Florbalistky Olomouce hrají klíčový zápas s Plzní. Foto: FBS Olomouc
16. 2. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Olomouc hraje klíčový zápas s Plzní, na první dva týmy čekají těžké výjezdy

 



Víkendový program Extraligy žen nabídne pouze pět duelů, celky Bohemians a Tatranu se totiž utkaly již ve středu v rámci school matche. Zápas o poslední naději hraje Olomouc proti Plzni, kde přitom musí bodovat, aby zůstala ve hře o play off. Nebezpečné výjezdy čekají také na první dva týmy: Vítkovice míří hájit první příčku do Jičína, Chodov vyjede do Hostivice za Panthers.

KM automatik FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 15.00, Sportovní areál Jičín
Vítkovicícm chybí dvě výhry v základní hrací době k tomu, aby získaly prvenství v základní části. Obecně se má za dané, že právě výjezd do Jičína pro ně bude na cestě za první příčkou nejtěžší, což se v sobotu odpoledne může potvrdit. Tým hrající trenérky Gabriely Žůrkové může hrát uvolněně, má totiž jistou účast v play off. Na jičínské palubovce to tedy může být nesmírně zajímavá bitva.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

Ivanti Tigers Jižní Město – K1 Florbal Židenice
Sobota, 16.30, SH Milevsko
Židenice mají za sebou sérii dvou povedených výsledků, na které budou chtít jistě navázat také proti Ivanti Tigers. Pražský celek již tradičně vyváží zápas do Milevska, kde se dá očekávat velký divácký zájem. Na druhou stranu Pražanky nesmí soupeře podcenit, na dálku totiž bojují s Ostravou o třetí místo. Povede se Židenicím opět překvapit?
Tip Florbal.cz: Výhra Ivanti Tigers za 3 body

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – FBS Olomouc
Sobota, 17.00, Slavia VŠ Plzeň
Olomouc má jasně rozdané karty: z Plzně si musí odvést bodový zisk, aby byla nadále ve hře o play off. Může také kalkulovat s tím, že Tatran již své utkání 21. kola prohrál, takže Olomouc ví, na čem je. Domácí Plzeň ale určitě nedá nic zadarmo, ačkoliv ví, že v základní části skončí na posledním místě.
Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce za 2 body

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 20.00, ČPP Aréna
Liberec má jistotu toho, že si zahraje play down, Ostrava ještě bojuje s Ivanti Tigers o třetí příčku v základní části. Oba týmy spolu sehrály zajímavou sérii čtvrtfinále play off, to je jistě něco, na co by Liberec v Ostravě rád navázal. Navíc se mu v této sezoně hraje lépe z pozice outsidera.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy za 3 body

Panthers Praha – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 18.30, Sport Centrum Hostivice
Florbalistkám Panthers se už v minulé sezoně podařilo chodovské lvice porazit, v podobném čase se oba týmy utkávají také letos. Panthers mají jisotu postupu do play off, Chodov musí být úspěšný a čekat na klopýtnutí Vítkovic. Poslední a jediné nedělní utkání tohoto kola slibuje zajímavou zápletku.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body  


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*