Boleslavští slaví vítězství na Spartě. Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MB Boleslavští slaví vítězství na Spartě. Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MB
20. 11. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav přerušila vítěznou sérii Sparty a stáhla její náskok v čele superligy

 



Mladá Boleslav v dohrávce 13. kola Tipsport Superligy zdolala Spartu 5:1. Pražané tak prohráli poprvé od 6. září, jejich vítězná série trvala 12 zápasů. V čele superligy před nadcházející reprezentační přestávkou však setrvají. Druhá Boleslav ztrácí dva body.

Sparta Praha – Florbal Mladá Boleslav 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)

Branky: 15. Zeman (Ježek) – 5. Bína (Curney), 11. Tadeáš Chroust (Curney), 30. Zakonov (Natov), 56. Tokoš (Řehoř), 56. Bína (Zakonov). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: ?.

Boleslavský vstup do zápasu byl dobrý. V páté minutě otevřel skóre Jakub Bína a v jedenácté se po dorážce v přesilovce prosadil Tadeáš Chroust. Sparta pak sice v 15. minutě snížila, bylo to ale naposledy, kdy se v utkání radovala z branky.

Středočeši si zodpovědným výkonem došli pro tři body. Pojistku přidali Zakonov, Tokoš a do prázdné branky Jakub Bína, který se tak v duelu prosadil dvakrát. Dva body zapsali také Zakonov a Curney.

„Těžký a velice důležitý zápas, který jsme zvládli velice dobře. Sparta hrála tvrdě, nedala nám nic zadarmo. Zároveň hrozila z nebezpečných protiútoků, ale my jsme dnes hráli disciplinovaně s vysokým nasazením a bojovností. Proto zasloužená výhra,“ zhodnotil zápas kouč vítězného týmu Jan Pazdera.

Superligu teď čeká měsíční pauza kvůli prosincovému mistrovství světa. Program nejvyšší soutěže se opět rozjede až 14. prosince.

Martin Tokoš a brankář Sparty Martin Beneš. Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MB

Martin Tokoš a brankář Sparty Martin Beneš. Foto: Štěpán Tomš, Technology Florbal MB


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*