Vítkovice porazily Boleslav v poháru potřetí za poslední čtyři roky. Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal Vítkovice
16. 11. 2018 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice vyřadily Boleslav už v osmifinále poháru, mezi osmi nejlepšími je i Hattrick Brno

 



Už v osmifinále na sebe narazili dva největší favorité poháru. Diváci na Dubině mohli vidět reprízu posledních tří finálových zápasů. Šlágr ovládly Vítkovice, které boleslavský útok vynulovaly a zvítězily 4:0. Do čtvrtfinále slaví postup také prvoligový Hattrick Brno.

Vítkovickým vyšla především prostřední třetina, ve které Středočeši vypadli ze hry a třikrát inkasovali. Před 360 diváky už pak domácí dotáhli zápas do zdárného konce.

„Rozhodly dvě věci. Náš výpadek ve druhé třetině, kdy byly na hřišti jen Vítkovice a gólově vytěžily maximum. A ve třetí třetině mizerná produktivita, protože šancí na otočení zápasu jsme měli spoustu,“ vyjmenoval příčiny neúspěchu trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

„Z naší strany to bylo koncentrované a zodpovědné. Škoda asi osmi gólovek v průběhu celého zápasu. Bohužel produktivita nám dneska taky pokulhávala. Zasloužená výhra,“ zhodnotil vítězné osmifinále kouč domácích Pavel Brus.

Z dalších výsledků stojí za zmínku pražské derby, které zvládl lépe Tatran a porazil dosavadního lídra Tipsport Superligy Spartu 8:3. Do čtvrtfinále slaví postup také Chodov, Bohemians, Liberec, Pardubice a Ostrava. Ostravské FBC svedl los dohromady s Vítkovicemi, a tak čtvrtfinále nabídne další derby.

Už před dohráním osmifinálové části bylo jisté, že minimálně jeden tým v osmičce nejlepších bude ze druhé nejvyšší soutěže. Hattrick Brno v souboji prvoligových celků porazil Black Angels 8:3 a zahraje si tak čtvrtfinále poháru. To je na programu až po prosincovém světovém šampionátu.

Výsledky osmifinále Poháru České pojišťovny:

Florbal Ústí – Florbal Chodov 1:11
Tatran Střešovice – Sparta Praha 8:3
Florbal Chomutov – FbŠ Bohemians 4:5
TJ Turnov – FBC Liberec 6:8
FBŠ Hattrick Brno – Black Angels 8:3
Panthers Otrokovice – Sokol Pardubice 5:6
1. SC Vítkovice – Florbal Mladá Boleslav 4:0
FBC Ostrava – TJ Znojmo 6:4

Složení čtvrtfinálových dvojic:

Florbal Chodov – Tatran Střešovice
FBC Liberec – FbŠ Bohemians
FBŠ Hattrick Brno – Sokol Pardubice
FBC Ostrava – 1. SC Vítkovice


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*