Zuzana Šponiarová při zápasu proti SB-Pro. Foto: Flickr IFF
3. 1. 2019 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Uzpůsobily jsme turnaji dosavadní část sezony, teď jsem šťastná, zářila Zuzana Šponiarová

 



Vítkovické florbalistky slaví opět po čtyřech letech postup do finále Champions Cupu. Klíčovou hráčkou byla Zuzana Šponiarová, která řídila první formaci a dala třetí branku, kterou poslala Vítkovice do vedení, které již SB-Pro nevrátily. Po zápase přiznala, že je z postupu do finále velmi šťastná.

Talentovaná útočnice, která před sezonou zůstala ze sesterského dua ve Vítkovicích samotná, hodnotila utkání rozvážně. „Zápas hodnotím pozitivně, protože jsme jej vyhrály,“ usmála se. „Kdybych jej rozdělila podle třetin, tak si myslím, že v první části jsme utkání zachytily a vstoupily do něj aktivně. Myslím si, že SB-Pro z nás mělo trochu respekt a ve druhé polovině první části vytáhly presink, udělaly jsme zbytečné chyby a posadily je na koně,“ popsala průběh první třetiny ze svého pohledu.

Ve druhé části ale Vítkovice na hřišti dominovaly. „Ale ve druhé třetině to bylo od nás hodně slušné: na začátku jsme udeřily, což nás nakoplo, dodržovaly jsme pokyny trenéra a vycházelo nám to. Poslední část už byla taková nahoru – dolů, trochu svázaná taktickými pokyny, ale myslím si, že oba týmy tam nechaly srdce a nakonec jsme vyhrály,“ hodnotila Zuzana Šponiarová.

Povedenému představení ale předcházela promluva za zavřenými dveřmi. „V šatně jsme si říkali, že to není špatné, že jsme aktivní a máme šance, jen nám chybí koncovka. To je obecně rozdíl mezi českými a zahraničními týmy: my se do šance dostaneme, ale neproměníme, ony to krutě trestají,“ hodnotí florbalistka, která začínala s florbalem v Pruském. „Řekli jsme si, že chybí trochu štěstí, jinak se nic neděje a jsem ráda, že jsme hned udeřily, byť to třeba byla taková šmudla, ale v bráně skončila,“ smála se při rekapitulaci první branky kapitánky Alžbety Ďuríkové. „Ukázaly jsme sílu a fakt, že chceme vyhrát,“ oddechla si.

U prvního postupu do finále nebyla, nyní na ni emoce přicházely postupně. „Na hřišti jsem si to možná ani pořádně neuvědomila, ale už teď při strečinku jsme se s babami tak přátelsky poplácaly, protože jsme tomuto turnaji uzpůsobily prakticky celou část této sezony a myslím si, že nikdo asi nečekal, co se po těch letních změnách týmu podaří. Teď už jsem jenom štaštná a je třeba si finále užít,“ zakončila Zuzana Šponiarová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Komentáře nejsou povoleny.