Anna Wijk přidá ještě jednu sezonu v Moře. David Asserfors / Pic-Agency
5. 8. 2019 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Ještě rok a konec. Bylo by divné skončit jinde než v Moře, řekla po podpisu nové smlouvy Wijk

 



Anna Wijk má jasno. Velmi dlouho se sice spekulovalo o tom, že opustí Moru, se kterou je neodmyslitelně spjata od roku 2010, nicméně nakonec se rozhodla, že s KAIS podepíše novou smlouvu. Zároveň oznámila, že půjde o její poslední sezonu ve vrcholovém florbale.

Dlouho se spekulovalo o tom, že Moru opustí, v únoru se navíc přestěhovala do Stockholmu, kde si se svým přítelem zařídila bydlení. Seriózně se hovořilo o zájmu Täby, které by tak Wijk mohlo využít na lednovém Champions Cupu v Ostravě, ozval se také superligový nováček Nacka Wallenstam, kde by teoreticky mohla vytvořit duo s další legendou Emelie Lindström.

Nakonec ale zůstane v Moře. „Cítím to tak, že se bude jednat o mou poslední sezonu, bylo by divné skončit jinde než v Moře, které patří moje srdce,“ cituje skvělou florbalistku švédský portál expressen.se.

Sportovní manažer ženské složky Börje Sundqvist si tak může oddechnout. „Anna Wijk je jednou z nejlepších florbalistek na světě. Jsme neuvěřitelně šťastní, že jsme se dokázali dohodnout,“ ulevilo se mu.

Za rok by se ale kariéra osmadvacetileté legendy ženského florbalu měla uzavřít. „Bude to poslední sezona. Vím, že se říká nikdy neříkej nikdy, ale také vzhledem k tomu, že se přestěhuji do Stockholmu, tak to tak cítím,“ uzavřela Anna Wijk.

Kariéra pětinásobné mistryně světa tak zřejmě napíše v sezoně 2019/2020 svou poslední kapitolu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*