Daniela Frantíková (vlevo) zažívá premiéru v ženské reprezentaci. Foto: Flickr IFF
2. 2. 2019 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Nad šampionátem nepřemýšlím, jsem ráda, že jsem v reprezentaci a snažím se hrát co nejlépe, říká Frantíková

 



Daniela Frantíková je jednou ze tří florbalistek, které na kvalifikaci o světový šampionát žen zažívají premiéru v národním týmu žen. Do nominace se dostala vinou zranění spoluhráčky z Chodova Gabriely Tožičkové a proti Itálii pomohla českému týmu dvěma vstřelenými brankami. V rozhovoru prozradila, že si možnost hrát za reprezentaci užívá a snaží se hrát co nejlépe.

České florbalistky si v sobotu po obědě připsaly druhé povinné vítězství, když po Belgii porazily také Itálii a zajistily si postup na světový šampionát ve Švýcarsku. „Šly jsme do toho s tím, že chceme dát co nejvíce branek, což se nám poměrně podařilo. Dobře jsme si zahrály, ale Itálie zaslouží respekt,“ zhodnotila zápas, který český národní tým získal poměrem 34:1.

Pokud ve večerním utkání porazí Polky Belgii, uvidí Gdańsk v neděli souboj o první místo mezi domácí reprezentací a Češkami. „Určitě očekáváme, že to bude nejtěžší utkání tady a určitě jej nepodceníme,“ slibuje Frantíková.

Sama se do reprezentace dostala až jako náhradnice za zraněnou spoluhráčku Gabrielu Tožičkovou a v rámci kvalifikace tak zažívá premiéru v ženské reprezentaci. „Užívám si to, je to super, nepřekvapilo mě asi nic, všechno je fajn, máme super servis,“ usmála se.

Do světového šampionátu zbývá deset měsíců, obránkyně, která Itálii pomohla skolit dvěma zásahy si ale myšlenkami na případnou nominaci nenechává ovlivňovat mysl. „Nad tím nepřemýšlím. Jsem ráda, že tady můžu být a snažím se hrát co nejlépe,“ zakončila Daniela Frantíková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*