Na Open Air nemohl chybět maskot Bohemians klokan. Foto: Šimon Jiráček/FbŠ Bohemians Na Open Air nebude chybět maskot Bohemians klokan. Foto: Šimon Jiráček, FbŠ Bohemians
13. 9. 2019 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Open Air, hokejová aréna nebo rozlučka s legendou. Hned 1. kolo láká diváky na speciální zápasy

 



Už zítra odstartuje 27. ročník české nejvyšší florbalové soutěže. Hned 1. kolo nové sezony nabídne několik speciálních utkání. Bohemians už počtvrté lákají na Štvanici, kde sehrají duel s Black Angels pod širým nebem. Pardubice a Česká Lípa se představí v hokejových halách, Chodov láká diváky na rozlučku s brankářem Janem Barákem a Mladá Boleslav pozve na svůj zápas školáky.

Duel Pardubic s Vítkovicemi by se dal označit tak trochu jako český superpohár. V pardubické hokejové aréně se totiž představí vítěz poháru proti vítězi superligy.

„To, že první kolo odehrajeme právě proti Vítkovicím před určitě vynikající diváckou kulisou, bude velká událost a všichni se těšíme. Jako důležitější ale vnímám to, abychom do sezóny vstoupili dobrým a kvalitním výkonem, protože u toho to všechno začíná a start je vždy důležitý pro psychiku hráčů a pro chuť do další dlouhodobé práce,“ uvedl na klubovém webu kouč Východočechů Ladislav Štancl.

Počtvrté se pod širým nebem představí florbalisté Bohemians. Přímo na hlavním tenisovém dvorci na pražské Štvanici vyzvou nováčka soutěže Black Angels. Pouze v roce 2016 zhatilo zápas počasí. Ve zbylých dvou případech se duel odehrál až do závěrečného hvizdu. Předpověď na sobotu je slibná, pršet by nemělo.

Na Jižním Městě se bude Chodov loučit s brankářskou legendou klubu Janem Barákem, dvojnásobným mistrem České republiky a bronzovým medailistou ze světového šampionátu. „Honza Barák je bezesporu největší hráčskou legendou klubu a bude skoro nemožné ho v budoucnu překonat. Proto si určitě zaslouží podobnou akci a věříme, že hala bude naplněná k prasknutí,“ uvedl kouč a marketingový manažer Chodov David Podhráský.

Chodov si pro rozlučku s dlouholetou oporou vybral hned první domácí zápas, ve kterém se Ondrušek a spol. střetnou s Hattrickem Brno, vedle Black Angels druhým nováčkem nejvyšší soutěže. Jak Chodov uvedl na svém webu, Jan Barák se již stihl začlenit do fungování chodu klubu a bude v něm působit na částečný úvazek. Rozlučka s vysokým brankářem má název „Jan Barák – Posledn výhoz!“.

V pondělí se superliga vrátí na obrazovky ČT sport. Od 17:30 bude k vidění duel mezi Českou Lípou a Tatran Střešovice. Utkání se bude hrát na zimním stadionu v České Lípě. Českolipští vstoupí do již třetí superligové sezony v řadě i s matadorem Štěpánem Slaným, který měl o svém dalším působení v nejvyšší soutěži jasno. „Sezona se povedla a my se přímo udrželi. I já jsem měl z té sezony dobrý pocit,“ uvedl Slaný pro klubový web.

Úvodní kolo uzavře čtvrteční „school match“. Mladá Boleslav před zraky školáků vyzve Královské Vinohrady. Jako trenér ji nově povede Petr Novotný, hráčská legenda klubu. Na opačné straně budou pro změnu stát dvojnásobní mistři České republiky s Chodovem Michal Kotlas a David Bouša, kteří přijali výzvu trénovat SKV. Na vicemistra už mohou vyrukovat také s čerstvou posilou Milanem Bínou. Naopak řady domácích rozšířili reprezentanti Patrik Suchánek a Daniel Šebek.

Speciální zápasy v 1. kole superligy:

sobota 14:00 Sokol Pardubice – 1. SC Vítkovice (ČSOB Pojišťovna arena)
neděle 15:00 FbŠ Bohemians – Black Angels (Tenisový dvorec Štvanice)
neděle 18:15 Florbal Chodov – FBŠ Hattrick Brno (SH Jižní Město)
pondělí 17:30 FBC Česká Lípa – Tatran Střešovice (ZS Česká Lípa)
čtvrtek 10:00 Florbal Mladá Boleslav – TJ Sokol Královské Vinohrady (MSH Mladá Boleslav)

Očekávané milníky superligy:

300. zápas – Radim Křenek (-9), Jiří Curney (-17), Tomáš Vávra (-17)
350. gól – Jiří Curney (-6)
650. bod – Jiří Curney (-27)

300. výhra – Florbal Chodov (-2)
3600. gól – Tatran Střešovice (-75)
600. zápas – Tatran Střešovice, 1. SC Vítkovice, Florbal Chodov, FBC Ostrava (-24)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*