kapitánky Elišky Krupnové vykřesala naději ve 48. minutě Ratajová, nicméně o minutu později přišla vlastní branka a následně trefy Saario a Oony Kauppi. Dvě minuty před koncem už tak Češky pouze korigovaly na konečných 4:8 díky Enenkelové.

Češky tak ve duhém utkání na turnaji prohrály, v neděli je čeká souboj s domácím Švýcarskem.

Finsko – Česko 4:8 (1:0, 4:2, 3:2)
Branky:
12. V. Kauppi, 22. Saario, 23. V. Kauppi, 32. V. Kauppi, 36. Manninen, 49. vlastní, 54. Saario a 57. O. Kauppi – 22: Řepková, 31. Mlejnková, 48. Ratajová a 59. Enenkelová.
Střely na branku: 33:20. Bez vyloučení. Rozhodčí: Lehmann, Manser (Švýcarsko). Diváci: 740. Nejlepší hráčky: Laura Manninen – Martina Řepková.

Finsko: Siltanen – Manninen, Kippilä, Laitinen, Sällström, Eskelinen, Vallenius, Risteli – V. Kauppi, Karjalainen, O. Kauppi – H. Lirkki, J. Lirkki, Hietanen – Saario, Westerlund, Nordman – Nordlund a Leino. Hlavní trenér: Lasse Kurronen

Česko: Příleská – Tožičková, Jiráková, Beránková, Pekárková, Koníčková, Kotzurová, Hermannová – Ratajová, Krupnová, Urbánková – Plášková, Bočanová, Řepková – Mlejnková, Martináková, Hanzlíková – Enenkelová a Kubišová. Hlavní trenér: Sascha Rhyner

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*