Adéla Bočanová odehrála proti Estonsku velmi podařený zápas. Foto: Flickr IFF
30. 1. 2019 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bylo to náročnější, než jsme čekali, říká Adéla Bočanová po výhře nad Estonskem

 



První utkání kvalifikace o postup na světový šampionát žen se pro český tým nevyvíjelo snadno. Stál proti němu houževnatý soupeř v podobě Estonska, který poctivě a dobře bránil, nakonec dokázal vyhrát prostřední třetinu. Útočnice Adéla Bočanová, sama majitelka pěti kanadských bodů přiznala, že zápas byl náročnější, než národní tým čekal.

Estonsko mělo v kádru několik hráček, které působí ve Finsku a Švédsko a ukázalo, že se s ním musí počítat. „Myslím si, že to možná bylo náročnější utkání, než jsme si představovali, Estonky byly hodně dobré v obraně a měly dobrý obranný blok, takže bylo hodně těžké se prosadit, Estonky zablokovaly spoustu střel,“ pochválila Adéla Bočanová hru českého soupeře při hodnocení utkání.

Nakonec ale Češky zvítězily 10:3, což se může vůči Estonsku zdát kruté. „Naše lajna měla hodně šancí, neměly jsme úplně štěstí v zakončení, ale jsem ráda, že nakonec desítka padla,“ usmála se Bočanová.

Češkám ale především ve druhé třetině do smíchu nebylo. Estonky odehrály tuto část zápasu velmi dobře a po čtyřiceti minutách to bylo jen o jednu branku ve prospěch favorita. „Trpělivost byla důležitá obrovsky, věděli jsme, že je otázkou času, kdy naše hra přinese úspěch a jsem ráda, že ve třetí třetině to začalo padat,“ mínila útočnice Bohemians.

Její lajně se zápas vydařil. „Se hrou své lajny jsem spokojená, doufám, že v takové hře budeme pokračovat. Jenom je škoda druhé třetiny, že nám tam nepadla nějaká branka,“ uzavřela Adéla Bočanová před dnem volna.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*