Tatranky získaly v Jičíně nesmírně cennou výhru v bojích o postup do play off. Foto: FBK Jičín
19. 11. 2018 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Tatranky získaly důležitou výhru v Jičíně, zabrala také Olomouc. Favorité překvapení nedopustili

 



Poslední kolo první poloviny základní části mělo na programu několik zajímavých zápasů. Nesmírně cennou výhru si v Jičíně připsal Tatran, doma zvítězila také Olomouc, která porazila Liberec 5:0. Určitým zklamáním jsou výkony Panthers a Bohemians proti favoritům: Panthers doma dostaly 11 branek od Ivanti Tigers, Bohemians zase na Dubině podlehly Vítkovicím 0:12.

Podle očekávání se vyrovnané utkání odehrálo mezi domácím Jičínem a Tatranem. Jeho skóre otevřela v desáté minutě Barbora Zabavská, po čtyřech minutách srovnala Zuzana Svobodová. Ve 25. minutě Jičín vedl zásluhou Bachmaierové, na konci druhé třetiny poměrně tvrdého duelu srovnala Reindlová.

Na začátku třetí třetiny poslala Jičín opět do vedení Bachmaierová, ale za Tatran vyrovnala Matěvosova. Stejná hráčka následně ve druhé minutě prodloužení rozhodla o zisku extra bodu pro Tatran. „Za dva body z dnešního zápasu jsme rádi. JIčínský první útok je v laufu a bude dělat problémy všem týmům. Děkujeme soupeřkám za tvrdé ale fér utkání,” radoval se kouč vítězek Pavel Skazko.

Hrající trenérka Jičína Gabriela Žůrková viděla rozdíl v produktivitě. „Už od začátku bylo jasné, že to bude zápas nahoru a dolů. Tatran proměnil, co měl, a to mu vyhrálo zápas,“ konstatovala.

Důležitou výhru si v sobotu zapsala také Olomouc, která nedostala branku od Liberce a zvítězila 5:0. Skóre otevřela v šestnácté minutě Tereza Mošťková, následně Olomouc ubránila vyloučení téže hráčky. Před polovinou zápasu byla na pět minut vyloučena Michaela Mlejnková, což Olomouc dvakrát potrestala, do konce zápasu pak přidala ještě další dva góly. Třemi body se na výhře Hanaček podílela Tereza Reimerová. „První třetina byla velmi vyrovnaná a soupeř v po ní mohl být určitě ve vedení, ale nestalo se tak. Ve druhé části rozhodla naše 5-minutová přesilovka, ve které jsme odskočili na rozdíl tří branek,“ hodnotila utkání Alice Pavlíková.

Dva zajímavé zápasy proti týmům z elitní čtveřice čekaly celky Panthers a Bohemians. Pokud někdo věřil v to, že by se mohlo stát nějaké překvapení, podobně jako když například Liberec získal bod proti Ivanti Tigers nebo Panthers na úkor Vítkovic, musel svá očekávání v obou případech rychle přehodnotit.

Florbalistky Ivanti Tigers už v šestnácté minutě vedly 5:0, nakonec celý zápas získaly poměrem 11:4. Denisa Billá se díky dvěma brankám přiblížila historickému rekordu Ilony Novotné v počtu bodů ze základní části na jediný zápis. „Začátek utkání byl vyrovnaný a zvládli jsme ho, nevím už jestli díky naší skvěle chytající brankářce nebo soupeřově nemohoucnosti no a pak to už šlo samo, ale bylo to bez tempa,“ řekla k utkání trenérka Ivanti Tigers Markéta Šteglová.

Ještě hůře na tom byly hráčky Bohemians. Jejich trenér Pavel Krbec totiž v čase 10.53 sáhl k oddechovému času již za stavu 4:0 pro Vítkovice. Ostravský celek, také díky pěti bodům Zuzany Šponiarové, nakonec utkání získal v poměru 12:0. „Po vlažném začátku se nám povedlo zužitkovat své šance a do konce první třetiny jsme zápas rozhodli. Pak už byl pro nás zápas jednodušší než jsme čekali,“ přiznal trenér Tomáš Martiník.

Roli favorita poměrně bezpečně potvrdily florbalistky Chodova. V šestnácté minutě už vedly 3:0 a kontrovaly průběh utkání. Po bezbrankové druhé třetině se gólů diváci dočkali prakticky až v posledních deseti minutách, utkání nakonec skončilo výhrou Pražanek 7:2. „Soupeř hraje velmi nepříjemnou obranu, my jsem si s ní bohužel neporadili úplně nejlépe, takže to byla celkem holomajzna. Větší individuální kvalita našich hráček ale znamená, že jsme i tak měli zápas pod kontrolou,“ nebyl příliš spokojen trenér Chodova Lukáš Procházka.

Nejdelší výjezd v sezoně zvládla také Ostrava, která se představila v Plzni. Na rozdíl od zápasu v Jičíně nenechala nyní nic náhodě a po deseti minutách vedla 3:1. Velký zápas odehrála Nela Kapcová, která se na výhře 9:1 podílela hned pěti zásahy, ve druhé třetině byla jedinou úspěšnou střelkyní. Z pohledu Plzně výsledek relativně kazí tři obdržené branky v posledních čtyřech minutách. „Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale během zbytku první třetiny se Nám trochu vytratila jednoduchost. Překvapivě pak zápas výborné tempo, nicméně tomu chyběla kvalita. Prali jsme se výrazně s povrchem a tím pádem i sami se sebou,“ hodnotil utkání trenér Ostravy Jakub Robenek.

Přehled výsledků 11. kola Extraligy žen

KM automatik FBK Jičín – Tatran Střešovice 3:4p
branky: 14. Zuzana Svobodová, 25. Kristýna Bachmaierová, 41. Kristýna Bachmaierová – 10. Barbora Zabavská, 39. Daniela Reindlová, 46. Liana Matěvosova, 62. Liana Matěvosova; rozhodčí: Michal Měsíček – Martin Trnka; vyloučení: 3:1; využití: 0:1; diváků: 126; zásahy brankářů: Veronika Samková 14 – Hana Ranochová 23; po třetinách: 1:1, 1:1, 1:1, 0:1;

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 1:9
branky: 9. Gabriela Vaníčková – 3. Paulína Hudáková, 8. Nela Kapcová, 10. Nela Kapcová, 40. Nela Kapcová, 41. Nela Kapcová, 47. Karin Vavrečková, 57. Paulína Hudáková, 57. Nela Kapcová, 59. Veronika Káčová; rozhodčí: Luděk Franc – Václav Patera; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 152; zásahy brankářů: Veronika Fišerová 35 – Jana Dupčáková 13; po třetinách: 1:3, 0:1, 0:5;

FBS Olomouc – Crazy girls FBC Liberec 5:0
branky: 16. Tereza Mošťková, 29. Martina Pejzlová, 33. Tereza Reimerová, 34. Tereza Reimerová, 43. Michaela Žáková; rozhodčí: Jakub Krátký – Pavel Vojkůvka; vyloučení: 1:0 + Michaela Mlejnková (LIB) 5; využití: 2:0; diváků: 73; zásahy brankářů: Martina Franková 27 – Marcela Štěpánová 22; po třetinách: 1:0, 3:0, 1:0;

Panthers Praha – Ivanti Tigers Jižní Město 4:11
branky: 20. Anežka Slaná, 36. Kristýna Vranová, 53. Dominika Steinbachová, 60. Tereza Syslová – 12. Eliška Chudá, 12. Denisa Billá, 15. Michaela Šulanová, 16. Iveta Hyršlová, 19. Vendula Beránková, 22. Lucie Řezáčová, 23. Lucie Řezáčová, 24. Dominika Kubišová, 35. Denisa Billá, 57. Dominika Kubišová, 57. Kateřina Pisárová; rozhodčí: Lukáš Grundler – Karel Kotyza; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 50; zásahy brankářů: Kristýna Horňáková 13, Karolína Červová 15 – Kristýna Karli 18; po třetinách: 1:5, 1:4, 2:2;

1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians 12:0
branky: 7. Veronika Enenkelová, 8. Justyna Krzywak, 11. Kateřina Peterková, 11. Ivana Šupáková, 15. Zuzana Šponiarová, 16. Šárka Boľová, 27. Eliška Planková, 29. Veronika Enenkelová, 33. Jana Trošková, 39. Sára Seevaldová, 52. Markéta Kolářová, 59. Ivana Šupáková; rozhodčí: Jakub Krátký – Pavel Vojkůvka; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 50; zásahy brankářů: Nikola Příleská 12 – Daniela Kreisingerová 16; po třetinách: 6:0, 4:0, 2:0;

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – K1 Florbal Židenice 7:2
branky: 9. Tereza Hanzlíková, 9. Karolína Suchá, 16. Gabriela Tožičková, 46. Gabriela Tožičková, 52. Nikol Pekárková, 55. Johana Vrbová, 59. Karolína Suchá – 54. Kateřina Rybníčková, 60. Kamila Pravcová; rozhodčí: Lukáš Jakoubek – Andreas Gassner; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 73; zásahy brankářů: Jana Christianová 18 – Karolína Krištofová 33; po třetinách: 3:0, 0:0, 4:2;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Sledoval jsem utkani ol-libe online a musim konstatovat, ze olomoucka hra neni az tak libiva ale maji hracky, ktere vyuzuji skoro kazde zavahani. Kdyz se k tomu prida ta jejich mlada golmanka-nevidel jsem dlouho takto chytat, musel prijit debakl. My nehrali spatne ale nebyli jsme schopni prekonat frankovou a bez golu se neda vyhrat. Snad holky zvednou hlavu a uz pristi vikend urvou nejake body.

Napsat komentář

*