Eliška Krupnová pochválila svůj tým za lepší nasazení. Foto: Flickr IFF
1. 2. 2019 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chtěly jsme si po Estonsku spravit chuť, říká devítibodová kapitánka Krupnová

 



České reprezentantky bez problémů splnily roli favorita a porazily Belgii 26:0. Devíti body za tři branky a šest přihrávek k tomu přispěla také kapitánka Eliška Krupnová, která přiznala, že její tým si chtěl spravit chuť po ne příliš optimálním výkonu proti Estonsku. Porovnala také oba soupeře, přičemž v sobotu prý čeká národní tým proti Itálii něco podobného.

V Gdaňsku se dnes utkaly dva týmy, jejichž florbalový vývoj je v úplně odlišných etapách. Vnímaly to české reprezentantky? „Asi ne, alespoň já to tak neměla,“ přiznala Eliška Krupnová. „Hrálo se mi lépe než proti Estonsku, samozřejmě Estonsko a Belgie jsou dva odlišné týmy,“ porovnala herní projev českého týmu v prvních dvou utkáních kvalifikace.

Rozdíly byly ve fyzické připravenosti. „Belgie nestíhala více fyzicky, Estonky vydržely kdežto Belgie nikoliv, takže jsme více střílely na branku a byly efektivní, takže jsem spokojená,“ usmívala se autorka devíti kanadských bodů.

Vzhledem k průběhu utkání se nabízela otázka, jestli české florbalistky neměly problém s motivací a chutí do zápasu, když bylo velmi brzy jasno. „Myslím si, že to funguje podobně, hráčky, které cítí, že nemají nic jistého, se pořád snaží předvádět to nejlepší, protože si chtějí zahrát na mistrovství světa. Takže to bude stejné,“ potvrdila Krupnová podobný postoj, jaký vyjádřila v rozhovoru pro Florbal.cz trenérka Švédska Åsa Karlsson po výhře 61:0 nad Francií.

Jasno měla také v tom, co se zlepšilo oproti prvnímu utkání kvalifikace. „Nasazení bylo lepší. Přeci jen proti Estonsku jsme nastoupily dost vlažně, teď to bylo lepší a chtěly jsme dávat góly, když to řeknu, tak spravit chuť. Proti Estonsku jsme vytloukaly bloky, dneska jsme si spravily chuť,“ pochválila kapitánka svůj tým.

Proti Itálii by to v sobotu mohlo být podobné utkání. „Popravdě jsem je tady zatím neviděla hrát, ale očekávám něco podobného,“ uzavřela Eliška Krupnová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*