Plzeň po roce opouští Extraligu žen. Foto: FBŠ SLAVIA Plzeň
29. 3. 2019 Extraliga žen (13) KOMENTÁŘŮ

Liberec a Olomouc zachráněni, druhé kolo play down startuje již v sobotu

 



Extraligu žen opustí buď Židenice anebo po roce Plzeň. Rozhodly o tom výsledky 1. kola play down extraligy žen, kdy pro sebe sérii s Židenicemi získal Liberec, Plzeň zase nestačila na Olomouc. Poražený ve druhém kole play down sestupuje, vítěze čeká baráž.

Poražený ze druhého kola play down sestupuje do místně příslušné divize 1. ligy žen, vítěze čeká baráž s poraženým finalistou první ligy žen. Židenice loni uhájily příslušnost k nejvyšší ženské soutěži přesně tímto způsobem, když nejprve ve druhém kole play down porazily Královské Vinohrady, aby vzápětí v baráži uspěly proti Bulldogs Brno.

A historie se může opakovat: Bulldogs Brno s Florbalovou akademií MB a Královské Vinohrady s Hradcem Králové totiž tvoří dvě semifinálové dvojice 1. ligy žen. Obě série jsou po dvou utkáních vyrovnané, rozhodující třetí zápasy se hrají o víkendu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Arnost napsal:

    Pro zidenice urcite zklamani. Urcite to nebudou mit jesnoduche s Plzni. Ta sice prohrala 4:1 s Olomouci ale herne byla v kazdem zapase o parnik lepsi. Olomouc muze dekovat frankove v brane,ze je vychytala, jinak to bylo jinak. Ale pro zidky mluvi zase,ze jsou herne lepsi jak Olomouc tak se nechame prekvapit.

  • Olomouc napsal:

    Arnošte… Všichni i bez tvých neustálých komentářů víme, že Marťa byla klíčovou hračkou Olomouce po celou sezónu, nejen v play-down. Ale byla součástí týmu a každý tým má nějakou oporu. Nevím o tom, že by dávala i góly, nebo že by si je tam soupeřky nastřílely samy. Takže ano, Franková zaslouží absolutorium, ale není kvůli tomu nutné shazovat ostatní hráčky. A ten „parník“, pokud by opravdu byl, by se projevil jiným skóre, než je 4:1 na zápasy.

    • Arnost napsal:

      No 151:119 je teda rozdil a na zapasy 1:4. Kdyz vezmu ze ol ma prumer 23 strel na zapas tak rozdil nestaci na jedno utkani. Bohuzel trosku kritiky by neskodilo, zachrana byla jedno velke stesti.

      • Daniel Tichý napsal:

        Kdybys aspoň nebyl srab a napsal pod svým jménem. Takhle si obyčejný ubožák a je mi tě spíš líto.

        • Arnost napsal:

          Nejak nechapu tvou diskuzi, ja reagoval na clanek a napsal svuj nazor za kterym si stojim a tvuj komentar mne nepresvedcil o opaku spis naopak. Jen nevim zdali bylo mysleno k zidkam nebo k ol neni jasne…. a ano kazdy zde pise cokoli a vyjadruje svuj nazor. Tak jako pan Olomouc nebo Daniel, jen nejak preskakujes podstatu a vylivas si zlost…. A jestli si myslis ze olomouc ma v soucastnem stavu a kvalite hracek na extraligu mas cerne bryle.

    • Arnost napsal:

      Tak muj posledni komentar k vam pane- pani olomouc . Napisi jen takove male fakta. Serie Olomouc- Plzen. 4:1 na zapasy , celkove skore 22:20. Paneboze okom cela ta serie a vase extraliga tedy je???? Jen o golmankach v poli to je o nicem. Zidky – Plzen 4:0 , skore 31:17, zamyslete se nez zacnete psat bludy a choraly jak jste dobre. Snad rozdil je jasny. A to jste byly v tabulce a parnik pred zidkama. ??. Preji hodne stesti v nove sezone .

      • Olomouc napsal:

        Můžu poprosit o citaci pasáže, kde podle vás píšu „bludy a chorály“ a vychvaluju Olomouc? Navíc uvádím, že gólmanka byla klíčovou hráčkou Olomouce po celou sezónu vč. play-down, tak nechápu, kvůli čemu na mě útočíte, když vyslovuju v podstatě stejný názor. Jen se dovoluju zastat ostatních hráček, které hrály prostě to, na co mají. Občas se na to koukat dalo, občas z toho bolely oči. A že jim to stačí na extraligu je smutné, ale je to problém mizerné kvality samotné soutěže. Podobně je na tom třeba Liberec nebo Jičín – čtyři, pět hráček to drží, zbytek je na první ligu. Pokud se zvedne celková kvalita ligy a pokud Olomouc nezlepší svou hru, tak holt spadne. Jednoduché.

  • Petr napsal:

    Hezkyyyyy. Nechapu moc osocovani ale vidim, ze olmik je v kurzu porad. Bohuzel jsem nesledoval zapasy o zachranu z duvodu prac.cesty ale znovu opakuji olomouc ma 2-4 hracky a skvele golmanky. Zbytek vazne na extraligu zatim nema. Kazdy si muze napsat svuj nazor ale myslim , ze nejsem daleko od pravdy. Jinak mi muze byt jedno vase osocovani ale….napsat sve jmeno….dobry to si tady kazdy muze vycucat s prstu jake chce.

  • Daniel Tichý napsal:

    Tímto jsem chtěl naznačit, že pod anonymem každý napíše cokoliv, stejně jako Petr. Já osobně nevím, proč bych si vymyslel jméno někoho jiného a psal za něj, ale to už je na každém jaké má svědomí, bohužel se tady všichni chovají jen jako děti.

    Jinak souhlasím s názorem anonyme říkající si Petr.

    • Alfons napsal:

      Jako dětské chování mi přijde nesmyslné řešení jmen…. Každý má právo napsat svůj názor , tak jak to vidí a nic se nezmění tím, jestli zveřejní své pravé jméno nebo ne. Bohužel v Olomouci chybí sebekritika, což je špatně. A urážení lidí, kteří napíšou věci tak jak jsou..no nevím kdo je ubožák. A komentář paní/pana Olomouce, že golmanka nedává góly mi přijde více než vtipné. Nikdo ostatní hráčky neurazil, ale bohužel fakt je, že Olomouc má v současné době tak 5 hráček, které mají na extraligu.

  • Radovan napsal:

    A v tom je prave v Ol problem. Kdyz nekdo pojnenuje chybu (mimochidem vidi ji vsichni okolo), tak v Olomouci se hned najde nejaky argument, ktery sice nic neresi ale dava holkam najevo jak jsou dobre. Budme radi , ze se po haluzi zachranila tak jako kazdy rok, jen si myslim, ze porad hrat o zachranu neni argument proc holky vychvalovat. Ale pocatek je vedeni- seftrener- trener, pokud nebudou shanet hracky ktere budou na nejake urovni, nebudou mit kvalitnejsi treninky nemuzou myslet na vic. Skoda ,ze za x let si to jeste neuvedomili.

  • Fanyn napsal:

    Tak tedˇse Arnošt,Petr vlastně táta jedné hráčky Olomouce co se chodí dívat na tréninky jmenuje pro změnu Radovan?:
    )

    • Arnost napsal:

      Hezky, ne jmenuji se Arnost vis fanyn… a neboj nemam v ol dceru ani syna. Ale vypada to vypada ze nejake hracce nekdo lezi v zaludku. Jen doufam, ze zminovany sem take zabloudi bude se asi divit?????. Ale uz dost necham komentare k ol florbalu byt, vidim ze tam je to vse ok.

Napsat komentář

*