Florbalistky Panthers čeká zajímavý zápas s Jičínem. Foto: Panthers Praha
7. 2. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Panthers se utkají s Jičínem, Tatranky budou hájit osmičku s Libercem

 



Extraligu žen čekají nabité čtyři dny, ve kterých se odehrají hned dvě kola. Už ve čtvrtek si to v pražském derby rozdají celky Ivanti Tigers a Bohemians, o den později se pak proti sobě postaví například florbalistky Panthers a Jičína. V sobotu pak kolo zakončí zajímavý zápas Tatranu s Libercem.

Program 19. kola Extraligy žen:

Ivanti Tigers Jižní Město – FbŠ Bohemians
Čtvrtek, 18.45, SH Jižní Město
Extraliga žen se opět rozjede tradičním pražským derby. Oba týmy mohou zápas využít především jako přípravu na play off. Bohemians by rádi navázali například na povedený zápas s Chodovem, jejich výkony proti silným soupeřům jsou ale v této sezoně jako na houpačce. Ivanti Tigers mohou ukázat progres, kterého dosáhly během soustředění na Lanzarote.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

Panthers Praha – KM automatik FBK Jičín
Pátek, 19.10, Sport Centrum Hostivice
První páteční duel slibuje být nesmírně zajímavým soubojem dvou týmů, které si v minulém kole prakticky zajistily účast v play off. Pro oba soupeře se bude jednat o zajímavé srovnání formy před boji o medale. Pro Jičín by mohla hrát větší koncentrace kvality ve dvou lajnách.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 2 body

K1 Florbal Židenice – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA
Pátek, 19.30, MSH Vodova Brno
Ostrava se může přípravovat na play off, Židenice zase na play down. Vzájemné zápasy bývají zajímavé a nejinak by tomu mohlo být také v pátek v Brně. Ostrava je ale jasným favoritem a její zaváhání by bylo velkým překvapením.  
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pátek, 19.30, SH Čajkaréna Olomouc
Olomouc si v posledních kolech notně zkomplikovala situaci ohledně postupu do play off a pokud se na její los podíváme reálně, tak by potřebovala vítězství nad týmem ze silné čtyřky. Kdežto Vítkovice mají před sebou nyní matematicky snadnou misi: pokud v následujích čtyřech zápasech neztratí ani bod, tak vyhrají základní část. První krok je čeká v pátek a jsou favoritem.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Pátek, 20.00, Slavia VŠ Plzeň
Plzeň se může již v klidu připravovat na play down, Chodov musí být stoprocentní a číhat na případné zaváhání Vítkovic, které by jej posunulo na první místo po základní části. Oba týmy navíc v posledních kolech sehrají zápasy se stejnými čtyřmi soupeři. Chodov bude v Plzni favoritem a neměl by zaváhat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Tatran Střešovice – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 17.45, STODOLA Aréna Střešovice
Kolo netradičně roztažené do tří hracích dnů uzavře duel Tatranu s Libercem. Ještě před minulým kolem by se mohlo jednat o nesmírně zajímavý souboj o play off, nicméně Liberec se prohrou s Židencemi dostal do prakticky neřešitelné pozice. I tak by se mělo jednat o jeden z vrcholů tohoto kola.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*