Florbalistky Olomouce bojují o play off. Foto: FBS Olomouc
12. 1. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Přímá bitva o play off mezi Tatranem a Olomoucí, Panthers jedou do Ostravy

 



Sedmnácté kolo nejvyšší ženské soutěže má jeden hlavní tahák: do Olomouce totiž přijedou ženy Tatranu, které se v minulém kole dostaly do elitní osmičky se stejným bodovým ziskem právě jako Olomouc. O dvě hodiny dříve začne v Ostravě souboj FBC s Panthers, ostatní zápasy mají papírově jasného favorita.

Program 17. kola Extraligy žen:

KM automatik FBK Jičín – Ivanti Tigers Jižní Město
Sobota, 18.00, Sportovní areál Jičín
Půda v Jičíně dokáže být velmi horká, přesvědčila se o tom například Ostrava. Ivanti Tigers do zápasu vstupují z pozice favorita, jejich ztráta by byla podobnou senzací, jako výhra Jičína v Ostravě. K zisku tří bodů ale musí podat maximálně koncentrovaný výkon.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – FbŠ Bohemians
Sobota, 18.00, SLAVIA VŠ Plzeň
Bohemians čeká výjezd do Plzně, při jeho úspěšném naplnění se mohou definitivně vzdálit bezprostředním bojům o play off a prakticky si zajistit místenku mezi osmi nejlepšími týmy. Plzeň je sice poslední a může se připravovat na play down, ovšem už několikrát ukázala, že umí soupeře potrápit. Povede se jí to také v sobotu?
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 14.00, SH Jižní Město
Liberec je v nesmírně složité pozici: pokud chce nadále snít o postupu do play off, potřebuje bodovat a nejlépe porazit nějakého silného soupeře, se kterým se jeho výhra nečeká. Takovou šanci bude mít proti Chodovu, který ale před pohárovým finále udělá všechno k tomu, aby se jednak dobře naladil a také, aby se udržel na první příčce extraligové tabulky.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – K1 Florbal Židenice
Neděle, 15.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice zvládly první utkání po návratu z Champions Cupu, nyní se představí na Dubině. Proti Židenicím jsou jasnými favoritkami, ale vzájemné duely těchto dvou týmů, byť je v posledních letech jejich vzájemná pozice daná, bývají nevyzpytatelné. Také na podzim si ve Znojmě Vítkovice připsaly pouze těsnou výhru.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – Panthers Praha
Neděle, 15.00, ČPP Aréna Ostrava
Ostravu čeká ve středu pohárové finále, naladit se bude moci v domácím utkání proti Panthers. Proti Pražankám ale nečeká favorita nic lehkého, protože ony samy se mohou nepříjemně namočit do bojů o samotný postup do play off. Přesto by se větší kvalita Ostravy měla projevit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

FBS Olomouc – Tatran Střešovice
Neděle, 17.00, SH Čajkaréna Olomouc
Nejdůležitější utkání tohoto kola se odehraje až jako úplně poslední. Tatranky v minulém kole pronikly do elitní osmičky, na domácí půdě navíc vyhrály první vzájemný zápas s Olomoucí v prodloužení. Dovolíme si tipovat, že moc branek v této bitvě nepadne, jelikož oba týmy se mohou opřít o skvělé brankářky.  
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*