V jednom týdnu se povedlo Vítkovickým zdolat dva velké rivaly. Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal V jednom týdnu se povedlo Vítkovickým zdolat dva velké rivaly. Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal
16. 11. 2018 Superliga (11) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice si v jednom týdnu vyšláply na Boleslav i Chodov

 



Ve středu Vítkovice vyřadily z poháru Boleslav, o dva dny později ve šlágru 13. kola těsně zdolaly Chodov. Vítkovicím se nyní daří. Svěřenci Pavla Bruse vyhráli hlavně díky dvěma slepeným brankám ze třetí třetiny. Tři body posunuly ostravský tým na druhou příčku tabulky.

1. SC Vítkovice – Florbal Chodov 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)

Branky: 6. Delong (Bräuer), 32. Rýpar, 45. Hájek (Řezanina), 47. Jastřembský (Delong) – 21. M. Vávra (Doubek), 36. M. Vávra (Pražan), 52. Pražan (Podhráský). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 238.

Pouhé dva dny měli Vítkovičtí na odpočinek po středečním pohárovém utkání s Mladou Boleslaví, které Hájek a spol. vyhráli 4:0. I proti Chodovu začali lépe a brzy vedli po gólu Delonga 1:0. Hosté ovšem měli ve své sestavě Marka Vávru, který dvakrát dokázal na vítkovický náskok reagovat.

Duel tak rozhodly dva zásahy ve třetí třetině, které Vítkovičtí stlačili do 103 vteřin. Chodov už stihl pouze snížit, ale na vyrovnání nedosáhl. Duel plný reprezentantů, kteří se představí na prosincovém mistrovství, tak vyšel o gól lépe domácím. Vítkovice jsou v tabulce superligy druhé se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Spartu.

Vítkovice slaví cennou výhru nad Chodovem. Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Vítkovice slaví cennou výhru nad Chodovem. Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

TJ Znojmo – Tatran Střešovice 6:9 (4:3, 1:2, 1:4)

Branky: 9. Horák (Novák), 12. Šindelář (Krejčíř), 17. Procházka II (Kucharič), 18. Novák (Palát), 29. Ďuriška (Šindelář), 42. Kladivo (Šindelář) – 2. Marek Beneš (Váňa), 4. Jak. Kolísko (Marek Beneš), 7. Jak. Kolísko (Váňa), 27. Sládeček (Kreysa), 32. Pixa (Jak. Kolísko), 42. Marek Beneš, 47. Kreysa (Langer), 52. Marek Beneš (Jak. Kolísko), 57. Sládeček. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 307.

Tatran si ze Znojma odvezl tři body, nadřel se však na ně možná více, než se předpokládalo. Favorité sice rychle vedli 3:0, jenže domácí se nevzdali a ještě do konce úvodní části stihli duel kompletně otočit. Střešovičtí nasměrovali zápas k triumfu až v poslední části, ve které Beneš dokonal hattrick.

Filip Ullmann v souboji s Davidem Kučerou. Foto: TJ Znojmo, Český florbal

Filip Ullmann v souboji s Davidem Kučerou. Foto: TJ Znojmo, Český florbal

FbŠ Bohemians – FBC Česká Lípa 12:5 (5:0, 3:3, 4:2)

Branky: 9. Ďopan (Krebner), 13. Cabejšek (TS), 15. Cabejšek (Krebner), 18. Dobisík (Cabejšek), 19. Kieler (Kolstrunk), 24. Krebner (Cabejšek), 25. Kieler, 29. Forman (Juha), 50. Juha (Kindl), 53. Ďopan (Kotouček), 60. Juha, 60. Kieler (Kotouček) – 22. Spilka (Slaný), 30. Slaný (TS), 34. Bříška (Tichý), 49. Ekl (Slaný), 54. Slaný (Ekl). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 1:5, navíc Slaný osobní trest (Česká Lípa). Využití: 2:1. Diváci: 190.

Klokani nadělili Lípě 12 gólů a vyhráli druhý zápas v řadě. K vítězství udělali velký krok už v první části, ve které vstřelili pět gólů. Čtyřmi body se na výhře domácích podíleli Daniel Cabejšek a Matyáš Krebner, hattrick pak nasázel Patrik Kieler. Naopak hostům nestačili ani čtyři body lídra týmu Štěpána Slaného.

Bulldogs Brno – FBC Ostrava 5:3 (2:1, 2:2, 1:0)

Branky: 6. Kadavý (Pešek), 16. Koláčný (Pešek), 30. Koláčný (Kadavý), 37. Žák (Grlický), 43. Koláčný (Pešek) – 9. Daniš (Šindler), 25. Sládek (Šindler), 32. Moravčík (Mendrek). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 267.

Buldoci se pomalu ale jistě zvedají. Z posledních šesti zápasů dokázali vyhrát hned čtyři a v tabulce se propracovali na pozice zaručující účast ve vyřazovací části. Hosté téměř v celém utkání dotahovali náskok domácích a na góly Žáka a Koláčného už odpověď nenašli.

FBC Liberec – Panthers Otrokovice 4:6 (2:3, 1:1, 1:2)

Branky: 2. Baudisch, 18. Valeš (Ferdan), 34. Rozkovec, 57. Klucho (Veselý) – 15. Jurčík (Švajný), 17. Zapletal (Szweda), 20. Mar. Nagy (Sovják), 33. Vykopal (Švajný), 42. Haša (Pešat), 46. Zapletal (Mar. Nagy). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 170.

Otrokovice ukončily sérii tří porážek v řadě a ze severu Čech si odvezly cenné tři body. Panthers přežili tlak Liberce ve druhé třetině a na začátku třetí části definitivně rozhodli o své výhře. Dvěma góly k ní přispěl Marek Zapletal. Severočeši tak nevyužili šanci dotáhnout se bodově na čtvrtý Chodov.

Lukáš Kořínek z Liberce před dvojicí otrokovických hráčů. Foto: FBC Liberec, Český florbal

Lukáš Kořínek z Liberce před dvojicí otrokovických hráčů. Foto: FBC Liberec, Český florbal


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Karel napsal:

    zajímavé srovnání hlavně z pohledu reprezentace…bolka byla až místy trapná a i to štěstí se od nich odvrátilo na správnou stranu, tomašík a curney mají být naši údernou silou ale oni snad hráli na schovávanou, absolutorium zaslouží snad jedině bauer, to, že z nominace snad konečně definitivně vypadnul jelínek má jedinou vadu na kráse – mělo se to stát už dávno…o chodovu se dá říct na rozdíl od bolky, že se aspoň snažil, ale stejně hrál celý zápas druhé housle. v dobrém světle se ukázal pražan. a vítkovice ? jakoby je někdo vyměnil – najednou jim jde kombinace, rozehrávka, vzpomněli si jak se má bránit…snad jedině ta produktivita vázne. má to hlavu a patu – za mě – palec nahoru včetně reprezentantů. souček výborný, delong s rýparem – o.k. a ještě jedna poznámka – všiml jsem si velké nesnášenlivosti mezi repre – především mezi bývalými a současnými hráči vítkovic a napadlo mě, jak se mohou snést v repre?

  • Včelka napsal:

    Karel je asi velky fanda Vitkovic, ale to neni zadna telesna vada.?
    Ten vcerejsi zapas Vitkovic s Chodovem jen potvrzoval slova Martina Richtra v poslednim TV zapase – uroven SUPERligy sla fakt dolů.
    Chvilemi to utkani pripominalo hodinu telocviku na zakladní skole.
    Škoda.

    • Karel napsal:

      nevím na základě čeho richtr deklaruje fakt o snížení úrovně ligy, ale dovolím si nesouhlasit s tímto tvrzením. rozhodně se nedá mluvit o tomto v zápase vítkovic vs.chodov. florbal se posouvá každým dnem, každým zápasem. zvětšuje se rychlost, zmenšuje prostor, chyby se trestají, zvyšují se nároky na fyzickou přípravu…to co stačilo richtrovi před lety by dnes neuspělo. z jeho pohledu to nejde vidět, poznal by to až na tom hřišti a do školního tělocviku to má rozhodně daleko. v televizi to možná zní zajímavě, ale svědčí to o nedostatku respektu, sebereflexe a poprosil bych autory takových a podobných vyjádření, aby si dvakrát rozmysleli a vážili slova, zvláště pokud nejsou aktivními hráči…

      • Petr napsal:

        bez urážky, ale díky takovým jako ty a je vás asi většina(nerozumíš tomu nebo máš růžové brýle) je český florbal pouze parodií na sport

        pokud chceš vyjádření a názor aktivního hráče, tak si přečti rozhovor např. s Vojtou Baginem pár dní zpět: „Minulou sezonu jsi odehrál ve třetí švédské lize. Prozraď, jakou měla liga úroveň v porovnání s českou superligou?
        „Je to smutné, ale z mého pohledu byla ta liga minimálně stejně kvalitní, ne-li lepší. Lepší byla jednoznačně v individuální kvalitě hráčů, ať už to byla přihrávka, střelba nebo technika s hokejkou. Díky tomu byla i rychlost a přesnost hry daleko vyšší.

        • Karel napsal:

          florbal sleduji velmi zblizka a bezprostředně druhé desetiletí – takže o vývoji a kvalitě skutečně něco vím a růžové brýle už dávno nemám – jsem velkým kritikem. tolik na začátek. bagin pro mě není měřítkem ničeho, je to jeho osobní názor, subjektivní, podložen jeho vlastními zkušenostmi a uměním – tudíž jenom názor jednoho hráče, znám názory jiných, které se diametrálně liší. samozřejmě nepopírám kvalitu švédské, finské či švýcarské ligy…že je třetí švédská liga kvalitní je dáno jinými faktory než tím, že by byli o takový parník před námi. podle některých hledisek je florbal amatérský sport , podle jiných se však v mnohém musí zůčastnění chovat a jednat jako profíci…

        • Zkrat napsal:

          Nevím no. Na CO jsou hrajou naše prvoligové týmy s jejich vyrovnaně, nevím tedy, s čím tady jezdí, ale co jsem se bavil s hráčem Malmo, chyběli jim jen 3 lidi.

          • Petr napsal:

            jak jsem napsal výše, díky takovým jako vy a je vás asi většina(nerozumte tomu nebo máte růžové brýle) je český florbal pouze parodií na sport

            každým dalším příspěvkem to jen potvrzujete

  • Flrbl napsal:

    Svěřenci Pavla Bruse vyhrály…
    Vítkovičtí stlačily do 103 vteřin…
    Ta shoda podmětu s přisudkem je někdy náročná 😀
    Čtyři body Štěpána Slaného se taky moc neshoduje s tím co je napsáno v listině střelců

    • Kerim napsal:

      Autor tím asi chtěl naznačit, že vítkovičtí jsou opravdoví tvrďácY 😀

    • Gustav Ondrejčík napsal:

      Za chyby se omlouvám, Štěpán Slaný čtyři body měl, jen to nebylo správně zapsáno v brankách. Také opraveno.

  • realita napsal:

    Proč tu češtynu tak prožíváte, je to zbitečně debylně těžký jazyk.

Napsat komentář

*