Pražské derby mezi Bohemians a Panthers je šlágrem kola. Foto: Panthers Praha
16. 12. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Nědele přinese zápasy týmů s velkým rozestupem, láká pražské derby o 5. místo

 



Nedělní program nejvyšší ženské soutěže bude tradičně obsahovat šest zápasů, přičemž se ve většině případů mezi sebou utkají týmy, které v tabulce dělí několik pozic. Z tohoto trendu se vymyká zápas mezi Bohemians a Panthers, který bude soubojem o pátou příčku v extraligové tabulce.

Program 14. kola Extraligy žen:

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – KM automatik FBK Jičín
15.00, ČPP Aréna Ostrava
Utkání mezi Jičínem a Ostravou má jasného favorita v domácích florbalistkách, proti kterým ale může být několik faktorů. Prvním je šíře kádru, který by znovu neměl obsahovat kompletní tři formace, zadruhé by pak přesně v takové situaci mohla vyniknout velká individuální kvalita první jičínské formace. Ostrava je zřejmým favoritem, nicméně zápas může být velmi zajímavý.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy za tři body

Crazy girls FBC Liberec – 1. SC TEMPISH Vítkovice
15.00, Home Credit Aréna Liberec
Liberecké florbalistky notně oslabily svou šanci na účast v play off po druhé prohře s Jičínem, nyní je čekají úřadující mistryně, které naopak výhrou nad Ostravou prakticky udržely šanci na první místo v základní části Extraligy žen. Favorit utkání je zřejmý, Vítkovice se ale musí popasovat s dlouhou cestou a prostředím zimního stadionu.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za tři body

Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
16.00, STODOLA Aréna Střešovice
Chodov v pátek jednoznačně porazil Bohemians, nyní mu v cestě stojí další pražský soupeř. Tatran v posledních kolech sbírá zajímavé výsledky, na postupové pozice mu to souhrou ostatních okolností zatím nestačí. Proti Chodovu se může pokusit pouze překvapit, o play off bude nejspíše bojovat hlavně v ostatních zbývajících zápasech.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za tři body

K1 Florbal Židenice – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
17.00, MSH Vodova Brno
Pokud chtějí Židenice ještě pomýšlet na účast v play off, musí bezpodmínečně zvítězit v základní hrací době. K tomu potřebují proměňovat šance, kterých si jsou schopny vytvořit kvantum, jenže selhávají v koncovce. Domácí zápas s nováčkem soutěže může být ideálním odrazovým můstkem, což na druhou stranu může platit také o nováčkovi z Plzně, který by v případě výhry mohl rovněž ještě pomýšlet na boje o medaile.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic za tři body

FbŠ Bohemians – Panthers Praha
17.00, SH Děkanka
Jednoznačný šlágr kola, tak trochu paradoxně mezi celky, které se aktuálně trápí. Bohemians v poslední době utržily několik špatných výsledků s týmy z horní poloviny tabulky, optimální forma není ani u Panthers, které naposledy podlehly Tatranu. Zápas je důležitý pro oba celky: Bohemians si v případě výhry mohou upevnit pátou příčku, Panthers naopak mohou získat relativní klid vůči bezprostředním pronásledovatelům.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians za dva body

Ivanti Tigers Jižní Město – FBS Olomouc
17.00, SH Jižní Město
Florbalistky Tigers mají svou situaci v tabulce velmi stabilní. Jsou čtvrté, na obě strany mají bodový rozestup, především pak šest bodů na páté místo. Proto mohou hrát v klidu a připravovat se na play off. Olomouc dokázala v pátek získat důležité vítězství, proto může rovněž v Praze nastoupit bez nervů. Utkání dvou týmů, které mohou být v relativní pohodě uzavře toto kolo a překvapením by byl jakýkoliv bodový zisk, který by putoval na Moravu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za tři body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*