Josef Pluhař. Foto: Florbal Mladá Boleslav Josef Pluhař. Foto: Florbal Mladá Boleslav
17. 6. 2019 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Pluhař na rok opouští Boleslav a míří do Švýcarska. Ve druhé nejvyšší soutěži si zahraje se Svatošem

 



Útočník Josef Pluhař nebude v nadcházející sezoně součástí mladoboleslavského kádru. Pětadvacetiletý útočník se na rok přesune do švýcarského klubu Unihockey Basel Regio.

„Cítím, že teď nastal v mém životě ten nejlepší moment, kdy si můžu vyzkoušet angažmá v zahraničí, poznat novou zemi, získat životní i florbalové zkoušenosti v jiném prostředí,“ řekl ke svému přesunu do ciziny Pluhař.

Mladá Boleslav v tomto přestupovém období umožnila přesun do zahraničí i univerzálovi Janu Řehořovi. „Stejně jako Honzovi, i Pepovi chceme vyhovět. V jeho životě nastal okamžik, kdy se tato příležitost nabízí. Je škoda, že Pepa nejde do klubu nejvyšší soutěže, ale z nabízených možností byla tato nejlepší,“ dodal k přestupu generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

Unihockey Basel Regio usiloval o postup do elitní soutěže, v baráži ovšem nestačil na Thun. Rozhodnutí celé série přišlo v prodloužení sedmého zápasu. „I když jdu do druhé ligy, klub je hodně ambiciozní a chce postoupit. To se mi líbí,“ přiznal Pluhař.

V klubu se setká s dalším českým útočníkem Ondřejem Svatošem, který do Švýcarska zamířil ze Sparty. Po sezoně 2019/20 by se měl Pluhař vrátit zpátky do boleslavského týmu, kde mu vstoupí v platnost nová dvouletá smlouva.

ZMĚNY V MLADÉ BOLESLAVI:

PŘÍCHODY:

Patrik Suchánek (FC Helsingborg/Švéd.), Daniel Šebek (FC Helsingborg/Švéd.), Petr Novotný (hlavní trenér)

ODCHODY:

Josef Pluhař (Unihockey Basel Regio/Švýc.), Jan Řehoř (angažmá v zahraničí), Jan Pazdera (trenér – Kanonýři Kladno), Petr Novotný (konec hráčské kariéry), Jan Jelínek (konec hráčské kariéry)


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*