Lukáš Veltšmíd promluvil o reprezentaci mužů. Foto: Flickr, Swissunihockey
23. 11. 2018 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Čelo švýcarské ligy je zamotané, první místo drží Curych. Veltšmíd s Dóžou opět bodovali

 



Švýcarská nejvyšší soutěž je už ve své druhé polovině a na předních příčkách je situace nadále zajímavá. Curych od dvou ztrát ze začátku soutěže pokračuje bez zaváhání a drží tak náskok na čele tabulky. Do karet mu ještě hraje zápas k dobru. V roli pronásledovatelů jsou Köniz a Wiler, kteří po 12 kolech ztrácí shodně dva body.

Köniz zažil v posledních kolech výkony jako na houpačce. Nejdříve překvapivě nestačil těsně na Uster, kdy nedokázal v posledních dvaceti minutách skórovat, aby si pak následně připsal skalp dvou těžkých soupeřů.

V obou zápasech byl vidět Patrik Dóža, který nejdříve pomohl gólem a dvěma asistencemi k výhře nad Tigers, v dalším utkání se zase podílel jednou brankou na důležitém vítězství nad Wilerem. Právě utkání s Wilerem nejvíce zamotalo tabulku, úřadující mistr Köniz se v tabulce dotáhl na Wiler. Zaváhání obou týmů využil Curych a odskočil na první místo.

Köniz průběžně sídlí na druhé pozici. Foto: Severin Binkert, BINKIS Images

Tým z Curychu nabral po úvodních zápase formu a především díky skvělé obraně drží první místo. Aktuálně drží sérii deseti výher v řadě, v 11 kolech inkasoval pouze 31 branek. Velkou zásluhu na pevné defenzívě má brankář Pascal Meier, který nebude chybět na šampionátu v Praze. V uplynulých kolech si Curych celkem jednoznačně poradil s Zugem, Klotenem a Churem.

Z dalších Čechů byl opět vidět Lukáš Veltšmíd, český obránce bodoval ve všech třech utkáních. Jeho bodový příspěvek ale k týmovému bodovému zisku pomohl pouze ve 12. kole, kdy Aligátoři jasně porazili St. Gallen 8:2.

Pozadu nezůstal ani Martin Kisugite, který byl hodně vidět v 10. kole. Český reprezentant se aktivně podílel téměř na všech brankách Tigers, jeho tři body stačily k obratu během druhé třetiny a výhře 4:3 nad posledním Klotenem.

David Šimek se bodově prosadil dvakrát a v obou případech pomohl k bodovému zisku. Nejprve asistencí připravil snižující branku v utkání se St. Gallenem, které Thun nakonec vyhrál na nájezdy. Ve druhém případě se Thun radoval ještě dříve, zápas zlomil v prodloužení. Šimek přitom srovnával na 2:2. I díky jeho bodovým příspěvkům Thun odskočil Klotenu, nadále ale zůstává předposlední.

Jets v dosavadní sezóně vyhráli jediný zápas. Foto: Flickr, Swissunihockey

Nečekaný bodový zápis si připsal brankář Daniel Mück, který zaznamenal asistenci v utkání se St. Gallenem. V brankovišti se představil i další z českých brankářů ve Švýcarsku, David Rytych. Zkušený brankář působí v Churu, v 11. kole vychytal Thun i s krajanem Davidem Šimkem.

Obrátky nejvyšší soutěže se opět rozjedou 15. prosince, tedy necelý týden po konci mistrovství světa. Tahákem bude souboj prvního Curychu s Könizem.

VÝSLEDKY 10. KOLA:

Zug United – HC Rychenberg 10:7
UHC Uster – Köniz 4:3
Alligator Malans – SV Wiler-Ersigen 2:7
(za domácí Lukáš VELTŠMÍD 1+0)
Thun – St. Gallen 6:5sn
(za domácí David ŠIMEK 0+1)
GC Curych – Chur 9:2
Tigers Langnau – Kloten 4:2
(za domácí Martin KISUGITE 1+2)

VÝSLEDKY 11. KOLA:

Köniz – Alligator Malans 6:4 (za domácí Patrik DÓŽA 1+2, za hosty Lukáš VELTŠMÍD 1+0)
SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau 6:3
St. Gallen – Zug 7:6 
(za hosty Daniel MÜCK 0+1)
Kloten – GC Curych 3:6
HC Rychenberg – Uster 5:3
Chur – Thun 5:4 

VÝSLEDKY 12. KOLA:

Köniz – SV Wiler-Ersigen 5:4 (za domácí Patrik DÓŽA 1+0, za hosty Michal Dudovič 0+1)
GC Curych – Zug 8:3
Uster – Chur 5:4p
Alligator Malans – St. Gallen 8:2 
(za domácí Lukáš VELTŠMÍD 0+1)
Tigers Langnau – Thun 7:8p (za hosty David ŠIMEK 1+0)


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*