Aleš Zálesný oslavil první branku po návratu. Foto: Ladislav Káňa - FBC Ostrava
12. 1. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kluci by šli do play off i beze mě, teď musíme porazit Vinohrady, burcuje Aleš Zálesný

 



Prožil téměř dokonalý večer: po šestnácti letech se vrátil do řad ostravského FBC, které jej následně zařadilo do síně slávy. Se svými novými spoluhráči pak porazil Tatran 8:1, k čemuž sám pomohl brankou. Po zápase Aleš Zálesný prohlásil, že nyní musí FBC bezpodmínečně porazit Královské Vinohrady a současně, že tým by do play off prošel i bez něj.

Není divu, že po takové obnovené premiéře měl důvody k úsměvům. „Hodnotí se to určitě příjemně, protože je to suverénní výhra 8:1 nad Tatranem s famózním brankářem Lajou vzadu. Musím klukům poděkovat, jak to utkání zvládli a návrat mi usnadnili,“ hodnotil zápas populární florbalista, který prošel všemi nejlepšími soutěžemi na světě.

Na svém výkonu přes vstřelenou branku našel malé chyby. „Ve druhé třetině jsem měl šance na druhý, možná třetí gól. Mohl jsem dát tři branky, ale nevyšlo to, je vidět, že s klukama zatím nejsem sehraný, neměli jsme spolu prakticky žádný trénink, takže je třeba ještě sednout a potrénovat,“ narážel na to, že poprvé se viděl se spoluhráči na tréninku den před utkáním.

Do obsáhlé analýzy nejvyšší české soutěže se po prvním utkání pouštět ještě nechtěl. „Jedná se o 16 let, soutěž se strašně posunula, ale je třeba říct, že Tatran byl prvním soupeřem, to můžu zodpovědně zhodnotit třeba po třetím, čtvrtém zápase,“ uvedl Aleš Zálesný. „Je určitě rychlejší, Superliga se hraje ve větší rychlosti, přihrávky jdou od hole rychleji. Ve Švýcarsku to tak není, musím si na to znovu zvyknout,“ srovnal Superligu s NLB, kde působil doteď.

Po šestnácti letech se zároveň vrátil do úplně jiné florbalové doby, vždyť například jeho FBC disponuje vlastní halou s regenerační linkou, technickou budovou, naposledy v pátek otevřelo restauraci. „Je to famózní práce managementu, v čele s Rolfem Frankem a Lubošem Šimonem. Cítím díky tomu závazek a děkuji jim, jaké podmínky taky byli schopni vytvořit. Když se vrátím k tomu, co jsme tedy měli my, tak je to absolutně nesrovnatelné,“ usmíval se Zálesný.

Myšlenkami už byl ale dva dny napřed.  „Pro nás je především důležité vyhrát v neděli a potvrdit tyto tři body. Pokud v neděli nevyhrajeme nad Královskými Vinohrady, tak toto vítězství bylo úplně zbytečné,“ burcuje spoluhráče.

FBC je nyní na devátém místě, dva body za dvojicí Otrokovice – Bohemians. „Myslím si, že kluci by šli do play off i beze mě a já jsem přišel pomoci v play off, tedy rozhodující části sezony. Myslím si, že v play off se dá hrát s každým soupeřem a nic tam není předem dané,“ uzavřel Aleš Zálesný.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*