Chodov se zapojil do charitativního projektu. Foto: Florbal Chodov, Český florbal Chodov se zapojil do charitativního projektu. Foto: Florbal Chodov, Český florbal
2. 10. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov bude pomáhat nadačnímu fondu a oblékne se do růžové

 



Podruhé ve své historii upustí Florbal Chodov od tradiční modrobílé kombinace svých dresů. Na „lososovou“ venkovní sadu ze sezony 2013/14 naváže unikátní růžový dres, který elitní týmy mužů a žen budou navlékat celý říjen. Proč? Chtějí snad kopírovat švédský Falun? Samá voda… Cílem je podpořit nadační fond PINK BUBBLE pomáhající mladým lidem, kterým zkomplikovalo život onkologické onemocnění.

Chodov se tak zařadí po bok muzikantů Michala Dvořáka (zakládající člen Lucie) a Kryštofa Michala (Support Lesbiens, Portless), herců Jiřího Dvořáka a Tomáše Měcháčka, DJky Luccy nebo modelky Kristýny Schickové s moderátorkou zpravodajství na ČT Danielou Písařovicovou. Ti všichni v minulosti nadační fond PINK BUBBLE také podpořili. A stejně tak činí i prezident klubu Michal Bauer, který je pravidelným dárcem a například letos uspořádal sbírku v rámci svého narozeninového golfového turnaje.

„Chceme udělat velkou akci, jaká nemá ve florbalu obdoby. Chceme vybrat skrz kasičky a dražbu maximální možnou částku, která půjde na vybrané projekty PINK BUBBLE. Také doufáme, že nadační fond díky „růžovému říjnu“ maximálně zviditelníme,“ prozradil marketingový ředitel Chodova David Podhráský, v jehož hlavě myšlenka vyklíčila.

Chodov v říjnu, měsíci celosvětového boje proti rakovině, odehraje v růžových dresech doma tři mužské zápasy a tři ženské. Nový set navíc ponesou oba první týmy i při venkovních střetnutích. Historicky první utkání v růžovém se odehrají v neděli 6. října od 15 hodin (ženy proti Bohemians) a 18 hodin, kdy muži vyzvou FBC Liberec.

V listopadu pak dresy elitních hvězd Chodova, jakými jsou reprezentanti Tom Ondrušek, Mikuláš Krbec, Marek Matejčík nebo Martina Řepková s Nelou Jirákovou, půjdou do elektronické dražby.

Pro jihoměstský klub nejde o první akci s PINK BUBBLE. Před třemi lety Chodov z výtěžku jednoho utkání zakoupil notebook malému Alexovi, který se léčil na dětské onkologii v Motole. Letos spolupráce nabrala nepoměrně větších rozměrů.

„Tak velkorysý nápad Chodova jsme přijali opravdu s nadšením! Výtěžek bychom chtěli tentokrát směřovat na podporu více pacientů. Padesátka z těch, kteří úspěšně porazili zákeřnou nemoc, se totiž každoročně účastní pravidelného zimního ozdravného pobytu v Krkonoších. A tak bychom rádi, aby byl letošní dar použit na financování sportovních aktivit (půjčení lyžařského a snowboardového vybavení, profesionální výuka instruktorů) na kursu, který se bude konat v březnu 2020. Moc děkujeme a už se na pány i dámy v růžových dresech upřímně těšíme,“ popsala budoucnost vybraného finančního obnosu Renáta Němcová z PINK BUBBLE.

Velké finále „růžového měsíce“ proběhne v rámci domácího TV zápasu mužů Chodova se Spartou 18. listopadu. „Před zápasem už budeme mít šek na částku z dražby a z kasičky, na zápase budeme vybírat pouze do nezapečetěné kasičky. Přímo na zápase bychom ještě rádi vydražili některé z dresů, které nepůjdou do elektronické dražby,“ nastínil vygradování celé akce Podhráský.

Pro fanoušky budou během televizního zápasu navíc připraveny i růžové papíry s poučením o aktivitách PINK BUBBLE. V průběhu utkání proběhne i velké růžové choreo! Představení podoby růžových dresů proběhne za účasti hráčů a hráček elitních týmů v pátek 4. října ve 21:30 v prostorách chodovského SB Centra.

Více informací o Nadačním fondu PINK BUBBLE najdete na https://www.pinkbubble.cz.

Seznam zápasů v růžovém:

Neděle 6. října – extraliga žen – 15:00 – SH Jižní Město – Chodov vs. Bohemians
Neděle 6. října – superliga mužů – 18:00 – SH Jižní Město – Chodov vs. Liberec
Sobota 12. října – superliga mužů – 17:00 – SC Dubina – Vítkovice vs. Chodov
Neděle 13. října – extraliga žen – 15:00 – Aréna Střešovice – Tatran vs. Chodov
Neděle 20. října – superliga mužů – 18:30 – SH Jižní Město – Chodov vs. Česká Lípa
Čtvrtek 24. říjen – superliga mužů – 20:15 – SH Jižní Město – Black Angels vs. Chodov
Sobota 26. říjen – extraliga žen – 19:00 – SH Jižní Město – Chodov vs. Vítkovice
Pondělí 28. října – extraliga žen – 15:00 – SH Jižní Město – Chodov vs. Liberec
Pondělí 28. říjen – superliga mužů – 18:00 – SH Jižní Město – Chodov vs. Ostrava

Vyvrcholení kampaně:

Pondělí 18. listopadu – TV UTKÁNÍ – Superliga mužů – 19:20 – SH Jižní Město – Chodov vs. Sparta


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*