Florbalistky Ivanti Tigers a Chodova čeká boj o první příčku. Foto: Ivanti Tigers
22. 12. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Rok 2018 končí bitvou o Prahu 11, naváže Jičín na úspěch?

 



Dva dny před Štědrým dnem se patnáctým pokračováním uzavře program Extraligy žen v kalendářním roce 2018. Nabídne bitvu o Prahu 11 mezi Chodovem a Ivanti Tigers, Bohemians pak zavítají do Jičína, kde budou domácí hráčky určitě chtít navázat na tříbodový zisk s FBC Ostrava. Vítěz utkání mezi Plzní a Libercem si pak zachová ještě teoretickou naději na postup do play off.

Program sobotního 15. kola Extraligy žen:

1.SC TEMPISH Vítkovice – Tatran Střešovice
14.00, SC Dubina Ostrava
Oba týmy mají jasně dané role: domácí Vítkovice bojují na dálku s Chodovem o první místo a čekají na jeho zaváhání, přičemž samy musí být stoprocentní, Tatran aktuálně na devátém místě uzavírá skupinu týmů, které opravdu reálně bojují o play off. Oba pak na svou vytouženou pozici ztrácí tři body.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Ivanti Tigers Jižní Město
14.00, SH Jižní Město
Bitva o Prahu 11, která se tento týden uskuteční již podruhé. Ve středu slavily pohárové vítězství chodovské lvice, které jsou jako lídr aktuální tabulky favoritem také extraligového zápasu. Zápas je důležitý také z pohledu boje o první místo: pro Chodov se jedná o poslední zápas s týmem z první čtveřice, mimo vzájemného duelu s Vítkovicemi, na které má aktuálně náskok tří bodů a lepší celkové skóre.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Panthers Praha – K1 Florbal Židenice
15.00 Sport Centrum Hostivice
Zajímavý duel by se mohl odehrát ve středočeské Hostivici, kde Panthers vyzvou Židenice. Brněnské florbalistky v minulém kole oživily naději na play off, proti pražskému celku ale potřebují nutně bodovat. Panthers nejsou v optimálním rozpoložení a poslední výsledky tento tým poslaly do přímého boje o play, rovněž pro domácí tak jde o nesmírně důležitý zápas.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 2 body

FBS Olomouc – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA
16.00, SH Čajkaréna Olomouc
Olomouc je aktuálně osmá a je jasné, že se naplno zapojí do boje o play off. Na domácí půdě se Hanačkám již podařilo porazit Bohemians, nyní přijede Ostrava, která v minulém kole podlehla Jičínu. Trenér Robenek doufal, že prohra bude potřebnou fackou do zbytku sezony, jeho svěřenkyně mu pak ve čtvrtek jistě udělaly radost postupem do finále Poháru České pojišťovny. Nyní by se potřebovaly vrátit na vítěznou vlnu také v nejvyšší soutěži.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

KM automatik FBK Jičín – FbŠ Bohemians
16.30, Sportovní areál Jičín
Jičín je znám jako město pohádek a jednu takovou napsaly tamní florbalistky v minulém kole, když senzačně otočily utkání s Ostravou. V našlapaném středu tabulky mohou mít takové body v konečném účtování cenu zlata, cílem domácích florbalistek určitě je navázat na tento výkon také proti Bohemians. Je ale také pravda, že následující zápasy po takovém úspěchu bývají velmi složité, navíc Bohemians moc dobře ví, že jejich náskok na osmou Olomouc není zase tak velký. Před Vánoci se tak odehraje souboj o další nesmírně cenné body.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 2 body

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – Crazy girls FBC Liberec
17.00, Slavia VŠ Plzeň
Ve vůbec posledním zápase tohoto kola a celého roku půjde o zachování si teoretické naděje na postup do play off. Florbalistky Plzně v prvním vzájemném zápase dlouho vedly a o body je připravil až kolaps v poslední třetině. Liberec zase trpí tím, že dokáže vzdorovat silným soupeřům, zatím ale není tak úspěšný proti týmům ze svého tabulkového okolí. Předvánoční čas dal oběma týmům možnost získat sebedůvěru do zbytku základní části.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*