Přidá Kim Nilsson další úspěch do své sbírky? Foto: Martin Flousek, Český florbal Přidá Kim Nilsson další úspěch do své sbírky? Foto: Martin Flousek, Český florbal
28. 11. 2018 Mistrovství světa (2) KOMENTÁŘŮ

Představujeme Švédsko: Hvězdný výběr se pokusí o návrat na trůn

 



Osm zlatých a tři stříbrné medaile dokázalo Švédsko vybojovat na dosavadních 11 světových šampionátech. Nyní se svěřenci Mikaela Hilla pokusí o návrat na trůn. Ten jim totiž před dvěma lety v Lotyšsku vyfoukli Finové vedení současným koučem českého týmu Petri Kettunenem.

Kouč Hill při výběru hráčů pro prosincové mistrovství neexperimentoval a vsadil na zkušenost. Nejmladším hráčem švédského celku bude 23letý obránce Markus Jonsson z Växjö. Švédové se v Praze představí v hvězdné sestavě.

Respekt budí hlavně útočná síla. Trenér Hill nominoval hned pět útočníků Falunu. Obraně zase budou pro změnu vévodit tři hráči mistrovské Storvrety. V brance dostane důvěru jeden z dvojice Parsjö-Tagnér a Rehn.

Na posledním turnaji EFT, který se konal v Uppsale, Švédové vyhráli všechny tři zápasy. Finsko a Švýcarsko porazili shodně 5:1, nad Českem zvítězili pouze s rozdílem jediného gólu.

Hvězdy pod lupou:

Alexander Galante Carlström – Menší útočník vévodí kanadskému bodování švédské superligy. Ve 13 zápasech nasbíral 38 bodů a s 27 góly je i nejlepším kanonýrem soutěže. Falun se i díky výkonům své hvězdy vyhřívá na prvním místě tabulky. Vše napovídá tomu, že i letos by se souboj o mistrovský titul mohl odehrát mezi Carlströmovým týmem a Storvretou.

Kim Nilsson – Že hraje v dresu nováčka z Kalmarsundu? To švédskému kouči nevadí, pravděpodobně by se dočkal nominaci i za předpokladu, že by nastupoval ve druhé nejvyšší soutěži. V té nynější svůj tým táhne. Nasbíral 23 bodů a nováček soutěže je dokonce na senzační osmé pozici.

Emil Johansson – V minulosti byl šikovný obránce mnohdy ve stínu Galante Carlströma a Rasmuse Enströma. Nyní je ale třetím nejproduktivnějším hráčem superligy a na svém kontě má neuvěřitelný počet 23 asistencí ve 13 zápasech.

Tip na umístění: 1. místo

O konečném umístění můžou napovědět už boje v základní skupině. Švédsko se totiž už v sobotu střetne s Finskem. V semifinále tak oba severské týmy pravděpodobně narazí na Česko a Švýcarsko. Pro nás je to však jasný tip. Jakákoliv jiná pozice než ta první by byla pro hvězdný švédský výběr neúspěchem.

Program zápasů ve skupině B:

sobota 1. 12., 15:00 Finsko – Švédsko (O2 arena)
pondělí, 3. 12., 19:30 Švédsko – Norsko (O2 arena)
úterý, 4. 12., 17:15 Švédsko – Dánsko (Podvinný mlýn)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*