Aleš Zálesný dopomohl po svém příchodu Ostravě mezi elitní osmičku. Foto: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, Český florbal Aleš Zálesný dopomohl po svém příchodu Ostravě mezi elitní osmičku. Foto: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, Český florbal
1. 3. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Aleš Zálesný je legenda, těší se na čtvrtfinále kouč Chodova David Podhráský

 



Se zástupem zkušených borců, ale také s řadou mladíků hlásí Chodov útok na titul. Celek z Jižního Města jde do play off ze třetí příčky a v play off se utká s šestou Ostravou. Na hřišti tak uvidíme střet současného tahouna reprezentace Toma Ondruška s Alešem Zálesným, který v národním týmu zářil v minulosti.

Chodov sice skončil „až“ na třetí příčce, v základní části však dokázal dvakrát přetlačit Boleslav, v předposledním kole porazil Vítkovice a v tom posledním ovládl nájezdy na Spartě. K panice tak není důvod. „Připravujeme se jako obvykle. Ladíme hlavy na novou část sezony, snažíme se zjistit maximum informací o soupeři a věnujeme se klíčovým prvkům vlastní hry. Myslím, že v tomto nejsme v ničem výjimeční,“ popsal přípravu trenér Pražanů David Podhráský.

Jak už jsme zmínili, celek z Jižního Města měl v závěru základní části těžký los a utkal se s Vítkovicemi a Spartou. To však nebylo před ostrým startem vyřazovací části na škodu. „Poslední dva zápasy nám hodně prověřili obranu, která je v play off samozřejmě klíčová, takže to může být jistá výhoda, ale pouze v případ, že budeme maximálně koncentrovaní od prvního hvizdu,“ řekl kouč, který Chodov dvakrát dovedl k mistrovskému titulu.

Souboj Chodova s Ostravou bude také střetem účastníků prosincového MS. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov, Český florbal

Souboj Chodova s Ostravou bude také střetem účastníků prosincového MS. Foto: FAT PIPE Florbal Chodov, Český florbal

Ostrava se v průběhu sezony pohybovala spíše pod hranicí postupu do play off, od příchodu matadora Aleše Zálesného však začala pravidelně bodovat a nakonec obsadila šestou příčku. Co Podhráský od Ostravanů očekává? „Především pevnou obranu, kterou se prezentují v posledních kolech a která je dostala do play off. Zároveň mají v kádru mnoho šikovných hráčů, kteří rádi hrají 1 na 1 a na to musíme být skvěle připraveni,“ varuje chodovský trenér před silnými stránkami ostravského mužstva.

Ostravské FBC se nemuselo o účast v play off strachovat do posledního kola. Naopak mělo o něco delší čas se na vyřazovací část zkoncentrovat. „Základní část jsme nakonec docela zvládli a beru to jako solidní umístění. Měli jsme menší krizi v prosinci a museli jsme na ni nějak reagovat. Dost věcí jsme změnili, více jsem se zaměřil na organizaci hry. Snažíme se mít zápasy pod kontrolou. Od začátku ledna jsme získali 19 z 24 možných bodů. Takže i postup do play off je zasloužený,“ ohlédl se za základní částí trenér Ostravy Karel Ševčík. Jeho svěřenci ovládli pět z posledních šesti duelů.

Pozornost bude v sérii jistě upřena na Aleše Zálesného. Bývalý reprezentant se v 39 letech vrátil do ostravského dresu a pomohl svému celku do play off. „Pro mě je Aleš Zálesný legendou, kterou si pamatuji ještě v dresu FBC a samozřejmě reprezentace. Osobně se na tu konfrontaci moc těším. Poslední kola ukazují, že jeho přítomnost týmu velmi pomáhá a myslím, že bude důležitým článkem celé série,“ vyzdvihl Zálesného přínos kouč Podhráský.

Aleš Zálesný stihl v základní části osm zápasů, ve kterých nasbíral šest bodů. Foto: FBC Ostrava, Český florbal

„Příchod Aleše byl trochu bonus a nebyl úplně plánovaný. Nicméně jsem rád, že v týmu máme takovou osobnost. Zatím nebylo moc času potrénovat, Aleš ještě musel jezdit domů do Švýcarska. Takže herně si to sedá. Ale jdeme do play off a tam se jeho zkušenosti a střelecké umění budou jistě hodit,“ věří Ševčík.

Jen přítomnost Aleše Zálesného však na Chodov stačit jistě nebude, to také ostravský kouč pochopitelně ví. „Jsme dobře připraveni. Samozřejmě ladíme detaily, řešíme taktické prvky. Chceme vyhrát a uděláme pro vítězství vše. Chodov je určitě kvalitní tým, o to větší bude radost z vítězství. Samozřejmě jsme pokorní, ale také zdravě sebevědomí,“ dodal Ševčík na závěr.

Zápasy v základní části:

FBC Ostrava – Florbal Chodov 6:8 (2:2, 0:5, 4:1)
Branky: 11. Bauer (Klobučník), 16. Eichner (Hrabal), 44. Hrabal (Eichner), 50. Daniš (Šindler), 54. Bauer (Sládek), 56. Mendrek (Hrabal) – 5. Vošta (Plíhal), 12. Plíhal (Vošta), 25. Ondrušek (Mikeš), 26. Plíhal (T. Vávra), 35. Ondrušek (T. Vávra), 36. Řezáč (Koutný), 36. Vošta (Matejčík), 60. Řezáč. Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Diváci: 369.

Florbal Chodov – FBC Ostrava 8:3 (3:1, 2:2, 3:0)
Branky: 5. Vošta (Matejčík), 6. Pražan (Ondrušek), 12. Plíhal, 36. Vošta, 40. Matejčík (Plíhal), 46. M. Vávra (Ondrušek), 53. Ondrušek (Pražan), 54. Matejčík (Plíhal) – 16. Daniš (J. Bauer), 21. Kuczera (Čonka-Skyba), 27. Čonka-Skyba. Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Diváci: 115.

Top 5 hráčů Chodova:

1. Tom Ondrušek 70 (47+23)
2. Marek Vávra 52 (25+27)
3. Marek Matejčík 36 (17+19)
4. Martin Pražan 35 (15+20)
5. Ondřej Vošta 25 (14+11)

Top 5 hráčů Ostravy:

1. Michal Sládek 44 (24+20)
2. Jan Daniš 34 (19+15)
3. Matyáš Šindler 32 (11+21)
4. Jiří Bauer 23 (14+9)
5. Jakub Mendrek 21 (16+5)

Program série:

2. 3., 19:30 Florbal Chodov – FBC Ostrava
3. 3., 17:00 Florbal Chodov – FBC Ostrava
9. 3., 18:30 FBC Ostrava – Florbal Chodov
10. 3., ??? FBC Ostrava – Florbal Chodov


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*