Obě ženské reprezentace čeká v Praze důležitý turnaj. Foto: Martin Flousek, Český Florbal
17. 10. 2019 Reprezentace žen (3) KOMENTÁŘŮ

KLÍČOVÉ PRAŽSKÉ EFT: Poslední příprava pro ženy, ostrá pro juniorky

 



Podnik série EuroFloorball Tour se poprvé od zavedení říjnového termínu uskuteční v Praze. A bude nesmírně důležitý. Jedná se totiž o společnou akci ženských a juniorských reprezentací, přičemž pro ženy je to poslední ostrý test před mistrovstvím světa, pro juniorky pak poslední turnaj EuroFloorball Tour v tomto cyklu.

Reprezentace žen má necelé dva měsíce do začátku světového šampionátu a je jasné, že v Praze budou mít hráčky jednu z posledních možností, jak zabojovat o konečnou nominaci. Hlavní trenér Sascha Rhyner věří prakticky totožnému týmu, jako se představil na poslední reprezentační akci ve Finsku: v původní nominaci jen nahradil Kristýnu Horňákovou za Janu Christianovou, vinou zranění pak Veroniku Enenkelovou nahradila Nikol Pekárková.

Se složením týmu je ale spokojen. „Máme velmi silnou první formaci a myslím, že všichni vědí, co tím myslím. A také další formace jsou velmi konkurenceschopné. Mladé hráčky se nebojí hrát s míčkem a vytvářet svou vlastní hru. Jsme poměrně mladý tým, ale zároveň máme docela dost zkušeností – a to je skvělá kombinace,“ oceňuje v tiskové zprávě.

Juniorky pak čeká vrchol dvouletého cyklu až za sedm měsíců ve Švédsku, ale podle hlavního trenéra již nyní chtějí něco dokázat.  „Myslím, že ten tým má velkou chuť hrát, vyhrávat a něco dokázat. A Euro Floorball Tour je prestižní turnaj, a tím, že je v Česku, také docela výjimečná akce, doufám, že to holky ukáží. Myslím si, že jsou hodně šikovné při hře, že jsou aktivní v obraně i v útoku, že se snaží se soupeřem bojovat, což ukázaly i na Czech Openu v konkurenci dospělých týmů,“ říká Tomáš Martiník v tiskové zprávě.

Nominace reprezentace žen:

Brankářky: Jana Christianová (Chodov) a Nikola Příleská (Vítkovice).
Obránkyně: Vendula Beránková (Ivanti Tigers), Nela Jiráková (Chodov), Hana Koníčková (Kloten-Dietlikon / SUI), Denisa Kotzurová (FBC Ostrava), Kamila Paloncyová, Ivana Šupáková (obě Vítkovice) a Gabriela Tožičková (Chodov).
Útočnice: Adéla Bočanová (Bohemians), Tereza Hanzlíková (Chodov), Nela Kapcová (FBC Ostrava), Eliška Krupnová (Pixbo / SWE), Natálie Martináková (Kloten-Dietlikon / SUI), Michaela Mlejnková (FBC Ostrava), Nikol Pekárková (Ivanti Tigers), Magdaléna Plášková (Chodov), Denisa Ratajová (Pixbo / SWE), Martina Řepková (Chodov) a Tereza Urbánková (Malmö / SWE).

Nominace reprezentace juniorek:

Brankářky: Viktorie Karasová (Vítkovice) a Kristýna Janglová (Ivanti Tigers).
Obránkyně: Marie Havlíčková, Nela Havlínová (obě Chodov), Natálie Houžvičková (Tatran), Vanessa Rebeca Keprtová, Kristýna Lechnerová (obě Chodov), Markéta Lenfeldová (Liberec) a Kateřina Vachudová (Ivanti Tigers).
Útočnice: Pavlína Bačová (Bulldogs Brno), Mariana Býčková (Tatran), Eliška Chudá, Kateřina Kovaříková (obě Ivanti Tigers), Michaela Kubečková, Vlaďka Maděrová, Vendula Maroszová (všechny Vítkovice), Markéta Prontekerová (Tatran), Lucie Řezáčová (Ivanti Tigers), Kateřina Seemannová (Tatran), Eliška Trojánková (Ivanti Tigers) a Lucie Želízková (Tatran).

Program turnaje EuroFloorball Tour v Praze

Pátek 18. října
10:00 Česko U19 – Švédsko U19
13:00 Finsko U19 – Švýcarsko U19
16:00 Švédsko – Švýcarsko
19:00 Česko – Finsko

Sobota 19. října
10:00 Švýcarsko U19 – Švédsko U19
13:00 Česko U19 – Finsko U19
16:30 Česko – Švýcarsko
19:30 Finsko – Švédsko

Neděle 20. října
09:00 Švédsko U19  – Finsko U19
11:45 Česko U19 – Švýcarsko U19
14:30 Švýcarsko – Finsko
17:15 Česko – Švédsko


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • fanda rugby napsal:

    trapárna za moc penez

  • Tom napsal:

    Všechno méně než stříbro by při rozkladu finské repre (konec a zranění klíčových hraček) a přestárlosti a úpadku repre švýcarské, by pro tuhle naši generaci na vrcholu bylo propadákem.

  • Chytrolíni napsal:

    Vy jste tak fantasticky přechytralí, všichni jsou v úpadku a neschopní co? 🙂 Anonymní trapáci.

Napsat komentář

*