Florbalistky IKSU stále nemají o své budoucnosti jasno. Foto: Per Wiklund
16. 4. 2019 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

49 výher a dost! Florbalistky IKSU přišly v semifinále Superligy o unikátní sérii

 



V kalendářním roce 2018 nepoznaly hořkost porážky, během své série získaly zlato ve švédské nejvyšší soutěži, vyhrály Champions Cup a základní část švédské ženské Superligy v ročníku 2018/2019. Každá série ale jednou končí, což se stalo také florbalistkám IKSU, které prohrály úvodní semifinále ženské SSL proti Täby. Porážku tak zažily po 480 dnech.

V kalendáři stálo 17. prosince 2017 a florbalistky IKSU na domácí palubovce hostily soupeřky z Rönnby. Utkání před 955 diváky prohrály 5:8. Jednalo se o vůbec poslední utkání Superligy v roce 2017 a asi nikdo nečekal, že další skalp IKSU získají až soupeřky z Taby 11. dubna letošního roku.

Leč stalo se tak, během své fenomenální šnůry získaly florbalistky IKSU ligový titul a zvítězily v novém formátu Champions Cupu, narazily až v prvním utkání semifinále letošního superligového ročníku proti Taby.

Přitom ani toto utkání nezačalo pro IKSU vůbec špatně, po první třetině vedlo 2:0, po čtyřiceti minutách pak 3:1 a ještě mělo možnost přesilové hry, ve které na 4:1 zvýšila kapitánka Emelie Wibron. A poté se začaly dít věci: Taby přežilo ještě jedno oslabení a třemi brankami během sedmi minut poslalo zápas do prodloužení, ve kterém rozhodla Moa Tschöp.

Autorka vítězné branky měla jednoduchý recept. „Ve druhé a třetí třetině jsme hrály hodně agresivně, na což asi nejsou úplně zvyklé, což si myslím, že nás trochu posadilo do sedla,“ řekla. Sama ale věděla, že jedna výhra nic neznamená. „Jasně, že mám dobrý pocit. Mám dobrý pocit, ale zatím jsme nevyhrály ani hov..,“ dovolila si použít poněkud expresivnější vyjádření. Nicméně jeho pravdivost se ukázala hned ve druhém semifinále, které IKSU vyhrálo 9:4.

Ve druhé semifinálové sérii hrané na tři vítězství je na pokraji vyřazení Pixbo s Eliškou Krupnovou a Denisou Ratajovou, s Morou totiž prohrává 0:2.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*