Daniel Šebek, letní posila Mladé Boleslavi. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav Daniel Šebek, letní posila Mladé Boleslavi. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav
18. 9. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

S posilami i novým trenérem. Boleslav vstupuje do sezony „school matchem“ s SKV

 



Vstup do sezony má před sebou vicemistr superligy Mladá Boleslav. Zítra dopoledne Středočeši před zraky školáků vyzvou Královské Vinohrady. Boleslavští si opět dávají jen ty nejvyšší cíle. Vinohrady zase pro změnu pokukují po vyšších příčkách, aby se vyhnuly boji o záchranu.

Mladá Boleslav v létě přivedla do svého týmu další dva reprezentanty. Ze Švédska přišli útočník Daniel Šebek a obránce Patrik Suchánek. Jana Pazderu na lavičce nahradil Petr Novotný, který ihned po ukončení hráčské kariéry převzal boleslavský tým jako trenér.

„Cíle máme stanovené dlouhodobě. Tým je silný, hráči jsou ambiciozní a určitě nebudou spokojení s tím, když vypadnou v semifinále, nebo když prohrají superfinále. Chtějí být nejlepší, chtějí vyhrávat,“ uvedla legenda mladoboleslavského florbalu pro klubový web.

Novotný by rád dával prostor i mladým hráčům z vlastní líhně. Proto není kádr Středočechů nějak závratně široký. Navíc tým na rok opustili Jan Řehoř a Josef Pluhař, kteří se vydali do zahraničí.

V Danielu Šebkovi Boleslavští získali kvalitního útočníka. „V Boleslavi jsem se rychle rozkoukal. Devadesát procent týmu jsem znal a taky s dalšími kluky jsem se rychle seznámil. Líbí se mi tu a těším se na návrat do české ligy,“ přiznal reprezentační útočník před prvním zápasem.

Michal Kotlas - společně s Davidem Boušou nový kouč Vinohrad. Foto: SKV florbal

Michal Kotlas – společně s Davidem Boušou nový kouč Vinohrad. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady

Také na Vinohradech se událo několik změn. Končícího trenéra Michala Pazderu vystřídalo duo bývalých hráčů Chodova. Michal Kotlas a David Bouša se netají, že by si rádi s klubem z Riegrových sadů poprvé v historii klubu zahráli play off.

Co se posil týče, přivedly Vinohrady z Kladna obránce Ondřeje Richtra, z Liberce míří do Prahy také další zadák Jiří Strobach a útok posílí Milan Bína, který už na Vinohradech působil a dokonce zde i nosil kapitánskou pásku.

„Řekl bych, že tenhle rok máme asi nejsilnější tým, co tady kdy byl z pohledu individuálních dovedností hráčů, tak doufám, že to přetavíme i do dobrého týmového výkonu,“ uvedl kapitán Ondřej Stuchlík. Kromě něj budou Vinohradští spoléhat také na jeho bratra Zbyňka, Martina Skřivánka nebo Jana Svobodu.

Čtvrteční duel je na programu od 10 hodin dopoledne. Na „school match“ dorazí školáci, ale zápas je rovněž volně přístupný veřejnosti.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*