Jan Barák v brance Chodova. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal
19. 11. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov ovládl derby s Tatranem v posledních deseti minutách, Sparta si na čele drží náskok

 



Čtrnácté kolo přineslo tradiční pražské derby, kde dlouho platil vyrovnaný stav. O výhře Chodova 7:3 nad Tatranem se rozhodovalo až v posledních deseti minutách. Sparta zvládla venkovní utkání s rozjetým Libercem a drží si pětibodový náskok. Mladá Boleslav deklasovala Pardubice, Bohemians ztratili dobře rozehrané utkání v Otrokovicích. Teprve třetí výhru v sezóně si připsalo Znojmo, bodovaly také předposlední Vinohrady.

FBC LIBEREC – SPARTA PRAHA 2:7 (0:4, 1:2, 1:1)

Branky: 34. Veselý (Salát), 60. Kroupa (Valeš) – 16. Garčar, 19. Svatoš (Kareš), 20. Kareš (Svatoš), 20. Ujhelyi (Krejča), 24. Ujhelyi (Mart. Beneš), 28. Košir (Krejča), 45. Garčar (Kalaš). Rozhodčí: Nábělek a Štengl. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. Diváci: 160.

Dva týmy, které v první polovině sezóny výrazně zamíchaly pořadím v horní části tabulky. Zatímco Sparta stále rozšiřuje šňůru vyhraných zápasů, Liberec v posledních dvou kolech nestačil na Otrokovice a Ostravu a aktuální forma se potvrdila i ve vzájemném střetnutí.

Pražané opět potvrdili, že mají nejlepší obranu v lize, první branku inkasovali až ve 34. minutě, kdy ale byl stav už 6:0 pro Spartu. Utkání se lámalo na konci první třetiny, kdy Sparta vstřelila tři branky v jedné minutě. Pražský tým si připsal již dvanáctou výhru v lize v řadě a stále drží pětibodový náskok na Mladou Boleslav.

Sparta zůstává na čele ligového pelotonu. Foto: FBC Liberec, Český florbal

FLORBAL MB – SOKOL PARDUBICE 13:4 (4:1, 5:2, 4:1)

Branky: 3. Tadeáš Chroust (Pluhař), 4. Natov (Krzyžanek), 9. Pluhař (Kadlec), 19. Natov (Curney), 22. Höffer (Jelínek), 22. Tomáš Chroust (Pluhař), 23. Bína (Curney), 32. Zakonov (Höffer), 35. Natov (Curney), 45. Tokoš (Tomašík), 48. Natov (Novák), 49. Tokoš (Zakonov), 51. Tokoš (Tomašík) – 13. Zozulák (P. Pakosta), 35. Zozulák (Teichman), 37. Dlesk (Bílý), 45. P. Pakosta (Šmíd). Rozhodčí: Pangerl a Šedivý. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 302.

Favorit zápasu potvrdil svou roli, Pardubicím nasázel 13 gólů a ideálně se tak naladil na úterní šlágr proti první Spartě. Utkání mělo od začátku jasný průběh, Pardubice se pouze zmohly na menší zdramatizovaní po využité přesilovce z hole Zozuláka.

Ještě do konce prvních dvaceti minut ale zvládl znovu odpovědět Natov, tři góly na začátku další třetiny pak definitivně o vítězi rozhodly. V utkání byla řada střelců, nejvýrazněji byl vidět Jan Natov (4+0) a Martin Tokoš (3+0). Své bodování si také vylepšil Jiří Curney, který si drží průměr více jak tří bodů na zápas (48 bodů).

Jiří Curney nadále vládne kanadskému bodování. Foto: Florbal MB, Český florbal

PANTHERS OTROKOVICE – FBŠ BOHEMIANS 4:3 po prodl. (1:0, 0:2, 2:1, 1:0)

Branky: 8. Haša (Pešat), 52. Zapletal (Sovják), 60. Sovják (Petřík), 62. Kvapil (Petřík) – 31. Kieler (Zezulka), 35. Krebner, 43. Juha (Ďopan). Rozhodčí: Kamil a Tomáš Sojka. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 295.

Oba týmy měly před vzájemným zápasem stejný počet bodů a velmi vyrovnané bylo i samotné utkání. Domácím nevydrželo jednobrankové vedení ze začátku zápasu, o které se postaral Jakub Haša z rychlého protiútoku. Za obratem hostů stáli Kieler a Krebner, druhý jmenovaný vzal dvě vteřiny před koncem přesilovky odpovědnost na sebe a vymetl horní růžek branky.

Po gólu Juhy ze začátku třetí třetiny se začínalo zdát, že Bohemians navážou na předchozí výhry s Českou Lípou a Vinohrady. Klokani ale slibný náskok neudrželi. Nejdříve se prosadil bývalý hráč Bohemians Marek Zapletal, závěrečný tlak při hře v šesti nakonec zužitkoval patnáct vteřin před koncem Sovják a poslal zápas do prodloužení.

V něm pokračovali v gólové sérii domácí, se samostatným únikem nepohrdl Kvapil. Otrokovice tak po výhře odskočily Bohemians o jeden bod na osmé místo.

SOKOL KRÁLOVSKÉ VINOHRADY – BULLDOGS BRNO 5:4 po prodl. (1:0, 1:0, 2:3, 1:0)

Branky: 9. Gregor, 21. Svoboda (Gregor), 45. Svoboda, 51. Hartman (Lanc), 61. O. Stuchlík (Z. Stuchlík) – 1. Koláčný (Pešek), 42. Kadavý (Koláčný), 45. Jelínek (vla.), 57. Surkoš. Rozhodčí: Baloun a Šuvada. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 90.

Podobně vyrovnaný průběh s obraty nabídlo i utkání Vinohrad a Brna. Hostům se po nepodařeném úvodu sezóny začalo více dařit a v tabulce vystoupali nahoru. Brno šlo do brzkého vedení již necelou půlminutu po začátku, domácí zaskočil Koláčný střelou pod břevno. Srovnání přišlo o osm minut později, Lukáš Gregor se radoval po střele od mantinelu.

Jan Svoboda měl vzápětí šanci poslat domácí poprvé do vedení, ale velikou šanci nevyužil. Do vedení se dostaly Vinohrady až na začátku druhé třetiny právě po gólu Svobody během přesilové hry. Další branku už druhá část nepřinesla, příležitost znovu vyrovnat zahodil Lukáš Gregor, když neproměnil trestné střílení.

Posledních dvacet minut bylo gólově mnohem zajímavější. Nejdříve srovnal na 2:2 Kadavý, aby domácí znovu odskočili do vedení po druhé brance Svobody. Ani toto vedení ale Vinohradům nevydrželo, po 19 vteřinách bylo po vlastní brance Jelínka znovu srovnáno. Jedna branka na každé straně padla i v posledních deseti minutách, v 57. minutě Brno již potřetí v zápase vyrovnalo a poslalo tak zápas do prodloužení.

O druhém bodu se rozhodlo velmi rychle, po 8 vteřinách se ze standardky trefil Ondřej Stuchlík a rozhodl o výhře 5:4 pro Vinohrady.

ČESKÁ LÍPA – TJ ZNOJMO 8:9 (3:1, 3:4, 2:4)

Branky: 11. Ekl (Krajcigr), 17. Kněžour (Štěrba), 18. Slaný (Tichý), 27. Spilka (Kněžour), 31. Krajcigr, 33. Ekl (Novotný), 47. Krajcigr (Novotný), 54. Jansa (Jansa) – 15. Kucharič (Salava), 22. Kladivo (Šindelář), 23. Žižka (Liška), 29. Kucharič (Pánek), 39. Šindelář (Kladivo), 43. Ďuriška (Kucharič), 53. Kucharič (Ďuriška), 53. Šindelář (Pánek), 58. Pánek (Procházka II). Rozhodčí: Čížek a Laštovička. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0.

Znojmo po třetí výhře v sezóně zamotalo stav na konci tabulky. Přitom vyhlídky hostů nevypadaly ze začátku úplně růžově, do zápasu vstupovali se třemi prohrami v řadě, z první třetiny navíc odcházeli za stavu 1:3.

Ani druhá třetina nebyla kompletně podle představ hostů, v přestřelce na obou stranách nejdříve Znojmo vyrovnalo na 4:4, do šaten ale odcházelo s jednobrankovým mankem.

Poslední část přinesla opět mnoho branek, zejména kvůli chybám v obraně, z pohledu Znojma se ale už jednalo o povedenější pasáž. O poslední gólovou tečku se nakonec postaral v 58. minutě Pánek po týmové kombinaci. Poslední Znojmo díky výhře snížilo ztrátu na předposlední Vinohrady na dva body.

TATRAN STŘEŠOVICE – FLORBAL CHODOV 3:7 (1:1, 1:2, 1:4)

Branky: 16. Ullmann (Marek Beneš), 23. Komárek (Langer), 60. Langer (Meliš) – 9. Matejčík (Pražan), 34. Mikeš (Krbec), 37. Ondrušek (M. Vávra), 54. Ondrušek (M. Vávra), 55. Ondrušek (M. Vávra), 55. Krbec (Matejčík), 57. Ondrušek (Mikeš). Rozhodčí: Valenta a Žďárský. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 205.

Výsledek vyrovnaného pražského derby sice hovoří jasně, průběh zápasu ale byl o poznání vyrovnanější. První třetina se nesla ve znamení využitých přesilovek, oba týmy využily po jedné na každé straně.

Ve 23. minutě se Tatran dostal díky dalekonosné střele Komárka do vedení 2:1, které trvalo necelých 11 minut. Následně se slova chopil Chodova a dvěma góly otočil na 3:2 pro hosty.

Své vedení už nepustil, třetí třetinu ovládli hosté celou, v posledních deseti minutách nasázeli čtyři branky. Velikou zásluhu na výhře má Tom Ondrušek, který byl u čtyř gólů (3+1). V závěru už pouze jednou brankou korigoval Filip Langer.

Chodov po výhře předskočil Vítkovice, ty ale mají zítřejší zápas s Ostravou k dobru. Tatran delší reprezentační pauzu přečká na šestém místě.

Chodov rozhodl ve třetí třetině. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

 

 


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*