Lukáš Uhrinovský byl u největších úspěchů Otrokovic v nejvyšší soutěži. Nyní se s pantery loučí. Foto: Panthers Otrokovice Lukáš Uhrinovský byl u největších úspěchů Otrokovic v nejvyšší soutěži. Nyní se s pantery loučí. Foto: Panthers Otrokovice
18. 6. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Otrokovice obmění kádr! Končí pět zkušených útočníků včetně Uhrinovského nebo Sovjáka

 



Otrokovičtí Panthers se rozhodli výrazně omladit svůj tým. V nadcházející sezoně už jejich dres nebudou oblékat zkušení útočníci Tomáš Sovják, Lukáš Uhrinovský, Martin Nagy, Marek Zapletal a Martin Rožnovják.

Předseda oddílu Karel Ťopek na klubovém webu prohlásil, že cílem je omladit kádr. Ve 34 letech se rozhodl ukončit hraní na vrcholové úrovni Lukáš Uhrinovský, který ještě předtím, než ho začaly sužovat zdravotní trable, patřil mezi hlavní útočné síly panterů.

„Hlavně v prvních sezonách po postupu patřil k velkým oporám mužstva a vysloužil si i pozvánku do reprezentace. Za jeho přínos klubu jsme mu vděční,“ okomentoval Uhrinovského odchod z týmu Ťopek. Uhrinovský se vrátí do Počenic, odkud v roce 2011 do Otrokovic přišel.

Velkou porci zápasů za Panthers odehrál Tomáš Sovják. Ani s ním už se však v kádru sedmého celku uplynulé sezony nepočítá. „Věříme, že změna prostředí pro něho bude novým impulsem. Ač se tak nikdy neprojevoval, patří mezi legendy klubu a velkou měrou se zasloužil o jeho vzestup,“ ocenil přínos Sovjáka Ťopek.

Omlazení kádru se týká také 35letého střelce Marka Zapletala, který se po přestupu z Bohemians stal jedním z tahounů moravského celku. „Kéž by většina hráčů měla takový zápal pro florbal jako on. Ale čas nejde zastavit a na jeho pozici chceme sázet na mladší hráče,“ řekl na rovinu šéf klubu Ťopek.

Pokud vše dopadne dobře, Sovják se Zapletalem by se měli hlásit Karlu Ševčíkovi v Ostravě. „Dokončujeme přestup dvou zkušených útočníků. Střelce Marka Zapletala a univerzála se skvělou tahovkou Tomáše Sovjaka,“ uvedl na internetových stránkách ostravského FBC kouč Ševčík.

Do brněnského Hattricku se přesune Martin Nagy. Mladší bratr kapitána Michala odehrál poslední zápas za A tým panterů v listopadu. „Bohužel většinu kariéry doplácel na zdravotní potíže,“ připomněl Ťopek.

Po jedné sezoně končí v otrokovickém kádru Martin Rožnovják, který loni přišel z Mladé Boleslavi. „Pracujeme také na posílení mužstva. Jména nových hráčů oznámíme v nejbližší době,“ dodal Ťopek pro klubový web.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Komentáře nejsou povoleny.