Deny Känzig je nejproduktivnějším hráčem Wileru. Foto: www.unihockey-fotos.ch / Claudio Thoma
2. 12. 2018 Mistrovství světa (1) KOMENTÁŘŮ

Změna ve švýcarské nominaci! K týmu se připojil druhý nejproduktivnější hráč švýcarské ligy Deny Känzig

 



Švýcarská reprezentace musela během začátku šampionátu sáhnout k vynucené změně v nominaci, tým musel opustit kvůli zranění Manuel Engel. V týmu ho nahradil Deny Känzig.

Informace se objevila na stránkách swissunihockey.com. Zprvu mělo jít pouze o vynechání jednoho zápasu, zranění nohy z tréninku se ale nakonec ukázalo být tak važné, že trenér Jansson musel sáhnout ke změně.

Švýcarský tým musel během začátku turnaje řešit nepříjemnou zprávu. I když nepříjemnou. Švýcarský trenér sice musel sáhnout mezi náhradníky mimo dvacet nominovaných, o klíčovém oslabení v případě druhého nejproduktivnějšího hráče švýcarské ligy (pouze za švédským sniperem Billym Nilssonem) lze mluvit ale jen s obtížemi.

Švýcaři museli otáčet nepříznivý začátek. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Komplikace to ale bezesporu je, Manuel Engel patřil k důležitým hráčům švýcarského výběru, jako jeden z mála navíc působí v zahraničí (Växjö Vipers, spoluhráč Manuela Maurera). Zároveň také patřil k nejzkušenějším hráčům celého týmu, letos mělo jít o jeho čtvrtý turnaj. Za tři předchozí si připsal 28 bodů (14+11) v 18 zápasech.

Pro jednadvacetiletého Känziga, spoluhráče Daniela Šešulky a svěřence Radka Sikory, půjde o debut na světovém šampionátu. Naposledy se v dresu reprezentace objevil na říjnovém EFT v Uppsale, k týmu se měl připojit již včera večer.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • Honza napsal:

    Je s podivem, že se do sestavy nevešel a byl náhradníkem, ale je pravda, že Švýcaři mají z čeho vybírat…

    btw. koukám, že už v prvním zápase 6(4+2) ukazuje, že tam určitě nebude do počtu.

Napsat komentář

*