Otrokovický Petr Kittel se zapsal mezi střelce v duelu s Tatranem. Foto: Hu-Fa Panthers Otrokovice Otrokovický Petr Kittel se zapsal mezi střelce v duelu s Tatranem. Foto: Hu-Fa Panthers Otrokovice
6. 10. 2019 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Kolo plné překvapení: Black Angels zaskočili mistra, Otrokovice přetlačily Tatran

 



Jestli se před sezonou spekulovalo o tom, že Black Angels budou v novém azylu na Jedenáctce trpět a přijdou o kouzlo Čakovic, prozatím to určitě neplatí. Andělé si připsali druhou domácí výhru v řadě, tentokráte si dokonce vyšlápli na mistrovské Vítkovice, které zdolali 6:5 a jsou na sedmém místě tabulky!

Black Angels položili základ překvapivého triumfu v první třetině. Jako první šli se sice prosadili hosté, Pražané pak ale dokázali skóre otočit a trefy Jakuba Renčína a Jana Hněvkovského z trestného střílení posunuly domácí do vedení 4:2.

A když Hněvkovský vstřelil ve 29. minutě svůj druhý gól v zápase, vypadalo to s mistrovským celkem špatně. Svěřenci trenéra Bruse se i přesto dokázali do zápasu vrátit a Lukáš Hájek ve 43. minutě srovnával na 5:5. Ani to nováčka nezlomilo, jen o tři minuty později zapsal druhý gól Renčín a vystřelil andělům druhou výhru v sezoně.

Hráči Black Angels zdolali mistrovské Vítkovice. Foto: Black Angels, Český florbal

Hráči Black Angels zdolali mistrovské Vítkovice. Foto: Black Angels, Český florbal

Souboj dvou celků, které přes léto omladily kádr, vyhrály Otrokovice. Na domácí půdě zdolaly Tatran díky skvělé úvodní třetině zápasu. V ní se panteři prosadili čtyřikrát, a ačkoliv Tatran se ve zbytku utkání snažil ztrátu dohnat, vyrovnat se Střešovickým nepodařilo. Tatran prohrál už třetí utkání v řadě.

A aby těch překvapivých výsledků v 5. kole nebylo málo, Česká Lípa deklasovala Ostravu 12 góly. Na triumfu se pěti body podílel Jaromír Ekl (3+2). Hattrick a asistenci přidal Radek Krajcigr a stejný počet bodů (1+3) nasbíral Jakub Jirsa.

Českolipští vedli už ve 25. minutě 5:1. Ostravské FBC se pak sice vrátilo zpět do utkání, sedm inkasovaných gólů v závěrečném dějství ale smetlo jakékoli úvahy hostů o zisku bodů. Ostravští mají na kontě po pěti zápasech jen jeden bod, tedy stejně jako poslední nováček Hattrick Brno.

Právě Brňané své konto nerozšířili ani poté, co dorazili na hřiště Vinohrad. Sokolové se začínají pomalu rozjíždět. Po dobré první polovině duelu na Spartě a triumfu v Ostravě si svěřenci trenérů Michala Kotlase a Davida Bouši doma poradili s nováčkem a zvítězili 7:4. Třemi body k výhře přispěl útočník Lukáš Gregor.

Vinohradští navázali na výhru v Ostravě a doma zdolali Hattrick Brno. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Vinohradští navázali na výhru v Ostravě a doma zdolali Hattrick Brno. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Pěti výher z pěti zápasů zatím dosáhly jen dva týmy. Zatímco Mladá Boleslav porazila Pardubice 8:3 a o triumfu Středočechů bylo rozhodnuto prakticky na začátku druhé části, Chodov si situaci proti houževnatému Liberci v závěru zápasu trochu zkomplikoval.

Ještě šest minut před koncem vedl celek z Jižního Města pohodlně o tři branky, kontaktní góly Jakuba Kopeckého a Prokopa Ferdana však nadělaly domácím vrásky na čele. Chodovští nakonec těsný náskok udrželi a pouze o skóre zaostávají za vedoucí Boleslaví. Na 15 bodů se může zítra dostat také Sparta, která bude kolo dohrávat s Bohemians.

Výsledky 5. kola:

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBŠ Hattrick Brno 7:4 (3:2, 1:1, 3:1)

Branky: 3. Hartman (Skřivánek), 6. Gregor (Svoboda), 19. Z. Stuchlík (Gregor), 28. Vnuk (Bína), 44. Hájek (Skřivánek), 51. Gregor, 58. O. Stuchlík – 14. Fuchs (Hronek), 20. Mar. Nagy (Hronek), 34. Gold (Kůra), 48. Ondráček (TS). Diváci: 101.

Black Angels – 1. SC Vítkovice 6:5 (4:2, 1:2, 1:1)

Branky: 9. Hromada (Hněvkovský), 10. Boček (Ludvík), 15. Renčín (Boček), 20. Hněvkovský (TS), 29. Hněvkovský (Hromada), 46. Renčín (Ludvík) – 7. Bräuer (Kuczera), 14. Jan Šebesta (Bräuer), 34. Sladký (Nehera), 38. Sladký (Hájek), 43. Hájek (Besta). Diváci: 115.

FBC Česká Lípa – FBC Ostrava 12:7 (4:1, 1:3, 7:3)

Branky: 5. Kadlec (Ekl), 13. Ekl (Jirsa), 17. Krajcigr, 20. Jirsa (Ekl), 25. Spilka (Krajcigr), 42. Krajcigr (Tichý), 42. Novotný (Dzierža), 46. Matějíček (Tichý), 47. Spilka (Karel), 50. Ekl (Jirsa), 53. Ekl (Jirsa), 60. Krajcigr (TS) – 7. Klímek (Šindler), 25. Klímek (Lipový), 30. Dohnal (J. Bauer), 45. Stejskal (J. Bauer), 50. Sládek (Šindler), 54. Zapletal (Daniš). Diváci: 258.

Florbal Mladá Boleslav – Sokoli Pardubice 8:3 (3:1, 4:2, 1:0)

Branky: 6. Tomašík (Suchánek), 15. Suchánek (Curney), 17. Gruber (Krzyžanek), 22. Tokoš (Tomašík), 24. Tokoš (Zakonov), 37. Gruber (Krzyžanek), 38. Tomašík (Šebek), 45. Tokoš (Suchánek) – 4. Prix (Petr), 33. Teichman (Formánek), 40. Prix (Kourek). Diváci: 405.

Florbal Chodov – FBC Liberec 4:3 (3:0, 1:0, 0:3)

Branky: 4. Maxa (Ondrušek), 5. Plíhal (Koutný), 16. Mikeš (M. Vávra), 25. Pražan (Podhráský) – 47. Valeš (Ferdan), 55. Kopecký (Kološ), 56. Ferdan (Kopecký). Diváci: 211.

Panthers Otrokovice – Tatran Střešovice 4:3 (4:1, 0:1, 0:1)

Branky: 2. Kittel (Pešat), 8. Červenka (Vykopal), 10. Gál (Kvapil), 16. Gál (Kvapil) – 6. Kreysa (Langer), 35. Kreysa (Meliš), 50. Ja. Kolísko (Langer). Diváci: 336.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • trener napsal:

    Kafka bude mít v nové pozici spoustu práce, především by měl mladým střešovákům vysvětlit, že nic není zadarmo. jako kdyby se jim nechtělo, takový dojem jsem měl z jejich hry a především nasazení. a mladý langer jim nejde zrovna příkladem, ten tam dnes sotva chodil…

Napsat komentář

*