Jiří Bouška nastoupil ke svému závěrečnému (365.) zápasu v nejvyšší souteži. Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal
26. 1. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Jiří Bouška se s kariérou rozloučil výhrou, Českou Lípu sestřelil hattrickem Natov

 



Mladá Boleslav splnila v úvodním kole 22. kole očekávání a na domácí půdě porazila Českou Lípu. Hattrickem pomohl k výhře 7:2 ve formě hrající Natov. S florbalovou kariérou se posledním utkáním za Mladou Boleslav rozloučil Jiří Bouška.

Hlavním programem před začátkem zápasu byl právě slavnostní memoriál věnovaný kariéře Jiřího Boušky. Boleslavský útočník nastoupil ke svému 365. utkání, za středočeský klub odehrál v nejvyšší soutěži třináct sezón. Na úvodním buly navíc nechyběl v zahajovacím útoku po boku Pavla Boušky a Petra Novotného.

První třetina se nesla především ve znamení obran, ani jeden z týmů se za dvacet minut neprosadil. Zlom ale přišel hned krátce po přestávce, kdy se jako první prosadili překvapivě hosté. O trefu se postaral útočník Radek Krajcigr, který do Lípy zamířil právě z Mladé Boleslavi.

Byli to ale boleslavští, koho první branka probudila a díky dvěma gólům zvládla skóre rychle otočit. V nastoleném tempu pokračovala i ve třetí třetině po proměněné přesilovce. Důležitou branku pak přidal ještě o osm minut později kanonýr Jiří Curney, který zvýšil už na 4:1.

Jan Jelínek se prosadil ze standardní situace. Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

České Lípě se sice podařilo zápas ještě lehce zdramatizovat, pouze ale na velmi krátký úsek. Na trefu Jansy totiž odpověděl Gruber gólem o půl minuty později a definitivně tak zlomil odpor hostů. Boleslav ve zbytku zápasu přidala ještě dvě branky, hattrick uzavřel Natov.

Druhý nejproduktivnější hráč Tipsport Superligy navázal na utkání s Vinohrady, kdy vstřelil rovnou čtyři branky. Boleslav po výhře odskočila o tři body druhé Spartě, Česká Lípa naopak musí ještě zabojovat, pokud se chce vyhnout play down.

FLORBAL MLADÁ BOLESLAV – ČESKÁ LÍPA 7:2 (0:0, 2:1, 5:1)

Branky: 27. Natov (Curney), 31. Jelínek (Tomašík), 41. Natov (Curney), 49. Curney (Jelínek), 54. Gruber (Pluhař), 56. Natov, 59. Novotný – 22. Krajcigr (Novotný), 53. Jansa (Slaný). Rozhodčí: Valenta a Žďárský. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 590.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*