Florbalistky Tatranu jsou po výhře nad Libercem blízko play off. Foto: Tatran Střešovice
9. 2. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tatranky porazily Liberec a klepají na dveře play off, Židenice získaly bod proti Ostravě

 



První extraligové kolo po reprezentační pauze přineslo několik zajímavých a důležitých výsledků. Florbalistky Tatranu využily těžšího losu soupeřek z Olomouce a po výhře 5:4 nad Libercem v prodloužení se výrazně přiblížily postupu do play off. Židenice dokázaly sebrat bod Ostravě, když FBC vyhrálo 4:3 až po prodloužení. Ve šlágru kola pak Panthers vyzrály na Jičín.

Tatrankám se v posledním utkání kola povedlo zvýšit náskok na devátou Olomouc na tři body, navíc mají lepší bilanci vzájemných zápasů, takže nyní potřebuje Olomouc získat o čtyři body více. Tatran totiž ve vyrovnaném utkání porazil v prodloužení Liberec 5:4.

Liberec vedl po první třetině zásluhou Koníčkové, ve 28. minutě se podařilo srovnat Válkové. Hosté následně ubránili oslabení, přesto šel Tatran ve 38. minutě díky Reindlové do vedení. Ve třetí třetině sice nejprve srovnala opět Koníčková, nicméně Tatranu se povedlo dát dvě slepené branky a šest minut před koncem základní hrací doby vedl 4:2.

Liberec ale srovnal díky dvěma zásahům Mlejnkové, přičemž ten druhý přišel pouhé tři sekundy před koncem třetí třetiny. V čase 61:47 nakonec rozhodla o zisku druhého bodu pro Tatran Markéta Prontekerová. „Viděli jsme extrémně vyrovnané utkání plné zvratů. Bohužel dnes vyhrál šťastnější tým. Holkám děkuji za neskutečný morál v závěru,” řekl k utkání Tomáš Jakubík z Liberce.

Židenice podaly proti Ostravě jeden z nejlepších výkonů v ročníku a povedlo se jim navázat na pohárové semifinále. Po první třetině vedly zásluhou Tomové a Romančákové 2:0, až na konci druhé části hry se povedlo snížit Lackové. Ve třetí třetině dokázalo FBC zásluhou Káčové a Paulíny Hudákové otočit skóre, přesto za Židenice srovnala na 3:3 v poslední minutě Romančáková, když předtím Kotzurová neproměnila trestné střílení. Svému týmu to ale vynahradila po devíti sekundách prodloužení, když rozhodla o zisku extra bodu pro Ostravu. „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas a to se víc než potvrdilo. Není se na co vymlouvat. Podali jsme strašidelný výkon, a byť jsme nakonec málem vyhráli za tři body, tak jsme si dneska dle mého názoru nezasloužili ani jeden,“ postavil se Jakub Robenek k výsledku čelem.

Očekávaný šlágr kola mezi Panthers a Jičínem opravdu stál za shlédnutí. Hostující florbalistky rychle vedly 2:0, nicméně Pražankám se povedlo díky dvěma brankám v průběhu devíti sekund srovnat a ještě do konce první třetiny vést 3:2. Po čtyřiceti minutách to bylo 5:5 a schylovalo se k velkému finále. Ve 46. minutě poslala Panthers do vedení Miklíková, o všem se ale rozhodlo v poslední minutě: nejprve v čase 59:20 vyrovnala Nikola Kuchařová, ale šest sekund před koncem základní hrací doby vystřelila Panthers všechny body Tereza Pitterlingová. „Atraktivní utkání pro diváky, škoda, že jich nedorazilo víc. Měli jsme o trochu více štěstí, než soupeř, ale zároveň jsme byli lepším týmem,“ řekl Jan Tůma.

Ivanti Tigers sehrál zajímavou partii s Bohemians. Zelenobílý tým se pozice outsidera nezalekl a dvakrát v utkání vedl, nejprve 1:0 a poté v 4:3 v čase 40:10. Bohužel pro něj ale následně předvedl kolaps, kdy během šestnácti minut hned osmkrát inkasoval. Brankostroj Ivanti Tigers dokázala pouze přerušit Hana Poláková brankou z trestného střílení ani její čtyři vstřelené góly tak nemohly nic změnit na porážce 5:11. „Dnes bylo vidět, že se hraje po delsí době. Snažili jsme se hrát aktivně, ale soupeřky trestaly naše chyby. Ve třetí třetině jsme konečně hráli naší hru a proměnili šance,“ zhodnotila zápas Karolína Šatalíková.

Souboj o první místo zůstává nadále otevřený, když Vítkovice s Chodovem potvrdily role favoritů a zvítězily. Vítkovice přijely do Olomouce ve značně kombinované sestavě a po první třetině to bylo 0:0, nicméně svou kvalitu v následujících čtyřiceti minutách potvrdily a zvítězily 8:1. „Museli jsme být dnes hodně trpěliví a přitom zůstat aktivní, rychlí a přesní. V první třetině nás hodně trápila Lenka Kubíčková, naštěstí jsme ji ve druhé třetině brzy odčarovali a získali rozhodující náskok,“ zhodnotil utkání, ve kterém debutovala v české nejvyšší soutěži polská reprezentantka Zuzanna Krzystyniak, Tomáš Martiník.

Podobně k zápasu v Plzni přistoupil také Chodov, který rovněž dal příležitost hráčkám širšího kádru k tomu, aby nasbíraly cenné zkušenosti. Pražanky zvítězily nad extraligovým nováčkem 9:0, tři body si připsala reprezentantka Magdaléna Plášková. „Zápas po delší herní pauze.Vstoupily jsme do něj aktivně, dařilo se nám plnit naše úkoly, bohužel se tolik nedařilo střelecky. Zapracovat musíme na množství ztrát,které nám pak hru rozbíjí a ztěžují,“ uvedla k utkání trenérka Chodova Michaela Marešová.

Přehled výsledků 19. kola Extraligy žen

Ivanti Tigers Jižní Město – FbŠ Bohemians 11:5
branky: 5. Kateřina Kovaříková, 6. Dominika Kubišová, 23. Kateřina Kovaříková, 45. Dominika Kubišová, 48. Adéla Polívková, 53. Iveta Hyršlová, 54. Michaela Šulanová, 54. Lucia Jelínková, 55. Eliška Chudá, 56. Denisa Billá, 57. Adéla Polívková – 3. Adéla Bočanová, 12. Hana Poláková, 40. Hana Poláková, 41. Hana Poláková, 56. Hana Poláková; rozhodčí: Jan Drška – Jiří Meisner; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 85; zásahy brankářů: Kristýna Karli 18 – Jitka Omelková 18; po třetinách: 2:2, 1:1, 8:2;

Panthers Praha – KM automatik FBK Jičín 7:6
branky: 11. Dominika Steinbachová, 11. Anežka Slaná, 18. Tereza Pitterlingová, 22. Tereza Syslová, 33. Veronika Zittová, 46. Ivana Miklíková, 60. Tereza Pitterlingová – 5. Kristýna Bachmaierová, 10. Kristýna Bachmaierová, 22. Gabriela Žůrková, 30. Gabriela Žůrková, 37. Gabriela Žůrková, 60. Nikola Kuchařová; rozhodčí: Jan Drška – Jiří Meisner; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 35; zásahy brankářů: Kristýna Horňáková 12 – Veronika Samková 18; po třetinách: 3:2, 2:3, 2:1;

K1 Florbal Židenice – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 3:4p
branky: 16. Silvia Tomová, 20. Lucie Romančáková, 60. Lucie Romančáková – 39. Jana Lacková, 51. Veronika Káčová, 56. Paulína Hudáková, 61. Denisa Kotzurová; rozhodčí: Jan Saňka – Jan Trávníček; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 87; zásahy brankářů: Karolína Krištofová 25 – Jana Dupčáková 16; po třetinách: 2:0, 0:1, 1:2, 0:1;

FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:8
branky: 36. Tereza Mošťková – 21. Veronika Enenkelová, 22. Kamila Paloncyová, 26. Lucie Suchánková, 27. Ivana Šupáková, 42. Eliška Planková, 43. Kamila Paloncyová, 53. Sára Seevaldová, 60. Sára Seevaldová; rozhodčí: Jakub Krátký – Pavel Vojkůvka; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 81; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 32 – Nikola Příleská 11; po třetinách: 0:0, 1:4, 0:4;

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 0:9
branky: 11. Magdaléna Plášková, 13. Eva Preisslerová, 15. Nela Jiráková, 31. Magdaléna Plášková, 35. Daniela Frantíková, 41. Martina Řepková, 42. Eva Preisslerová, 43. Martina Řepková, 48. Kristína Belicová; rozhodčí: Zbyněk Pěnička – Michal Šafář; vyloučení: 3:1; využití: 0:2; diváků: 102; zásahy brankářů: Veronika Fišerová 30 – Jana Christianová 8; po třetinách: 0:3, 0:2, 0:4;

Tatran Střešovice – Crazy girls FBC Liberec 5:4p
branky: 28. Anna Válková, 38. Daniela Reindlová, 52. Monika Zikmundová, 53. Karolína Vachušková, 62. Markéta Prontekerová – 16. Hana Koníčková, 47. Hana Koníčková, 56. Michaela Mlejnková, 60. Michaela Mlejnková; rozhodčí: Jan Brejcha – Lukáš Husák; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 89; zásahy brankářů: Hana Ranochová 17 – Marcela Štěpánová 13; po třetinách: 0:1, 2:0, 2:3, 1:0;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*