Vítkovice čeká souboj o první místo, Liberec o naději na play off. Foto: FBC Liberec
19. 1. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Extraliga žen uvidí bitvu o první místo, poslední naděje pro Liberec?

 



Extraliga žen má o tomto víkendu jasně daný tahák: na Dubině se v souboji o první místo tabulky utkají florbalistky Vítkovic a Chodova. Je zřejmé, že vítěz duelu se velmi přiblíží vítězství v základní části a s tím spojenému lepšímu nasazení pro play off. Liberec potřebuje bezpodmínečně porazit Židenice, aby si uchoval naději na play, Chodov pak vyzve florbalistky Panthers.

Program 18. kola Extraligy žen:

Crazy girls FBC Liberec – K1 Florbal Židenice
Sobota, 14.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Liberec je v pozici, kdy musí bezpodmínečně vyhrát. Na play off nyní ztrácí osm bodů, nicméně jeho pozice je v případě vítězství nad Židenicemi, které se již musí připravovat na boj o udržení, stále ještě řešitelná. Pro tým okolo dvojice Koníčková – Mlejnková bude zároveň utkání velkým testem, zda-li už je schopno zkoncentrovat se na utkání s potenciálně vyrovnaným soupeřem.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce za 3 body  

1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 16.30, SC Dubina Ostrava
Bitva o první místo extraligové tabulky, jednoznačný šlágr víkendu. Hostující Chodov čeká v krátkém sledu druhý důležitý zápas venku, který může do značné míry ovlivnit jeho sezonu. Po prohře v pohárovém finále si jistě bude chtít napravit chuť, může jej hnát také výhra v prvním vzájemném zápase sezony. Na druhé straně budou mít Vítkovice výhodu domácího prostředí a také určité vlny, na kterou se naladily dvěma výhrami nad Ostravou a druhým místem na Champions Cupu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 2 body

KM automatik FBK Jičín – FBS Olomouc
Sobota, 18.00, Sportovní areál Jičín
Olomouci se povedla první polovina základní části, kterou korunovala výhrou nad Bohemians. Ve druhé polovině to již tak dobré není a po poslední prohře s Tatranem dokonce vypadla z elitní osmičky. Jičín sice šokoval výhrou nad Ostravou, jenže také jeho se boj o play off nyní již bezprostředně týká. Následující dva zápasy s Olomoucí a Panthers mu mohou pozici notně vylepšit a vyřazovací boje prakticky zajistit nebo naopak výrazně situaci zkomplikovat. Právě nyní by se mohla ukázat výhoda sice užšího, ale nesmírně zkušeného kádru.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína za 3 body.

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – FbŠ Bohemians
Sobota, 20.00, ČPP Aréna Ostrava
Oba týmy mohou být relativně spokojeny: Ostrava pro sebe získala pohárovou trofej, Bohemians zase výhrou v Plzni získali prakticky jistotu vyřazovacích bojů. V Ostravě tak půjde o souboj týmů, které v této fázi sezony mají splněno a mohou cílit přípravu na play off. Domácí florbalistky budou jistě chtít potvrdit roli favorita.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy za 3 body

Tatran Střešovice – Ivanti Tigers Jižní Město
Neděle, 15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Tatranky se v minulých kolech dokázaly dostat do osmičky postupující do play off, nyní je čeká velká výzva v podobě Ivanti Tigers. Tým okolo veteránky Denisy Billé je jasným favoritem zápasu, proti houževnatému soupeři, který je navíc ve skupině týmů tvrdě bojujících o postup do bojů o medaile, je ale nečeká nic snadného.
Tip Florbal.cz: Výhra Ivanti Tigers za 3 body

Panthers Praha – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
Neděle, 15.45, Sport Centrum Hostivice
Florbalistky Panthers jsou v prakticky totožné situaci jako Jičín: proti Plzni potřebují vyhrát, aby si ulehčily v boji o play off. Na druhé straně ale bude stát soupeř, který dokáže svým aktivním pojetím pořádně znepříjemnit favoritovi utkání pozici.
Tip Florbal.cz: Výhra Panthers za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*