Dany Känzig při debutu na MS. Photo: Martin FLOUSEK
2. 12. 2018 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Švýcaři se s Německem nemazali, Känzig si po příjezdu připsal šest bodů!

 



I druhý hrací den se na šampionátu představili Švýcaři, Finsko a Švédsko čeká další zápas až v pondělí. Švýcaři ve druhém utkání potvrzovali roli favorita od samého začátku, první třetinu vyhráli 4:0. Zápas nakonec skončil jasnou demolicí 13:1, poslední zápas ve skupině čeká Švýcary v úterý proti Česku. 

ŠVÝCARSKO – NĚMECKO 13:1  (4:0, 3:0, 6:1)

Branky: 7. Riedi (Berry), 15. Mendelin (Maurer), 16. Hartmann (Chri Meier), 18. Kanzig (Hartmann), 21. Kanzig (Braillard), 29. Hartmann (Hofbauer), 32. Chri Meier (Kanzig), 41. Ruegger (Conrad), 44. Camenisch (Hartmann), 44. Kanzig (Mendelin), 53. Braillard (Hofbauer), 53. Kanzig (Chri Meier), 59. Mendelin (Kanzig) – 57. Schuschwary (von Pritzbuer). Rozhodčí: Kamil a Tomáš Sojka. Vyloučení:  .Využití: . Diváci: 3 852.

Krátký odpočinek měli na programu Němci, kteří po včerejším zápase s Českem nastoupili proti dalšímu týmu z TOP 4. Švýcaři tentokrát na rozdíl od prvního utkání s Lotyšskem měli převahu od samého začátku, po první třetině vedli už 4:0. Ve druhé lajně nastoupil i Deny Känzig, který se k týmu připojil teprve včera.

Jan Zaugg je další z mladých hvězd švýcarského výběru. Photo: Martin FLOUSEK

Šikovnému útočníkovi stačilo v premiéře na MS pouze 18 minut, aby se poprvé prosadil. Jasná převaha i v držení míčku na straně Švýcarů pokračovala po zbytek zápasu, hlavní roli měl nadále dvaadvacetiletý útočník Wileru, který nakonec zaznamenal 4 góly a dvě asistence. Další bodový zápis do své bohaté sbírky přidal rekordman Matthias Hofbauer, asistencí se podílel na šesté a jedenácté brance.

Alespoň čestnou trefu si Němci připsali v 57. minutě, na debaklu to ale už nic nezměnilo. Němci zůstávají ve skupině poslední bez jediného bodu, Švýcaři naopak průběžně vedou po dvou výhrách.

 


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*