Slovensko v kvalifikaci na MS prohrálo pouze se Švédskem, ostatní soupeře porazilo. Foto: Flickr IFF Slovensko v kvalifikaci na MS prohrálo pouze se Švédskem, ostatní soupeře porazilo. Foto: Flickr IFF
28. 11. 2018 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Představujeme Slovensko: Český kouč Koutný vyrazí do boje se 13 hráči ze superligy

 



Hned 13 hráčů z české nejvyšší soutěže nominoval na prosincové mistrovství kouč slovenského národního výběru Petr Koutný. Slováci by rádi vylepšili devátou příčku z předcházejícího šampionátu.

Hned tři zástupce bude mít ve slovenském výběru Ostrava (brankář Jakub Klobučník, obránce Erik Moravčík a útočník Filip Čonka-Skyba). Po dvou hráčích vyslali na mistrovství Bulldogs Brno (útočníci Martin Grlický a Lukáš Mráz) a pražská Sparta (útočníci Michal Pažák a Lukáš Ujhelyi).

Jedno želízko v ohni mají Vinohrady (brankář Rastislav Mazák), Bohemians (obránce Luboš Šefčík), Tatran (obránce Ronald Gašparík), Znojmp (obránce Jozef Kris) a Otrokovice (útočník Ladislav Gál).

Slovensko na minulém šampionátu zaznamenalo dvě povinná vítězství nad Polskem a Austrálií, ovšem padlo s Dánskem, což ho odsoudilo k těžké osmifinálové bitvě s Norskem. Tu Slováci prohráli a ve zbytku mistrovství bojovali o deváté místo. Senzační výhra nad domácím Lotyšskem znamenala zisk této příčky.

Hvězdy pod lupou:

Lukáš Řezanina – Florbalista Vítkovic už si vyzkoušel také zahraniční angažmá. Po působení ve Finsku Řezanina okusil také angažmá v Linköpingu. Na začátku letošního roku se opora slovenské reprezentace do vítkovického kádru vrátil. Pro Řezaninu půjde už o čtvrté mistrovství světa.

Lukáš Ujhelyi – Mladý útočník se podílí na senzační jízdě pražské Sparty. Pražané v současné době vedou superligu a Ujhelyi k tomu dopomohl devíti góly a čtyřmi asistencemi. Sparťané si jistě mnou ruce, že šikovného slovenského reprezentanta angažovali. Ujhelyi se představí na třetím šampionátu v řadě.

Michal Dudovič – Na minulém šampionátu zazářil a s 12 body se stal nejproduktivnějším hráčem Slovenska. Následně si vysloužil atraktivní angažmá ve švýcarském Wileru. To vše stihl ještě před dovršením 18. narozenin. Nyní je o dva roky zkušenější. Slováci na něj budou spoléhat.

Tip na umístění: 6. místo

Slováci se netají tím, že by se chtěli natrvalo usadit v top osmičce. Skrytým snem pak je zisk páté příčky. K tomu však budou muset porazit například Norsko, Lotyšsko nebo Německo, se kterým konkrétně prohráli na říjnovém turnaji šesti národů. Klíčem k dobrému umístění bude rovněž dobrá výchozí pozice v základní skupině. Slováky čekají tři papírově slabší soupeři.

Program zápasů ve skupině C:

sobota 1. 12., 12:30 Kanada – Slovensko (Podvinný mlýn)
neděle 2. 12., 12:00 Slovensko – Japonsko (Podvinný mlýn)
úterý 4. 12., 12:45 Slovensko – Singapur (O2 arena)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*