Štěpán Laja z nájezdů ani jednou neinkasoval. Foto: FBC Ostrava, Český florbal
9. 3. 2019 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Chodov opět nestačil na Ostravu po nájezdech, v sérii poprvé prohrává. Tatran s Bohemians snížili na 1:2

 



Sobotní program play-off zdramatizoval dosavadní průběh čtvrtfinále, stoprocentní úspěšnost drží už pouze Mladá Boleslav. První prohry si připisují Vítkovice a Sparta, v obou případech nestačily na své pražské soupeře o jediný gól.  Favorit z Chodova znovu nestačil na Ostravu po samostaných nájezdech a poprvé v sérii prohrává.

Nejjasnější průběh má série mezi Boleslaví a Otrokovicemi, kde úřadující mistr potvrzuje roli favorita. Třetí zápas ale byl z hlediska výsledku nejvyrovnanější. Otrokovice se zvládly vrátit do zápasu po hrůzných 17 minutách, kdy prohrávaly na domácí půdě už 0:4. Nepovedenou první třetinu lehce napravily slepené branky Kvapila a Zapletala.

Na dvě trefy navázali domácí hned po pauze, kdy snížili už na 3:4 a hráli s Boleslaví rovnocennou partii. V následujích minutách je nesložili ani góly Řehoře a Zakonova, po kterých hosté opět odskočili do nadějného vedení.

Otrokovice však zvládly znovu najít odpověď a po dvou trestných stříleních se znovu vrátily do zápasu. V závěrečných minutách tak při hře v šesti sahaly po vyrovnání, definitivní tečku za zápasem pro Mladou Boleslav udělal Tokoš až 15 vteřin před koncem zápasu gólem do prázdné branky.

Daniel Cabejšek se podílel na prvních dvou brankách Bohemians.
(Foto: Šimon JIRÁČEK)

Čtvrtfinále mezi pražskými kluby Bohemians a Spartou pokračovalo na Podvinném mlýně, tentokrát poprvé s Bohemkou v roli „domácích“. Oproti předchozímu zápasu vstoupila Bohemka do utkání lépe, ačkoliv o vedení v první třetině přišla. Rozdílná od předchozího zápasu ale byla i druhá třetina, kterou nyní Bohemians vyhráli a po dvou brankách Kielera dostali vedení zpět na svou stranu.

Domácí měli navrch i ve třetí třetině, po několika nevyužitých šancích zelenobílých se prosadil Juha a zvýšil na 5:3. Nepříznivý vývoj se už hostům v posledních šesti minutách nepovedlo otočit, ze závaru snížil Marvánek pouze na 4:5 sedm vteřin před koncem. Klokani po těsné výhře snížili stav v sérii na 1:2.

Daniš potrestal chybu Chodova v rozehře. Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Zápasy Chodova a Ostravy zatím vždy rozhodovala jediná branka a nejinak tomu bylo i dnes. V bojovném utkání se poprvé do vedení dostala Ostrava, když Sládek potrestal chybu Chodova při rozehrávce. Chodov sice našel skrytou ranou Sýkory z dálky rychlou odpověď, vzápětí jej ale znovu srazila chyba na středu hřiště.

Oba týmy se do příliš mnoha šancí nedostávaly, skóre se tak ve zbylých minutách měnilo jen pozvolna. Domácí navíc stále drželi nadějný výsledek, do třetí třetiny mířili za jednobrankového vedení. To jim vydrželo téměř celých dvacet minut, krátce před koncem ale zužitkoval převahu Chodova Sýkora po krásné křižné příhrávce od Toma Ondruška.

Prodloužení bylo od obou týmů velmi opatrné, rozhodovat tak musely stejně jako v minulém utkání samostatné nájezdy. V nich zazářil Laja, který tak korunoval svůj výkon z průběhu zápasu a dovedl svůj tým ke druhému vítězství. Chodov po třech utkáních v sérii překvapivě prohrává 1:2.

Filip Langer rozhodl brankou na 5:4. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

Výhodu domácího prostředí využil i Tatran proti Vítkovicím. V zápase šel rychle do vedení, z gólově bohaté první třetiny ale nakonec odcházel s jednobrankovým mankem, když třikrát inkasoval. Druhá třetina však už patřila domácím kompletně. Marek Beneš nejdříve srovnal na 3:3, v závěru dvacetiminutovky navíc poslal Střešovice zpátky do vedení Sládeček.

Střelecká převaha Tatranu pokračovala rovněž ve třetí třetině, domácí nesrazilo ani vyrovnání Rýpara z trestného střílení. Filip Langer skóre zápasu otvíral, čtyři a půl minuty před koncem se postaral i o poslední branku. I přes několik šancí Vítkovic v závěru už vyrovnání nepřišlo a Tatran slaví první výhru.

VÝSLEDKY TŘETÍCH ZÁPASŮ ČTVRTFINÁLE:

PANTHERS OTROKOVICE – FLORBAL MLADÁ BOLESLAV 5:7 (2:4, 1:1, 2:2)

Branky: 18. Kvapil, 18. Zapletal (Gál), 21. Pešat, 48. Kostka (TS), 59. Kostka – 13. Natov (Pluhař), 14. Tadeáš Chroust (Tomašík), 16. Bína (Natov), 17. Curney (Natov), 33. Řehoř (Tomáš Chroust), 41. Zakonov (Bína), 60. Tokoš (Natov). Rozhodčí: Gavlas a Mikula. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 362.

FBŠ BOHEMIANS – SPARTA PRAHA 5:4 (2:3, 2:0, 1:1)

Branka: 3. Buršík (Cabejšek), 17. Cabejšek (Růžek), 23. Kieler (Buršík), 40. Kieler (Šebek), 54. Juha (Kindl) – 10. Košir (Zouzal), 18. Pruner (Zouzal), 18. Svatoš (Bína), 60. Marvánek (Košir). Rozhodčí: Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 385.

FBC OSTRAVA – FLORBAL CHODOV 4:3 sn (2:1, 1:1, 0:1)

Branky: 14. Sládek (J. Bauer), 16. Daniš (Sládek), 34. Eichner (Lipový), rozh. náj. Mendrek – 15. Sýkora (Ondrušek), 24. M. Vávra (Sýkora), 59. Sýkora (Ondrušek). Rozhodčí: Kamil a Tomáš Sojka. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 355.

TATRAN STŘEŠOVICE – 1. SC VÍTKOVICE 5:4 (2:3, 2:0, 1:1)

Branky: 2. Langer (Marek Beneš), 16. Meliš (Tlapák), 26. Marek Beneš (Langer), 40. Sládeček, 56. Langer (Meliš) – 13. Jan Šebesta (Besta), 14. Bräuer (Hájek), 20. Sladký (Delong), 50. Rýpar (TS). Rozhodčí: 0:1. Využití: 0:0. Diváci: 253.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*