Tomáš Sladký sice musel včera skousnout porážku od Tatranu, dnes ale jeho tým ve Střešovicích zvítězil a vede 3:1 na zápasy. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal Tomáš Sladký sice musel včera skousnout porážku od Tatranu, dnes ale jeho tým ve Střešovicích zvítězil a vede 3:1 na zápasy. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal
10. 3. 2019 Superliga (12) KOMENTÁŘŮ

Boleslav je v semifinále. Sparta a Vítkovice mají mečbol, Chodov srovnal na 2:2

 



Mladá Boleslav v nejkratší možné době postoupila do semifinále play off Tipsport Superligy. Ve čtvrtém utkání vyhrála na hřišti Otrokovic 10:3. V Ostravě se stejně jako včera hrálo prodloužení, tentokráte však Chodov ukončil zápas vítěznou trefou a srovnal stav série na 2:2. Jedna výhra dělí od postupu Vítkovice a Spartu.

Ani dnes to ovšem neměli Pražané jednoduché. Ve 25. minutě sice vedli 4:1, ale Ostrava se dokázala do duelu vrátit. Stíhací jízdu zahájil Křiva a ve 47. minutě srovnal Mendrek na 4:4. Nakonec zápas dospěl za stavu 5:5 do prodloužení. Na konci 63. minuty předvedl krásnou individuální akci Švajný, kličkou obelstil také hrdinu včerejšího střetnutí brankáře Laju a rozhodl o triumfu hostů.

Vítěz základní části se stal prvním semifinalistou. Boleslavští si v Otrokovicích zastříleli a zvítězili 10:3. Hattrick a jednu asistenci zaznamenali Natov a Jakub Bína. Dvě trefy přidal Tokoš. Zápas definitivně rozhodl závěr druhé části, kdy Středočeši během čtyř minut vsítili tři branky a odskočili na rozdíl pěti gólů.

V úterý, respektive ve středu mohou vybojovat postup také florbalisté Vítkovic a Sparty. Zamezit jim v tom budou chtít Tatran a Bohemians. Vítkovice dnes vyhrály ve Střešovicích 6:0, čisté konto a ocenění pro nejlepšího hráče si z utkání odnesl Lukáš Souček. Třemi body pomohl Ostravanům k výhře Marek Bräuer.

Téměř před pěti stovkami diváků se hrálo pražské derby na Podvinném mlýně. Zápas nabídl velkou bitvu a Sparta si v něm dokráčela pro třetí vítězství sérii. Sparťané byli v první části velmi efektivní. Nejprve z rychlého protiútoku skóroval Krejča. Pak se v přesilovce ujala rána Křenka. Bohemians sice dokázali snížit, následně však přišel další direkt na druhé straně. Marvánkova střela prolétla nad nohou gólmana klokanů Kotoučka.

Šance zelenobílích na zvrat přišla v první polovině druhé třetiny. Na 2:3 snížil Růžek a o minutu později měli svěřenci trenéra Jedličky k dispozici přesilovku. Tu ovšem nevyužili, a tak se opět prosadila Sparta zásluhou Prunera. Klokani se ještě jednou dostali na dostřel, ale nakonec rozhodl o osudu utkání úvod třetího dějství. Sparťané v něm zaznamenali dvě branky a duel dovedli do vítězného konce.

Výsledky čtvrtých zápasů čtvrtfinále:

FBC Ostrava – Florbal Chodov 5:6 (1:2, 1:2, 3:1 – 0:1) po prodl.

Branky: 14. Zálesný (J. Bauer), 35. Křiva (Lipový), 42. J. Bauer (Šindler), 47. Mendrek (Hrabal), 52. Hrabal (Juhaňák) – 12. Maxa (Vošta), 16. Ondrušek (Pražan), 24. M. Vávra (Ondrušek), 25. Řezáč (Švajný), 48. Maxa (Matejčík), 63. Švajný. Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 255.

Panthers Otrokovice – Florbal Mladá Boleslav 3:10 (0:1, 2:6, 1:3)

Branky: 21. Kittel (Pešat), 35. Petřík (Pešat), 55. Mich. Nagy (Zapletal) – 5. Tokoš (Tadeáš Chroust), 21. Bína, 22. Tomáš Chroust (Pluhař), 25. Bína (Natov), 36. Novák (Gruber), 37. Natov (Krzyžanek), 40. Natov (Curney), 45. Bína (Curney), 59. Natov (Bína), 59. Tokoš (Tadeáš Chroust). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 312.

FbŠ Bohemians – Sparta Praha 4:6 (1:3, 2:1, 1:2)

Branky: 12. Ďopan (Krebner), 25. Růžek (Buršík), 36. Šebek (Dobisík), 60. Čihák (Růžek) – 4. Krejča (Ježek), 9. Křenek (Svatoš), 14. Marvánek (Bartoš), 33. Pruner (Zouzal), 43. Zeman (Pažák), 44. Bartoš (Zouzal). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 487.

Tatran Střešovice – 1. SC Vítkovice 0:6 (0:2, 0:0, 0:4)

Branky: 19. Jastřembský (Delong), 20. Bräuer (Besta), 53. Bräuer (Hubálek), 56. Hájek, 59. Delong, 60. Firda (Bräuer). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 248.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Leve kridelko napsal:

    A jak to bylo s tím vyhrožovaním se smrtí?

  • Zkrat napsal:

    Taky by mě zajímalo, co se tam dělo, Máru Švajného znám rozhodně jinak, než takováhle „hnusná“ provokace po tom golu.

  • fanynka+ napsal:

    Co to tam ten Švajný předváděl? Vrchol nesportovního chování. Vůbec bych se nedivila, kdyby mu Zálesný „upravil vizáž“. Bylo by potřeba, aby si Podhráský ty své „hvězdy“ trochu umravnil.
    Jinak Vítky paráda, Souča čistý štít!

  • zklamaný fanoušek napsal:

    Z celé série Chodov – Ostrava jsem zatím velice zklamán. Trochu jsem zaskočen z předvedeného výkonu Chodova, naopak Ostrava mě předvedenou hrou příjemně překvapila – je vidět že trenér Ševčík svůj tým připravoval dobře.

    Nejvíc kazí dojem chování některých hráčů, nutno dodat že na obou stranách!

    Na straně Ostravy Aleš Zálesný – taková ikona, kapacita a on má zapotřebí předvádět tohle – výhružky, nesmyslné provokace. Od Daniše jako kapitána jsem taky čekal jiné chování než bezpáteřní dohrání Švajného ve druhém utkání.

    Na straně Chodova pro změnu duo Ondrušek a Krbec. Tom chytá na první našlápnutí a okamžitě vyletí jako čertík z krabičky, to už ale víme dlouho. A Krbec se prostě vždycky musí namontovat do nějaké rozmíšky jako třetí, vždy tam přilétne jako „spasitel“ jako kdyby tam zrovna on se svou postavou měl zjednat pořádek – to mi přijde opravdu vtipné.

    Kdyby se radši všichni začali více věnovat hře a upustili od výhružek a příletů ve stylu spasitel na bílém koni.

    Abych tu jenom nekritizoval, první ostravský útok – palec hore (zvláště duo Sládek + Šindler). Na straně Chodova obrana Doubek – Maxa. Tito hráči mě příjemně překvapili předvedenými výkony a už těším co bude dál.

    • Zkrat napsal:

      S Chodoem souhlas, on se trápí tak nějak konstantně celou sezonu, tým táhne Matějčík a mladoši, příchody se nepovedly a hvězdy kolik dají, tolik dostanou..
      O tom, že se bude pořádně prasit a provokovat se nedalo pochybovat, zvlášt když ještě se hrálo na „NHL“ hřišti.
      Nevíte, jestli se vybírají soupeři i v semíčku? Vím, že v 1- lize se to změnilo a je daný pavouk, tady snad znovu výběr? Pak by Boule brala Chodov (pokud to s FBC urve), rozhodně ne Vítkovice, které jeden zápas pustily a vypadají jinak velmi silně.

      • Vitky napsal:

        S Chodovem v sezoně 2x prohráli za 0 bodů – s Vítkama mají 2 vítězství (5 ze 6 bodů). Bude to ještě zajímavý na koho ukážou. Sparta má shodně 4 body ze 6 s oběma soupeři letos.

      • Jindrich Dlouhý napsal:

        Naprostý souhlas. Chodov nemastný neslaný. Tým táhne Matějčík a Vošta. Co se týče “ hvězd“ tak nechápu uvažovaní trenéra Podhráského. První lajna je snad v sérii s Ostravou -8. A co předvádí Pražan je k smíchu.
        Škoda toho zkratu Marka Švajného, ale jsou to emoce. Jsem zvědav jak tato série skončí.

        Upřímně si myslím, že Boleslav sáhne spíš po Vítkovicích, a to především proto, aby se vyhnula brejkům chodova, na které už dvakrát letos prohrála.

  • zbyšek napsal:

    Nic proti sportovní stránce Tatranu, ta je samozřejmě TOP ale kde ti lidi hrají zápasy extraligy to je ostuda… Takový klub by asi mohl mít lepší halu na zápasy elitních kategorií.

  • Karel napsal:

    mnohokrát omleté, že play-off je jiná soutěž, se potvrzuje … chodov jakoby vaří z vody, hvězdy přestaly zářit, je to takové o ničem, ondrušek je salonní hráč ne moc do nepohody proti motivované ostravě… ta se naopak chytila příležitosti

    zklamáním jsou odevzdané otrokovice, v tv utkání nepředvedli zhola nic a jejich čtvrtfinále bylo víceméně z povinnosti. na druhé straně mb může později litovat tohoto snadného postupu, nic je neprověřilo a s prvními problémy může přijít problém zásadní

    výbušné je naopak střetnutí sparty z bohemians, tam si dávají řádně přes držku dva pražské celky a v případě postupu sparty to bude semifinále pěkně o hubu. mám obavy, aby se ještě hrál florbal

    po akademické sobotě vítkovice v neděli nedali střeškám ani čuchnout byť jen teoretické naději a rovněž potvrdili, že play-off se hraje a musí hrát diametrálně jinak.

    doufejme, že semifinále budou ze sportovního pohledu zajímavější

  • mira napsal:

    Aleš Zálesný je komediant na druhou. Takhle zkušený hráč a chová se jak malý patnáctiletý uplakánek. Každý kontakt na jeho osobu a hned je mimo hru. Plače, křičí, vzteká se. Tohle opravdu chceme ve florbale?

  • Jirka napsal:

    Sparta s Bohemkou asi nejjiskřivější série, s tím souhlasím. Kvalitou ovšem žádná sláva, čekal jsem, že Sparta Bohemku přejede, s tím jaký mají oba týmy kádr, to pro mě byla formalita. Někteří hráči mě ale opakovaně přesvědčují, že by potřebovali pár facek nebo stáhnout.

Napsat komentář

*