Češky čeká v základní skupině šampionátu federální derby. Foto: Flickr IFF
14. 2. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

LOS ŠAMPIONÁTU: Češky čeká ve skupině federální derby, narazí také na Švédsko

 



Ženské mistrovství světa, které se uskuteční letos v prosinci ve Švýcarsku má rozlosovány základní skupiny. České florbalistky zůstaly v osudí jako poslední elitní tým a zamířily do skupiny B, ve které se utkají se Švédskem, Lotyšskem a také Slovenskem, které čeká na světovém šampionátu premiéra v elitních skupinách.

Česko, které zůstalo v losovacím osudí jako poslední elitní tým, mělo při losu relativně štěstí. Jednak se v semifinále vyhne Švédsku, které jej čeká už ve skupině a zadruhé dojde na populární zápas se Slovenskem, které zažije premiéru v elitní osmičce šampionátu. „Máme těžkou skupinu, ale bylo to očekávané. Myslím si, že pouze Německo ze druhého koše je o něco málo slabší, mezi týmy z prvního koše není rozdíl,“ řekl pro Florbal.cz hlavní trenér reprezentace Sascha Rhyner.

Složení základních skupin Mistrovství světa žen 2019 ve Švýcarsku:
Skupina A
Finsko
Švýcarsko
Polsko
Německo

Skupina B
Švédsko
Česká republika
Slovensko
Lotyšsko

Skupina C
Dánsko
Norsko
Japonsko
Estonsko

Skupina D
USA
Austrálie
Singapur
Thajsko

Nasazení týmů do jednotlivých košů
Koš 1:
Švédsko, Finsko, Švýcarsko, Česká republika
Koš 2: Lotyšsko, Slovensko, Polsko, Německo
Koš 3: Norsko, Dánsko, USA, Austrálie
Koš 4: Japonsko, Singapur, Estonsko, Thajsko

Losování se řídí podle jednoduchého pravidla: týmy z prvních dvou košů vytvoří elitní skupiny A a B, druhá osmička skupiny C a D. První dva týmy ze skupin A a B postupují přímo do čtvrtfinále, týmy na třetím a čtvrtém místě se utkají s týmy na prvním a druhém místě ve skupinách C a D.

Hlavní turnajovou halou bude Patinoire du Littoral, která pojme 4000 diváků. Šampionát se ve švýcarském Neuchâtelu uskuteční od 7. do 15. prosince tohoto roku.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*