Pohled na arénu v Curychu, kde se mistrovství konalo v roce 2012. Foto: IFF Pohled na arénu v Curychu, kde se mistrovství konalo v roce 2012. Foto: IFF
10. 12. 2018 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Šampionát v roce 2022 uspořádá Švýcarsko

 



Světový šampionát se v roce 2022 bude konat ve Švýcarsku. Pořadatelství bylo zemi helvétského kříže přiděleno na valném shromáždění IFF během turnaje v Praze.

Mistrovství se v roce 2022 bude hrát nezvykle už v říjnu nebo v listopadu, případně na přelomu těchto dvou měsíců. Nezvyklý termín je způsoben záměrem, aby šampionát nekolidoval s prosincovým mistrovstvím světa ve fotbale, které se uskuteční v Kataru.

„Jsme šťastní, že se florbalová rodina opět vrátí zpátky do Curychu. Šampionát v Praze nastavil laťku vysoko a my tuhle výzvu přijímáme. Očekáváme, že turnaj v roce 2022 podpoří celkový rozvoj florbalu a bude mít velký úspěch,“ řekl Michael Zoss, generální sekretář Švýcarské florbalové asociace.

Poslední světový šampionát mužů se ve Švýcarsku uskutečnil v roce 2012. Hrálo se v Bernu a v Curychu. Česku se turnaj nevydařil a obsadilo až dělené sedmí místo. Za dva roky se MS uskuteční ve Finsku.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*