Němci překvapili výhrou nad Lotyšskem. Foto: Flickr IFF Němci překvapili výhrou nad Lotyšskem. Foto: Flickr IFF
3. 12. 2018 Mistrovství světa (15) KOMENTÁŘŮ

Další zvrat! Němci výhrou nad Lotyšskem přisoudili Čechům nejhůře 2. místo ve skupině

 



Skupina A na světovém šampionátu zatím servíruje jedno překvapení za druhým. Lotyši po včerejším triumfu nad Českem nezvládli svůj duel s Německem a prohráli 4:5. Němci tak výrazně pomohli české reprezentaci, která už má jisté minimálně 2. místo a vyhne se předkolu i silnému soupeři ve čtvrtfinále.

Lotyšsko – Německo 4:5 (2:1, 1:0, 1:4)

Branky: 9. Bitmanis (Blinds), 20. Blinds (Stepans), 29. Cerins (J. Rajeckis), 57. Cerins (J. Rajeckis) – 14. Janos Bröker (Siede), 43. Schuschwary (Herlt), 46. Borth (Schuschwary), 49. Janos Bröker (Borth), 58. Borth (Janos Bröker). Rozhodčí: Andersson a Wissman (oba Švéd.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4215.

Všechno je zase jinak. České šance na úspěch na domácí MS se po senzační výhře Německa nad Lotyšskem mírně zvedli. Češi už nemají nůž na krku a přímý postup do čtvrtfinále jim neuteče ani v případě zítřejšího zaváhání se Švýcarskem.

Dvě třetiny to však nevypadalo, že by se mělo uskutečnit nějaké další překvapení. Němci sice dokázali ve 14. minutě odpovědět na úvodní trefu Bitmanise, jenže pak Lotyši vsítili další dvě branky a mířili za kýženým vítězstvím.

Průběh závěrečného dějství byl dechberoucí. Nejprve se prosadil ze vzduchu Schuschwary a snížil na 2:3. Podle rozhodčích to bylo v souladu s pravidly, ačkoliv německý obránce trefil míček hodně vysoko.

Závěr zápasu patřil jednoznačně Benjaminu Borthovi. Ten byl společně s výborně chytajícím Dietzem strůjcem německého úspěchu. Nejprve za brankovou čáru prošla jeho pohotová střela bekhendem. Následně zachytil lotyšskou rozehrávku, rychle přihrál Janosi Brökerovi a ten dokonal německý obrat.

Byli to najednou Lotyši, kteří se dostali do podobné situace, jako včera Češi. Museli dohánět jednogólovou ztrátu a začali se vší silou tlačit do útoku. A tlak se v 57. minutě vyplatil. Na Cerinsovu rychle letící střelu nemohl německý brankář zareagovat.

Duel směřoval k remíze pouze dalších 47 vteřin. Pak Janos Bröker předložil míček na zlatém podnosu Borthovi a ten po zemi zakončil do odkryté branky. Německo vyhrálo 5:4 a připsalo si první body do tabulky skupiny A.

Situace ve skupině

Výhra Německa posunula přímo do čtvrtfinále Česko. Čeští florbalisté ještě mohou skončit první, pokud zítra porazí Švýcarsko, které zatím má na svém kontě čtyři body za dvě vítězství.

Němcům paradoxně nemusí k lepšímu umístění ve skupině stačit ani dnešní triumf. Za předpokladu, že Češi zítra nevydolují se Švýcarskem ani bod, by Němci obsadili poslední čtvrt místo. V minitabulce tří týmů se dvěma body totiž mají nejhorší skóre a obsadili by čtvrtou příčku, Lotyši třetí a Češi druhou.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Michal napsal:

    Jak jisté 2. místo? Když porazí Švýcary, skupinu vyhrají…

    • Gustav Ondrejčík napsal:

      Myšleno, že minimálně to druhé je jisté na 100 procent. Samozřejmě v případě výhry nad Švýcarskem z toho může být i první místo. Horší než druzí však Češi už určitě nebudou.

  • Taky Petr napsal:

    Outsourcing.

  • uff napsal:

    Ti Lotyši jsou paka, teď mají Češi z prd… kliku a zase nebudou muset ukázat, co umí a hrábnout si až na dno. Takhle se fakt nikam neposunou.

    • MS napsal:

      Co je to za blbost? Mě snad připadá že tady všichni přeji našemu týmu jen to nejhorší. Vždyť je to turnaj o jednom týdnu, je jasné že se nemusí dařit úplně od začátku, navíc ten tlak který je vyvíjen na hráče pořádajícího týmu mistrovství je vždy enormní. Já jsem za ten výsledek rád a přeju našemu týmu ať se mu daří. A ti co kritizují ať si uvědomí kde za klávesnicí sedí, v obýváku, v pokoji …. je jasné že tým nehraje moc dobře ale každá cesta má začátek a konec a hodnotit se máš po turnaji. Zatím to jsou všechno jenom blitky a nic jiného. Všichni moc dobře vědí že hrají pod své možnosti uvidíme na konci turnaje.

      • Ca3n napsal:

        Super D, presne tak, palec hore !!!

        a fakof fšem hejterům, to jsou většinou presne ti vlastenecci a rádoby srdcari co pak při hymně neumi ani poradne zabékat, ubozacci zakomplexovani

        internetoví odborníci

  • David napsal:

    Štěstí a náhoda ke sportu neodmyslitelně patří. Jen doufám, že tuhle obří kliku ze zadku teď chlapci správně uchopí a prokáží, že si ono štěstí zaslouží. I přes prozatímní bídu jim přeji mnoho zdaru a přijdu je na utkání podpořit.

  • Kubas napsal:

    Tohle by je mohlo nakopnout. Konečně zápas, ve kterém už o tolik nepůjde a kluci se můžou uvolnit a užít si boj s kvalitním soupeřem před domácím publikem!

    • Taky Petr napsal:

      To bylo štěstí z nebe. Za situace, kdy by museli za současného psychického rozpoložení Švýcary porazit, tak se obávám, že by tlak neunesli. Tady až zase výsledkově o nic nejde, je potřeba setřást nervozitu a hrát to, na co skutečně mají a co předváděli v předchozích zápasech na EFT. Uvidíme zítra, nakolik dokáží přepnout v hlavách a zbavit se nervozity.

  • fanda napsal:

    tak si to zopakujme – povinná výhra nad německem výkonem na který se nedalo koukat, prohra s lotyšskem po ostudném výkonu, dá se říci ostuda a blamáž, zítra jdeme na švýcary a nedokážu si ani představit další prohru…snad se vzpamatují naše primadony, ale to jsem si myslel i před lotyši. nedělejme předčasné závěry – účet bez hostinského. bude zápas se švýcary další fackou do tváře florbalového fandy nebo půjde o první krůček k odpuštění? sám jsem zvědav, jak se s tím chlapci poperou…

  • Vaclav Dusek napsal:

    Jakou fackou 🙂
    Mužem dostat 0:10
    Pak bude štěstíčko(haluz) v semičku a tým bude ve finále a za hrdiny
    A na základní skupinu si nikdo ani nevzpomene

  • Bootham napsal:

    Tak tedka by jsme to mohli Nemcum vrátit, klepnout Svýcary a poslat je dál 🙂

  • Svist17 napsal:

    Mne by strasne zajimalo, kolik z vas chytracku tady hralo za reprezentaci v CR pred alespon 12.000 lidmi. Takovych lidi je v republice 20(z MS 2008). A Milan Garčar je jednim z nich. Takze mu nesahate ani po podrazky, natoz po kotniky. Je jasne videt, ze jsou nekteri kluci extremne nervozni. Ale to je logicke. Bylo jen na volbe treneru, koho si vyberou. Meli jste kecy na Cepka a ted i na jednoho z nej treneru sveta. Radsi zvednete zadky a prijdte klukum fandit. To jsou pravi fanousci.

    • Super D napsal:

      Tak treba tady nikdo o trenerech nerekl ani slovo 🙂
      A nepomohla by klukum mensi navsteva, aby nebyli tak nervózní jak rikas? Spravny fanda by zustal doma podle tebe 😀

      • Svist17 napsal:

        Ne, správný fanda jde do O2 arény fandit.
        A ještě poznámka ke komentátorům tady: Říká se, že chyby vidí každý blbeček a to co udělal hráč (tým) správně jen odborník. Víc to není potřeba komentovat.
        Mějte se parádně všichni:-)

Napsat komentář

*