Ole Mossin Olesen nadchl diváky dvěma freestylovými kousky. Foto: Flickr IFF Ole Mossin Olesen nadchl diváky dvěma freestylovými kousky. Foto: Flickr IFF
5. 12. 2018 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

VIDEO: Ťukes Čechů nebo freestyle. Který gól ze skupin zaujal vás?

 



Oficiální twitterový účet světového šampionátu vybral čtyři nejhezčí góly skupinové fáze. Do výběru se dostala také včerejší trefa Adama Delonga, který zakončoval akci svých parťáků z útoku Toma Ondruška a Patrika Dóži.

Branka Delonga znamenala důležité vyrovnání na 1:1. Vítkovický kanonýr se pak prosadil ještě dvakrát a zkompletoval hattrick. Češi vyhráli souboj o první místo ve skupině 6:4.

Na mistrovství však padá hodně pěkných gólů. Dalším z nich bylo freestylové představení v podání norského šikuly Oleho Mossina Olesena. Ten v duelu s Dánskem vsítil dokonce dvě branky freestylem a jeden z nich (ten z trestného střílení) byl zařazen mezi nejhezčí zásahy šampionátu.

Za zmínku rozhodně stojí také trefa Krista Lehisteho. Estonec obdržel přihrávku od Adama Widercrantze, připravil si míček a zády k bráně bekhendem zacílil do šibenice.

Čtvrtý povedený zásah obstaral Němec Erik Schuschwary. Jeho gól zajímal také české fanoušky, nutno však podotknout, že byl trochu kontroverzní. Schuschwary střelou ze vzduchu snižoval na 2:3. Švédští sudí gól uznali i přesto, že florbalka německého hráče se nacházela při trefě hodně vysoko. Němci nakonec duel s Lotyši vyhráli 5:4 a přihráli Čechům jistotu postupu do čtvrtfinále.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*