Mladík Patrik Rozkovec pomohl Liberci k výhře jedním zásahem. Foto: FBC Liberec, Český florbal Mladík Patrik Rozkovec pomohl Liberci k výhře jedním zásahem. Foto: FBC Liberec, Český florbal
11. 2. 2019 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Liberec zlomil nepříznivou sérii, otočil zápas s Vinohrady a play off má na dosah

 



Liberec prohrál šest zápasů v řadě. Nelichotivou sérii chtěl ukončit v televizní dohrávce 24. kola Tipsport Superligy. Jenže po první třetině prohrával s Vinohrady 0:3. Pak se ale Salát a spol. vzepjali, duel otočili ve svůj prospěch a k naprosté jistotě účasti ve vyřazovací části jim chybí bod nebo zaváhání soupeřů.

Ve 12. minutě vymetl šibenici Gregor. O minutu později proskotačil libereckou obranou Jelínek a v předposlední minutě úvodní dvacetiminutovky byl za dobré napadání odměněn brankou Zbyněk Stuchlík. Vinohradští vedli po první části 3:0 a s vyhlídkami Severočechů, které byly nahlodané šesti porážkami v řadě, to nevypadalo nejlépe.

Kouč domácích Skružný stáhl od druhé třetiny hru na dvě pětice a stíhací jízda mohla začít. Už po 32 vteřinách prostředního dějství se po standardní situaci trefil z dálky Salát. V polovině utkání se Liberečtí poprvé dostali na dostřel. Přesilovku těsně před jejím uplynutím se štěstím zužitkoval Kološ.

Vinohradští ještě jednou dokázali odskočit. Vaníček neměl nárok na štiplavou ránu kapitána hostů Ondřeje Stuchlíka. Ještě před přestávkou se však Severočeši podruhé dostali na rozdíl jedné trefy. Míček se sice původně odrážel nebezpečně kolem liberecké branky, nakonec ho ale mohl Rozkovec vyvézt do bezpečí a z rychlého brejku zaskočil vinohradskou obranu.

Prvních deset minut třetí části patřilo Liberci. Další trefa Saláta znamenala vyrovnání a domácí tým poprvé poslal do vedení v 50. minutě Valeš. Kanonýr domácích si vyměnil míček s Kroupou a posléze zamířil do horní části Weissgärberovy branky. SKV následně dokázalo srovnat. Zbyněk Stuchlík přenechal míček Gregorovi a ten střelou na zadní tyč dal hostům naději na body.

Naděje ale pominuly, když se v brankovišti rychle zorientoval Kopecký a míček ze vzduchu usměrnil do sítě. Liberec vyhrál 6:5 a účast v play off může potvrdit už v dalším kole, pokud získá s Otrokovicemi aspoň bod nebo pokud Ostrava či Bohemians zaváhají.

Vinohrady naopak mohou v posledních dvou kolech zabojovat o zisk desáté příčky, která by znamenala přímou záchranu v nejvyšší soutěži. Pražané k tomu potřebují přeskočit Českou Lípu, která je o dva body napřed.

Dohrávka 24. kola Tipsport Superligy:

FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:5 (0:3, 3:1, 3:1)

Branky: 21. Salát (Kopecký), 30. Kološ (Marek), 34. Rozkovec (Lhota), 43. Salát (Klucho), 50. Valeš (Kroupa), 58. Kopecký (Salát) – 12. Gregor (Jelínek), 13. Jelínek (Kachnič), 19. Z. Stuchlík (Linhart), 32. O. Stuchlík (Gregor), 55. Gregor (Z. Stuchlík). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 362.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*