Chodov s Ostravou čeká bitva v ostravském prostředí. Foto: Florbal Chodov
24. 11. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Elitní čtveřice hraje mezi sebou, Jičín míří na půdu Židenic

 



Druhá polovina základní části nejvyšší ženské soutěže odstartuje pěkně zostra: proti sobě se totiž ve vzájemných zápasech utkají čtyři nejlepší celky dosavadního průběhu soutěže. Chodov tak zamíří do Ostravy, opačným směrem pojedou Vítkovice k utkání s Ivanti Tigers. Také další zápasy mají potenciál být nesmírně zajímavé.

Program 12. kola Extraligy žen:

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 17.00, ČPP Aréna Ostrava
Neporažený Chodov míří do Ostravy, kde jej čeká náročné střetnutí v ČPP Aréně. Domácí florbalistky mohou těžit z výhody domácího prostředí, na druhou stranu bude pro zápas klíčové, v jakém počtu domácí nastoupí. Pokud se jim například podaří postavit komplexní třetí formaci, jejich šance vzrostou. Přesto bude favoritem zápasu Chodov, který už ovšem na hřišti Ostravy jednou ztratil.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 2 body

Tatran Střešovice – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
Sobota, 17.15, STODOLA Aréna Střešovice
Plzeň je zatím příjemným extraligovým překvapením, Tatran potřebuje potvrdit zisk cenných bodů proti Jičínu. Ukazuje se, že v brance dokáže těžit díky nové posile Haně Ranochové z Chodova, jeho mladé útočnice jako například Reindlová se zase potkaly s formou. Plzeň naproti tomu může hrát uvolněně, své cíle si zatím v nejvyšší soutěži plní.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – Panthers Praha
Sobota, 19.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
V Liberci musí zabrat, pokud tamní Crazy girls chtějí pomýšlet na play off. Utkání s Panthers, které od začátku sezony trápí určitá nevyrovnanost výkonů, může být dobrým odrazovým můstkem, na druhou stranu může případný neúspěch výrazně zkomplikovat už tak těžkou situaci. Pro Panthers se rovněž jedná o určitou zkoušku odolnosti, když jim nevyšlo poslední utkání proti Ivanti Tigers.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

Ivanti Tigers Jižní Město – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 20.00, SH Jižní Město
První vzájemné střetnutí se Pražankám vyloženě nepovedlo, Vítkovice naopak ukázaly sílu, kterou následně prokázaly také v derby. Dá se očekávat, že v sobotu večer to bude mezi oběma rivaly velká bitva, do které jdou s větším potenciálem hostující hráčky. Na druhou stranu tým Ivanti Tigers několikrát ukázal, že mu svědčí role, když není vyloženým favoritem zápasu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FbŠ Bohemians – FBS Olomouc
Neděle, 16.00, SH Děkanka
Olomouc si kvalitními výsledky zajistila dobrou výchozí pozici do druhé poloviny základní části, bodový zisk by se jí určitě hodil i z tohoto zápasu. Na druhé straně Bohemians musí zapomenout na nepovedené zápasy právě proti Olomouci a Vítkovicím, které jsou černou kaňkou na zatím solidním průběhu sezony týmu pod vedením trenéra Pavla Krbce. Právě domácí odveta s Olomoucí by klokanky mohla nasměrovat směrem k elitní čtveřici.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

K1 Florbal Židenice – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 17.00, MSH Vodova Brno

Dvanácté kolo uzavře duel mezi Židenicemi a Jičínem. Oba celky potřebují vyhrát: Jičín k tomu, aby si upevnil pozici v elitní osmičce, na kterou by se naopak rády dotáhly Brňanky. Bude zajímavé sledovat, kterak se brněnská obrana popasuje především s elitní jičínskou formací a zda-li se Židenicím podaří prolomit střelecké štěstí.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*