Florbalistky Tatranu již jsou v elitní osmičce. Foto: Tatran Střešovice
5. 1. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Láká derby mezi Ivanti Tigers a Panthers, Tatranky vyzvou Jičín

 



Extraliga žen se v novém roce 2019 rozběhne 16. kolem, ve kterém láká především duel Ivanti Tigers s Panthers Praha a klíčový zápas o postup do play off mezi Tatranem a Jičínem. 0 naději bude bojovat také Liberec, který doma přivítá Olomouc. Stříbrné medailistky Champions Cupu 2019 z Vítkovic se pak po příletu ze Švédska představí na Bohemians.

Program 16. kola Extraligy žen:

Crazy girls FBC Liberec – FBS Olomouc
Sobota, 17.30, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Liberec v minulém kole vykřesal naději na play off, pokud ji chce podruhé výrazně přiživit, musí bezpodmínečně porazit také Olomouc. Florbalistky z Hané naopak potřebují minimálně udržet tříbodový náskok před devátým Tatranem. Bude zajímavé sledovat, zda-li se domácím podaří prolomit smůlu, která je zatím v sezoně provází v utkáních s papírově vyrovnanými soupeři.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 13.00, SH Děkanka
Nabitý program mají florbalistky Vítkovic, které se hned druhý den po návratu z Champions Cupu zapojí do extraligového kolotoče proti Bohemians. První vzájemné utkání na Dubině skončilo výraznou výhrou mistryň, hráčky Bohemians ale ukázaly, že proti silným týmům umí rovněž zahrát dobré zápasy. Jak dopadne návrat Vítkovic do české soutěže?
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
Neděle, 15.00, ČPP Aréna Ostrava
Plzeň absolvuje první ze dvou nejdelších výjezdů v sezoně, v tomto kole na palubovku FBC Ostrava. To sice senzančně ztratilo body s Jičínem, ale rovněž si zajistilo postup do lednového finále Poháru České pojišťovny. V zápase s posledním týmem tabulky jsou Ostravanky jednoznačným favoritem, jakákoliv jejich ztráta by byla opět senzací.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

K1 Florbal Židenice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 17.00, VUT CESA Brno I
Chodov podlehl Ivanti Tigers a ztratil tříbodový náskok na čele tabulky, v Brně se potřebuje vrátit na vítěznou vlnu. Židenicím by se zase hodily body navíc proti silným soupeřům, díky kterým by mohly stahovat ztrátu na elitní osmičku. V minulosti ukázaly, že se umí proti elitním týmům vyhecovat, něco podobného potřebují také v neděli.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Ivanti Tigers Jižní Město – Panthers Praha
Neděle, 17.45, SH Jižní Město
Pražské derby mezi Ivanti Tigers a Panthers je prvním šlágrem kola. Tygřice si masivně zvedly sebevědomí po vítězství nad Chodovem, Panthers by pak určitě chtěly ukázat, že mohou prohánět elitní týmy. Okolnosti tohoto pražského zápasu jsou nastaveny k tomu, aby byl nesmírně zajímavý.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

Tatran Střešovice – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 18.00, STODOLA Aréna Střešovice
Nesmírně důležitý z hlediska boje o postup do play off je poslední zápas kola mezi Tatranem a Jičínem. Pražský tým by si vítězstvím zajistil nesmírně cenné body, které by mu mohly pomoci stáhnout ztrátu na elitní osmičku, hostující Jičín by si zase výhrou potvrdil pozici právě mezi osmi týmy, které se později utkají v play off.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*